login
Digiscrap Digitaal scrappen

fotoboek Fotofabriek

Conversatie gestart op Scrapbooks - fotoboeken

Monique ... wat ziet dat er ontzettend gaaf uit zeg!! Fijn dat het bij jou helemaal goed is gegaan. Ik ga m'n boek toch ook bestellen bij Fotofabriek hoor ... ik heb ook (uiteindelijk) goede ervaringen met de klantenservice daar. Ik ga denk ik, net als jij, meteen na het uploaden met de klantenservice contact opnemen of ze alle pagina's even zorgvuldig na willen lopen. Het is zo'n bijzonder project ... dat moet gewoon goed zijn! Maar goed ... jij hebt lekker deel 1 binnen ... op naar deel 2!!!  :smiley_shining:
#16 - 23-02-2011, 12:55:34

Ik vind je album ook heel mooi geslaagd hoor zo! Is toch een fantastische herinnering he, je zal er vaak nog in bladeren...  :good1:
#17 - 23-02-2011, 13:15:22

Wauw, wat ziet dat er geweldig uit monique!!
Wat lijkt dat me een fijn gevoel, gewoon een heel jaar in je handen.
Leuk voor later ook. Om dat eens terug te bekijken he?
En voor kinderen/kleinkinderen is het ook heel leuk.
Ik zou het niet volhouden, weet ik zeker.
Daarom doe ik het op een andere manier.
Ik ga gewoon foto's digitaal scrappen van alle dingen die speciaal zijn
leuk en verdrietige momenten en dat samen in 1 boek laten bundelen.
Ongeveer hetzelfde maar dan dus zonder de "plicht" om elke dag
een foto te maken....
Je inspireert mij (en vast andere mensen) hier in ieder geval heel erg mee, bedankt!  :cheer1:
#18 - 23-02-2011, 14:42:01

Wat is ie mooi geworden! Ik ga zeker ook eens kijken bij de fotofabriek. Liet mijn boeken tot nu toe altijd afdrukken bij Albelli. Daar ben ik ook tevreden over, daar niet van. Maar waarom niet ergens anders kijken.
Ik ben dit jaar begonnen met het P365-project. Leuk!

Nog een vraagje: hoe breed was de rand die jij om de pagina vrij liet?
Ik hou bij het maken van de pagina altijd rekening met een stuk dat kan wegvallen bij het drukken. Meestal gaat het goed, soms net op het randje. Een witte rand erom is dan ook wel een idee.
#19 - 26-02-2011, 09:51:52

rln

Vraagje; ik heb mijn fotoboek voor het eerst bij fotofabriek laten printen, tevens een gratis fotoboekje erbij gedaan, met hoogglans. Vandaag ontvangen en de kleur geel is heel erg aanwezig. De gezichten zijn gelig, wat crème had moeten zijn, is geel geworden. Nu weet ik niet of het door de hoogglans komt. Ik heb de vraag al bij fotofabriek neergelegd en nu afwachten op antwoord.

Ik was benieuwd of jullie hier ook last van hadden. Ik heb al eerder albums besteld (bij albeli en bol.com) en daar had ik dit probleem niet.
#20 - 15-09-2011, 19:46:29

nachtmol

Ik heb daar drie van die gratis fotoboekjes af laten drukken, of althans, ik heb wel iets betaald voor de hoogglans.
Op zich zijn de kleuren goed, bij mij is het derde boekje niet goed gesneden, is scheef...de andere twee niet. Omdat het praktisch gratis is heb ik er verder niets mee gedaan, wilde alleen eens kijken hoe het uit zou vallen.

Ik ben heel benieuwd hoe hun klantenservice is Renate! Dus keep us updated!
#21 - 15-09-2011, 19:52:10

Met kleuren blijft het altijd lastig. Kijk maar eens bij de MediaMarkt naar het verschil in kleur/contrast van de beeldschermen die je daar ziet. Dit zelfde heb je ook met Computermonitoren. Hierin zit ook veel verschil. Wij hebben het hier in huis zelfs. Wat bij mij aqua/grijsblauw is, is op de MAC van Anita groen/grijsblauw. Als we dus iets in die kleur af laten drukken wat wordt het dan? Klopt mijn scherm of is het de MAC?

Het beste kun je ook even proberen (als je tenminste de mogelijkheid hebt) om de betreffende pagina ook eens op een andere computer/scherm te bekijken. Dan weet je of het een printfout is of dat het ook een simpele afwijking van de monitor kan zijn. Of je print het eens uit.... Kun je ook zien hoe het zou worden.

Wel is het zo dat de drukker om een bepaalde tijd of aantal afdrukken zijn machine weer moet kalibreren. Is dit niet op tijd gebeurt of ben jij toevallig de laatste geweest en is de machine eigenlijk al teveel verlopen dan mag je verwachten dat je een nieuw boek krijgt.

En scheef gesneden boeken moeten ook opnieuw geleverd worden. Het samenstellen van het boek is doorgaans handwerk maar of het snijden dat ook is weet ik niet. Het papier kan een keer scheef hebben gelegen.... Bij het samenstellen hadden ze kunnen zien dat het scheef is lijkt mij.

Vincent
#22 - 15-09-2011, 20:40:43
Droom niet je leven,
Leef je droom!

nachtmol

Bij een groot boek zou ik wel aan de bel trekken hoor, maar nu met dit 1 euro boekje had ik iets van, laat maar zitten. De kleuren zijn goed en dat is al heel belangrijk vind ik.

En zelf printen is idd een goede optie om te kijken hoe de kleuren uitvallen of het naar een drukker sturen om een pagina te printen en dan zien hoe het eruit komt.
#23 - 15-09-2011, 20:50:23

rln

@Vincent daarom dacht ik mijn vraag hier even te plaatsen, omdat het natuurlijk aan mijn kleuren kan liggen. Alleen is het raar dat ik het niet bij de vorige albums had.

Ik heb net antwoord van ze gekregen en ik mag het boek kosteloos terugsturen. Ze willen daarnaast nog 1 á 2 van de originele foto’s hebben die niet naar wens geprint zijn? Het fotoboek en de bestanden worden aan de technische afdeling doorgeven zodat ze de reden en oplossing hiervoor kunnen vinden.

Zit nu in dubio want ik heb het fotoboek speciaal gemaakt om mee te nemen naar Scandinavië (en ik vertrek zaterdag al) om deze te laten signeren door mijn favo zanger Josh Groban die daar aan het touren is (en ik als groupie achter hem aangaat). Ik blijk deze week nog een meet & greet met hem gewonnen te hebben, dus een ideaal moment om hem te laten signeren. Ben bang dat ik geen gebruik van hun service gaat maken, maar wel leuk van ze dat ze zo snel gereageerd hebben en Jeanine wilde de uitkomst graag weten.
#24 - 15-09-2011, 23:18:40

Een positieve reactie van FF dus.

Dat je het boek nu niet terug stuurt kan ik begrijpen haha... een echte groupie... ik hoop dat ooit nog eens mee te maken  :smiley_runforest:
maar op de één of andere manier staan ze niet voor mij in de rij...  :confused:
Ik zou wel even met FF overleggen of het ze in ieder geval laten weten.
#25 - 16-09-2011, 08:55:00

nachtmol

en dan scan je de handtekening van je idool in en verwerk je het in een volgend te drukken boek....

Ik wil wel een handtekening van je hoor Vincent! :rofl:
#26 - 16-09-2011, 10:48:08

rln

Vincent wil wel je groupie zijn hoor. Kan je zingen?  icon_redface

Hahaha heb gisteren FF nog laten weten dat ik op dit moment geen gebruik van hun service ga maken. Kreeg net een mail dat ze het konden begrijpen dat ik het album mee wil nemen. Ik had nog een opdracht bij ze lopen, dit album is vandaag bij mijn vriendin afgeleverd en daar is de gele kleur niet aanwezig. Ben bang dat het bij mij even mis is gegaan.
#27 - 16-09-2011, 13:00:45

leden:

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.


* Share Topic

Share via facebook Share via linkedin Share via pinterest Share via twitter

* Similar Topics

xx
Fotofabriek

Gestart door EllenC Gepost op Scraps afdrukken

0 Reacties
2524 Gelezen
Laatste bericht 14-12-2012, 13:18:24
door EllenC
question
Fotofabriek

Gestart door carlinde Gepost op Overige tips en vragen

0 Reacties
994 Gelezen
Laatste bericht 27-02-2013, 18:21:06
door carlinde
xx
Uitnodigingen bij fotofabriek

Gestart door Nikkie Gepost op Scraps afdrukken

12 Reacties
3905 Gelezen
Laatste bericht 10-02-2009, 22:19:32
door Jax
xx
Op canvas bij fotofabriek

Gestart door Tessa Gepost op Canvassen

4 Reacties
2850 Gelezen
Laatste bericht 03-09-2009, 08:36:34
door DebbyEngels