Digiscrap Digitaal scrappen

Achter de schermen

Conversatie gestart op Maandelijkse Digi-uitdagingen

Jullie hebben al gemerkt dat de wekelijkse uitdagingen stil liggen. We zijn achter de schermen aan het werk om de uitdagingen te vernieuwen.

We hebben een tijd lang de wekelijkse uitdagingen geprobeerd, maar we zijn niet geheel tevreden over hoe dit loopt.
Enerzijds kost het onze designers veel tijd, want ze moeten toch iedere week een nieuwe uitdaging verzinnen, vormgeven en bijhouden.
Daarnaast merken we dat voor veel van jullie de termijn van een week lang niet altijd haalbaar is. En dat is jammer, want we vinden het juist leuk om zoveel mogelijk deelnemers te hebben. Meedoen aan scrap uitdagingen moet vooral leuk, gezellig en haalbaar zijn.
En dus zijn we druk bezig om de uitdagingen opnieuw op te zetten.

Ondertussen zijn we heel blij dat @Eileen van Happy Scrap Arts haar Masker uitdaging door laat gaan. Zodat het niet helemaal stil wordt hier.

Als jullie tips, wensen of ideeŽn hebben, laat het gerust weten. Welk soort uitdagingen doe je bijvoorbeeld graag?
Met feedback zijn we blij, want we maken de uitdagingen tenslotte voor jullie. 

Linkback: https://digiscrap.nl/index.php?topic=8091.0
#1 - 13-03-2020, 17:10:17

ja zou goed zijn als jullie ons vertellen wat jullie graag zouden zien, en hoe vaak een uitdaging.

Ik ben aan de beurt volgende week, hopelijk doen jullie mee met de wekelijkse uitdaging.
#2 - 13-03-2020, 18:22:29

Ik ben ook erg benieuwd wat jullie leuk vinden als uitdaging en hoeveel tijd er tussen uitdagingen moet zitten om het haalbaar te houden. Bijv. meerdere uitdagingen tegelijkertijd, maar dan wel met een maand looptijd?
#3 - 13-03-2020, 18:40:11

Nu vragen jullie wat, een week is wel kort voor mij zo af en toe.
Een maand met meerdere soorten uitdagingen is misschien uit te proberen hoewel de vorige versie van uitdagingen natuurlijk ook zo iets was en er ook niet bij alles evenveel en even trouwe op gereageerd werd.

Maar ik snap ook dat het voor jullie vele male leuker is als er veel mensen op reageren.
Ik denk dat het gewoon weer een keer uitproberen is of het nu wel aanslaat.
Voorkeur voor uitdagingen heb ik eigenlijk niet, alleen echt zoals de afgelopen keer met foto's maken dat is niet mijn sterkste kant en ik heb helaas niet heel veel tijd om zulk soort dingen te doen.
#4 - 13-03-2020, 21:40:07

Tjaa daar vragen jullie wat; het is merkbaar dat de animo voor de uitdagingen niet groot is. In welke vorm het ook gegoten wordt, de animo zal naar mijn mening niet veel groter worden. Ik vrees dat het forum niet voldoende bezocht wordt. Ik persoonlijk vind uitdagingen leuk om te doen en doe dan ook altijd mee. Een uitdaging naar eigen voorkeur en/of wens is niet echt een uitdaging meer; voor uitdagingen moet je af en toe buiten je comfortzone treden en dat is goed. Net als piep vind ik een uitdaging waar foto's voor gemaakt moeten worden niet zo leuk, maar ook daar doe ik dan mijn best voor. Ik heb de maandelijkse uitdagingen meegemaakt, dat werkte niet meer, nu de wekelijkse uitdagingen, dat heeft ook niet meer mensen aangetrokken om mee te doen. Sommige weken zelfs slechts 1 of 2 deelnemers, dat is voor jullie als designers ook niet leuk meer. Ik stond al op het punt om een punt achter de uitdagingen te zetten voor dit forum. Ik vind het ook niet zo eerlijk tegenover jullie; ik heb al ruim een jaar niets meer in de winkel gekocht en werk met de kits die ik daarvoor gekocht heb en met freebies en de prijsjes die ik won met de uitdagingen.  Heel begrijpelijk dat dit voor jullie designers niet leuk is.
Ik vrees dat jullie niet veel aan mijn antwoord/reactie hebben.
#5 - 14-03-2020, 09:44:26

Beetje late reactie van mij op dit onderwerp;
Elly (dunkie) en Piep dank voor het reageren :good1:
@dunkie het maakt niet uit hoor of je iets uit de winkel koopt, het is alleen al leuk dat je de moeite neemt om mee te doen met de uitdagingen.
Ja inderdaad wel heel jammer dat er weinig animo is, maar zoals Anja zegt, we blijven achter de schermen bezig om nieuwe dingen te verzinnen, en.... als je ook ideeŽn hebt hierover horen/lezen wij het graag.
#6 - 13-05-2020, 13:46:18

Deze vraag was ook aan mijn aandacht ontsnapt...zoals wel meer hahaha
Voor mij is elke week een uitdaging niet haalbaar. Eťn keer per maand is oke.
Het is inderdaad ongelooflijk stil op Digiscrap. Ik denk dat,  in ieder geval voor mij, ook meespeelt bij het minder gemotiveerd zijn om te posten. Ik zou werkelijk niet weten hoe dat te veranderen is.  Er zijn niet heel veel mensen die posten en nog minder die reageren. Hoewel ik zelf ook niet altijd heel trouw ben hoor. Leeft digitaal scrappen sowieso in Nederland nog?
Ik was even aan het rondkijken wat op een internationale scrapsites aan uitdagingen is en wat ik daar zelf uitpik...vaak is dat met een kleine freebee, een tutorial om een nieuwe techniek uit te proberen of een quote challenge (keus uit meerdere quotes van een bepaald persoon, uit een bepaald boek oid ter inspiratie). Daar is gewoon iets meer interactie hoewel ik zelf ook 'schuldig' ben aan niet heel regelmatig posten. Het zijn vaak vlagen.
#7 - 14-05-2020, 21:57:55

Dank jullie wel voor het reageren, alle tips zijn welkom!
Zelf denk ik dat het bezoekersaantal de belangrijkste oorzaak is. Het werkt natuurlijk 2 kanten op: Het is best veel werk om van alles te organiseren en het stimuleert dan ook niet heel erg als er maar 2 mensen meedoen iedere keer. En het stimuleert bezoekers weer niet als hier weinig te doen is. Vicieuze cirkel...

Het zou fijn zijn als meer mensen Digiscrap weten te vinden. Volgens mij zitten er hier en daar nog best wel wat Nederlanders op de buitenlandse scrapsites...
#8 - 15-05-2020, 19:03:53

leden:

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.


* Share Topic

Share via facebook Share via linkedin Share via pinterest Share via twitter

* Similar Topics

moved
VERPLAATST: Re: Achter de schermen

Gestart door Anita Gepost op Maandelijkse Digi-uitdagingen

0 Reacties
963 Gelezen
Laatste bericht 30-08-2020, 16:39:35
door Anita
xx
Schaduw ergens achter zetten in PSE

Gestart door JokeM Gepost op Photoshop Elements (PSE)

1 Reacties
3902 Gelezen
Laatste bericht 13-01-2009, 21:12:04
door Anita