Digiscrap Digitaal scrappen

Suggestie

Conversatie gestart op De Galerie

Hopelijk is dit de juiste plek hiervoor...ik heb gezocht maar kon niet vinden of iemand anders deze suggestie ook al gedaan had of niet.

Ik heb vanavond de regels gelezen m.b.t. het plaatsen van layouts in de galerie en vind het zo jammer dat ze relatief klein zijn. Ik snap jullie redenering etc. maar vroeg me af of het misschien niet makkelijker is om onze layouts te uploaden naar bv. PhotoBucket of Flickr of iets dergelijks en dan de IMG-code hier te kopieren zodat je een hoop ruimte bespaard op de forum server. Direkt uploaden naar een forum neemt altijd meer ruimte in beslag.
Ik ben nl. veel op een ander forum (niet scrap gerelateerd) en daar doen ze alles via PhotoBucket en als we download links willen plaatsen dan uploaden we bv. naar MediaFire zodat het niet via het forum zelf gaat.
Idee misschien?

Linkback: https://digiscrap.nl/index.php?topic=2853.0
#1 - 08-07-2010, 21:47:40

Ja hoor dit is een prima plek voor het plaatsen van deze vraag. Goed dat je hem stelt.

Linken naar een externe site bijv. Photobucket heeft veel nadelen.
Ten eerste worden websites hier heel traag van omdat de informatie allemaal extern opgehaald moet worden. Als zo'n site dan eens uit de lucht is, blijft onze site ook 'hangen'. Bovendien kan iemand zomaar zijn gehele galerie ineens deleten zodat wij met allemaal lege plaatjes in de galerie blijven zitten. Het enige dat er dan verschijnt is 'this page has been removed'. Als je ze hier uit de galerie zou willen halen, wis je ze gewoon. Ze zijn dan ook echt weg, dus geen storende factor meer. Wij moeten nu al heel vaak het forum door om dit soort links te herstellen. Er wordt dan iets geplaatst en een tijd later wordt de photobucket geleegd en zitten wij met vervuiling in het systeem.

Ik heb even in jouw galerie gekeken en ik zie inderdaad dat jij jouw layouts heel klein post.
Als je onze tips volgt met betrekking tot verkleinen van jouw scraps, kun de de layouts toch mooi groot bekijken. Je verkleint ze dan niet in afmeting, maar in grofkorreligheid. Je comprimeert dan. Voor Photoshop zie de bovenste uitleg:

http://digiscrap.nl/forumgalerie-regels-en-helpdesk/maximale-bestandsgrootte-van-de-layouts/

Als je in dan na het plaatsen van de foto of layout in jouw galerie op de layout klikt, verschijnt rechtsonder een soort kruis-icoontje met pijlen. Als je hierop klikt wordt het plaatje nog groter en kun je mooi alle details zien. Wordt dan even groot als dat je een link zou plaatsen.

Ik hoop dat je wat met dit antwoord kunt.

#2 - 09-07-2010, 09:30:40

 :bloemenM2: Ja hoor dank je! Ik had er inderdaad niet aan gedacht dat als iemand zijn/haar foto's van Photobucket verwijderd of bv. de bandwidth overschrijdt je alleen met lege irritante meldingen komt te zitten.

Ik heb inderdaad mijn pagina's op formaat verkleint niet zoals jij zei dus ik zal het later proberen en dan verander ik de pagina's die ik nu geupload heb wel.
Nogmaals bedankt!  :smiley_shining:
#3 - 09-07-2010, 10:45:48

leden:

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.


* Share Topic

Share via facebook Share via linkedin Share via pinterest Share via twitter