Digiscrap Digitaal scrappen

Welkom bij Digiscrap => Digiscrap Projecten => Project 365 => Topic gestart door: wendydewit op 01-01-2015, 21:28:58

Titel: Project Life 2015
Bericht door: wendydewit op 01-01-2015, 21:28:58
Het nieuwe jaar is net een dag oud en ik zit alweer op digiscrap.nl! :wave:
Ik wens iedereen veel liefde, geluk, gezondheid en veel digiscrap plezier!

On topic!
Ik ben voornemens dit jaar (voor de 1e keer) mee te doen aan Project Life 2015. Om niet het gevoel te hebben dit in mijn eentje te (hoeven) doen, maak ik dit topic aan.
Dus ben je ook van plan om PL2015 te gaan doen en wil je een "groentje" wijze raad geven, GRAAG! Waar moet ik aan denken om het Project te laten slagen? Heb je ideeŽn, vragen, tips of wil je gewon iets over PL kwijt? Laat het horen zodat ook anderen er wat aan hebben!

Dit wordt mijn 1e jaar. Ik heb een aantal templates gekozen waar ik mee ga werken en een aantal weken staan klaar om gevuld te worden. Spannend!
Het 1e puntje waar ik al op stuitte is; wat is week 1? Is dat de hele week waar 1 jan in valt? Of is dat de rest van de week VANAF 1 jan? (dus van donderdag t/m zondag)
Ikzelf heb wel wat leuke foto's van de hele week dus was van plan de hele week te nemen. En jullie?
Titel: Re: Project Life 2015
Bericht door: Arine op 01-01-2015, 22:31:18
Ik heb afgelopen jaar mijn eerste PL gemaakt en vandaag doorgestuurd om af te laten drukken bij Albelli (wilde absoluut platliggend namelijk) dus ben super benieuwd ernaar. Ik vond het geweldig om te doen.
Ondanks dat ik mijn leven te saai vind is het toch een album van 80 pagina's geworden. Sommige weken zijn 1 pagina en sommige pagina's 2 of 3 pagina's.
Ik had een probleem bij mijn laatste week want dat was eigenlijk week 52 maar eigenlijk vond ik dat oudejaarsavond ook als laatste moest zijn dus heb gewoon nog een bladzijde van oudejaarsdag gemaakt  als laatste pagina.
Maar mijn eerste week wordt wel gewoon week 1 maar dan vanaf 1 januari. Krijg toch wel een pagina vol.
2015 wordt bij mij wel een heel andere stijl dan 2014. Was het na 8 a 9 maanden wel een beetje zat die zelfde kleur dus dat doe ik anders in 2015; ga voor de Anna Aspnes stijl.
2014 had ik ook een aantal templates (Katie Pertiet templates) waar ik mee heb gewerkt.
Ik maakte niets vooruit maar keek na een week naar mijn liggende of staande fotoos welke ik wilde gebruiken en zocht daar mijn template naar uit.
Ook zat ik trouw mijn pagina's hier te posten maar vond de reacties zo tegenvallen voor het werk wat ik eraan heb dat ik dat eigenlijk niet meer doe. Als ik geluk had had ik 2 reacties dus ik ga ervan uit dat het de moeite van het bekijken waarschijnlijk niet waard is dus maak het lekker voor mezelf.
Ik heb er ook weer helemaal zin in om aan de slag te gaan.
Titel: Re: Project Life 2015
Bericht door: Mon28 op 01-01-2015, 23:00:27
Ha meiden!

Ook van mij voor jullie de beste wensen en weer heel veel scrapplezier. Ik moet nog een avondje en dan is mijn eerste p365 afgerond. Ik vond het GE-WEL-DIG! Ik heb er ontzettend van genoten om te maken en nu al van het terug kijken. Ik kan niet wachten om mijn boek te bestellen dit weekend.

Ik heb dit jaar echt als uitprobeerjaar benut. Ben niet trouw geweest aan 1 bepaalde template, kleur of stijl.  Ik had nog geen idee waat ik van hield. Inmiddels weet ik dat hoewel ik het heerlijk overzichtelijk vind...iedere dag 1 foto plus tekstje...ik meer van het Project Life ben. Ik schrijf nu eenmaal graag en kan er naar mijn idee meer creativiteit in kwijt. White and clean vind ik prachtig. Maar niet bij mij. Ik hou van bont en vrolijk. Weet ik nu.
Mijn boek voor dit jaar word dus Project Life, met als voornaamste uitgangspunt de standaard indeling van Becky Higgins. Daar kun je zoveel in. Ik vind de stijl van Traci Reed geweldig dus zoiets moet het gaan worden. Niet alleen gewone foto's...maar ook dagelijks nieuws, een receptje...etc. Ik heb er zo'n zin in!
Heel herkenbaar vind ik het niet meer posten ivm geen reactie's. Ook ik postte mijn pagina's. Ik vond het heel demotiverend...bijna geen reactie's voor toch een behoorlijk kijkje in iemands priveleven. Inmiddels vind ik het ook juist wel prettig om het niet te doen. Ik merktr dat ik achteraf toch wel erg oplette wat ik er opzette, terwijl je zo'n boek toch gewoon voor jezelf moet maken.

Al met al....ik heb er weer zin in!
Titel: Re: Project Life 2015
Bericht door: Mon28 op 01-01-2015, 23:49:03
Ik heb trouwens 2014 tot en met gisteren gedaan. En begin 2015 vanaf vandaag. Zo mogelijk doe ik 2 blz per week, maar bij bijzonderheden gewoon meer.
Ik wou even een foto plaatsen van een van mijn laatste weken...om te laten zien hoe ik het ga doen. Maar lukt niet vanaf de ipad. Zal het morgen even vanaf de pc doen...


Verzonden vanaf mijn iPad met behulp van Tapatalk
Titel: Re: Project Life 2015
Bericht door: Mon28 op 02-01-2015, 09:15:10
De voorkant
Titel: Re: Project Life 2015
Bericht door: Mon28 op 02-01-2015, 09:18:38
Achterkant
Titel: Re: Project Life 2015
Bericht door: Arine op 02-01-2015, 10:56:48
Nou ik vind het er erg leuk uit zien. Leuk met die kleurtjes. Kan me voorstellen dat je benieuwd bent hoe het er uit ziet als het afgedrukt is, dus in het echie
Mijn fotoalbum
http://www.albelli.nl/onlinefotoboek-delen/30b7eadb-4771-40fb-a2e0-ac441d2e8f5d
Wat me wel opvalt; in het begin heb ik heel veel journaling maar aan het eind een stuk minder.
Titel: Re: Project Life 2015
Bericht door: Mon28 op 02-01-2015, 12:23:33
Wauw Arine, het is prachtig geworden! Ik had heel veel pagina's al wel gezien, maar vind het zo in boekvorm echt prachtig. En komt niet saai over, hoor.
Titel: Re: Project Life 2015
Bericht door: SonjaS op 02-01-2015, 20:21:20
Hallo meiden! :wave:

Wat leuk dat je een project life 2015 topic hebt aangemaakt, Wendy!
Ik heb al prachtige dingen gezien.
Arine; je album is echt heel mooi geworden!Ik had natuurlijk al een voorproefje gehad in de galerie, maar als je het zo bij elkaar ziet, ziet het er echt prachtig uit!
Mon28, je pagina's zien er zo vrolijk uit! Dit is dus echt ook mijn stijl!

Ik heb het afgelopen jaar voor het eerst een PL gemaakt. Het boek is bijna af. Ik ben bezig met de laatste week. Ik heb voor de meeste pagina's Mo&MoStudio/Document your life gebruikt, maar heb ook met andere layouts geŽxperimenteerd :smiley_girlgiggle: En soms zelfs 1 foto per pagina.
En qua kleuren: dat lag een beetje aan de maand en de foto's. Rustige kleuren in het voorjaar, veel groen in de zomer, verjaardagspagina's met alle kleuren, in december veel rood en sinterklaas/kerstelementjes. Het is echt een vrolijke boel geworden.

Ik doe echt een PL, dus eigenlijk maak ik alleen maar layouts als er iets te vertellen valt, en meestal een overzichtspagina per maand van allerlei losse dingen. Toch wordt het boek in totaal zo'n 70-75 pagina's.

Voor ideetjes: ik heb een bord aangemaakt met Project Life ideetjes:
http://nl.pinterest.com/sonjas777/ (http://nl.pinterest.com/sonjas777/)

Mijn voornemen voor het komende jaar: wat meer journaling, wat meer dezelfde stijl, maar nog steeds lekker vrolijk.
Titel: Re: Project Life 2015
Bericht door: janett op 02-01-2015, 22:51:29
Hallo meiden,

Ook voor jullie de beste wensen voor 2015!

Wat leuk Wendy om een project life te gaan doen! Het kriebelt bij mij ook om zoiets te gaan doen, al heb ik nog zoveel projecten liggen om te maken en vraag me af of ik het vol blijf houden en ook elke week gevuld krijg. Al is dat met kinderen niet zo moeilijk.
Ook ik ben heel erg een groentje en zou dan nog niet weten wat voor templates en waar je de weeknummers vandaan haalt of heb je die in een serie templates al staan? Het mooiste is dan wel qua data en weeknummers hetzelfde aan te houden.
Als jullie hier wat tips voor zouden hebben met sites, graag!

Wat een mooi album Arine!! Als ik dat zie, denk ik, wauw, wat een leuke herinnering! Ik zie daar ook dingen in voorbij komen en denk, waar heb je die toch vandaan? Of werk jij dan ook met maar 1 kit voor je hele album? Je hebt er zulke leuke elementen inzitten.
Wel kan ik me voorstellen dat je steeds met dezelfde kleur op een gegeven moment zat bent, dat zou ik ook hebben. AL geeft het nu wel een mooie eenheid in je album.
Ben erg benieuwd hoe je album in het echt is.

En Mon28, ook erg leuk gedaan met de kleurtjes!

Jammer dat we niet bij elkaar in de buurt wonen, zouden we een wekelijks digi scrapavondje kunnen doen ;-).

Nou, ik ga er nog een nachtje over slapen, wie weet trekken jullie me nog over de streep.
Vind het wel erg leuk.

Groetjes Janett
Titel: Re: Project Life 2015
Bericht door: Arine op 03-01-2015, 08:50:38
Janet. Het is super om te doen en het idee van een wekelijkse digiavond klinkt erg leuk.
Ik doe dat overigens via whatsapp met "gewone" scrappers die ik al jaren ken; erg leuk.
Ik heb voor mijn PL14 mijn templates en weeknummers bij Designer Digitals vandaan. Met weinig extra elementjes.
Het weeknummer is gewoon alle kaartjes voor hele jaar.
Voor PL15 heb ik templates en weeknummers bij Oscraps vandaan.
Ik kijk vaak in galerie en als ik iets leuk vind kijk ik wat voor spullen ze hebben gebruikt (staat er altijd bij)
Ik vond en vind het PL geweldig om te doen en zorg dat ik niet teveel achterloop.
Ik maak trouwens ook heel veel fotoos met mobiel en hou in een schrift bij per week wat ik erin ga verwerken (soms al vooruit) en evt journaling
Titel: Re: Project Life 2015
Bericht door: wendydewit op 03-01-2015, 22:39:04

Ook zat ik trouw mijn pagina's hier te posten maar vond de reacties zo tegenvallen voor het werk wat ik eraan heb dat ik dat eigenlijk niet meer doe. Als ik geluk had had ik 2 reacties dus ik ga ervan uit dat het de moeite van het bekijken waarschijnlijk niet waard is dus maak het lekker voor mezelf.


Ik snap je wel hoor. Als je iets post, vind je het leuk daar een reactie op te krijgen. Moet eerlijk zeggen dat ik die van jou wel allemaal bekeken heb hoor maar niet de moeite heb genomen te reageren!  Omdat ik ze steeds voorbij zag komen, ben ik overstag gegaan om dit jaar mee te doen! Dus juist bedankt voor t posten!
Titel: Re: Project Life 2015
Bericht door: wendydewit op 03-01-2015, 22:43:44

Mijn fotoalbum
http://www.albelli.nl/onlinefotoboek-delen/30b7eadb-4771-40fb-a2e0-ac441d2e8f5d
Wat me wel opvalt; in het begin heb ik heel veel journaling maar aan het eind een stuk minder.

Ik vind het boek ook prachtig geworden!
Titel: Re: Project Life 2015
Bericht door: wendydewit op 03-01-2015, 22:49:17
Ha meiden!

Ook van mij voor jullie de beste wensen en weer heel veel scrapplezier. Ik moet nog een avondje en dan is mijn eerste p365 afgerond. Ik vond het GE-WEL-DIG! Ik heb er ontzettend van genoten om te maken en nu al van het terug kijken. Ik kan niet wachten om mijn boek te bestellen dit weekend.

Ik heb dit jaar echt als uitprobeerjaar benut. Ben niet trouw geweest aan 1 bepaalde template, kleur of stijl.  Ik had nog geen idee waat ik van hield. Inmiddels weet ik dat hoewel ik het heerlijk overzichtelijk vind...iedere dag 1 foto plus tekstje...ik meer van het Project Life ben. Ik schrijf nu eenmaal graag en kan er naar mijn idee meer creativiteit in kwijt. White and clean vind ik prachtig. Maar niet bij mij. Ik hou van bont en vrolijk. Weet ik nu.
Mijn boek voor dit jaar word dus Project Life, met als voornaamste uitgangspunt de standaard indeling van Becky Higgins. Daar kun je zoveel in. Ik vind de stijl van Traci Reed geweldig dus zoiets moet het gaan worden. Niet alleen gewone foto's...maar ook dagelijks nieuws, een receptje...etc. Ik heb er zo'n zin in!
moet maken.

Al met al....ik heb er weer zin in!

Ik ben ook nog zoekende naar "mijn stijl". Ik vind het van een ander vaak erg mooi maar denk dan; past dat bij mij? Vaak is het zo dat wat ik de ene avond mooi vind (bv druk en kleurrijk) het de andere avond weer niet is. Ik denk ook dat dat mijn stemming te maken heeft.
Ik heb er ook veel zin in en ik hoop dat we elkaar kunnen helpen, motiveren, op ideeŽn kunnen brengen zonder dat we perse elke week onze lay-out "moeten" posten. Maar misschien kunnen we daar dit topic voor gebruiken??
Titel: Re: Project Life 2015
Bericht door: Arine op 03-01-2015, 22:51:33
Leuk te lezen Wendy. Ik heb veel plezier eraan beleefd om het te maken. Als je het gaat doen hoop ik dat je er net zoveel plezier mee zal hebben.
Ik denk ook superleuk om na te lezen
Titel: Re: Project Life 2015
Bericht door: wendydewit op 03-01-2015, 22:55:30

Jammer dat we niet bij elkaar in de buurt wonen, zouden we een wekelijks digi scrapavondje kunnen doen ;-).

Nou, ik ga er nog een nachtje over slapen, wie weet trekken jullie me nog over de streep.
Vind het wel erg leuk.

Groetjes Janett

Ohh Janett, gewoon meedoen! Het lijkt me zooo leuk! En houd je het niet vol, so be it! Probeer t gewoon.

En idd jammer dat we elkaar niet eens wat vaker kunnen ontmoeten!
Titel: Re: Project Life 2015
Bericht door: wendydewit op 03-01-2015, 22:58:53
De kop is eraf! Ik ben begonnen. En ik vind het echt leuk. Ben benieuwd hoe lang ik bij blijf want ik niets spectaculairs maar er gaat echt veel werk in zitten! Ik merk ook dat ik veel meer wil vertellen dan de ruimte die ik heb. Had ik niet van mezelf verwacht!
Ik post mijn eerste week gewoon hier! 2 pagina's maarliefst.
Titel: Re: Project Life 2015
Bericht door: Mon28 op 04-01-2015, 00:04:29
Maar wat zijn ze leuk! Verslavend, he? :-) Er gaat inderdaad veel tijd in zitten. Ik kan ook uuuuuren rommelen voor het goede papiertje op de juiste plek zit. En ik hou ook van vťťl tekst, praat graag, haha. Maar dat maakt ze later zo leuk!
Titel: Re: Project Life 2015
Bericht door: Mon28 op 04-01-2015, 00:10:52
"Ik ben ook nog zoekende naar "mijn stijl". Ik vind het van een ander vaak erg mooi maar denk dan; past dat bij mij? Vaak is het zo dat wat ik de ene avond mooi vind (bv druk en kleurrijk) het de andere avond weer niet is."

Dat heb ik nou met clean and white. De boeken van Hoentje vind ik zo mooi....maar als ik het zelf doe....het past niet bij mij. Terugkijkend naar mijn p365 vind ik nog steeds heel veel stijlen en soorten project life leuk. Maar van het maken van een pocket page pagina word ik zo blij als hij aan het eind klopt! Dus dat wordt m voor 2015!
Vanavond oudejaarsavond afgerond. Dus morgen kan ik ook met 2015 aan de slag!
Titel: Re: Project Life 2015
Bericht door: SonjaS op 04-01-2015, 06:36:30
Ik vind het er prachtig uitzien, Wendy! :good1:

Titel: Re: Project Life 2015
Bericht door: Arine op 04-01-2015, 09:42:24
Ziet er erg leuk uit Wendy.
Ik heb het ook juist met sommige drukke pagina's (gisteren zitten neuzen bij designer digital) en vond dat ook wel erg leuk maar weer niet zo bij mij passen. Misschien volgend jaar.
Als ik week 1 heb gemaakt zal ik hem ook hier laten zien
Titel: Re: Project Life 2015
Bericht door: janett op 04-01-2015, 13:42:53
Oh Wendy, wat super leuk al gedaan!
Dat is ook een beetje mijn punt, of ik het wel leuk bij elkaar krijg met elementjes enzo. Ik blijf dan maar veranderen en kan er dan te lang in blijven hangen. Maar natuurlijk altijd een uitdaging om het eens te proberen.
En ja, ik vind verschillende stijlen ook leuk, op zich zou je die natuurlijk best met elkaar kunnen combineren.
Titel: Re: Project Life 2015
Bericht door: EllenC op 04-01-2015, 15:02:39
mooi Wendy met die blauwe achtergronden , mooie texture ook. Knap hoor om zoveel te journalen. ( psst bij voo"r" lezen ontbreekt de r)
Titel: Re: Project Life 2015
Bericht door: Arine op 04-01-2015, 20:05:02
Ik werk met picasa en nu heb ik al alles wat ik denk te gebruiken voor mijn Project Life 2015 een tag aan gehangen met PL15. Als ik dan ga zoeken op PL15 zie ik per ding (papier, button, tag enzovoort) wat ik wil gebruiken en hoef ik niet ALLES door te zoeken.
Het is even werk maar dan heb ik er het hele jaar plezier aan  dacht ik zo
Titel: Re: Project Life 2015
Bericht door: Henrike op 04-01-2015, 22:48:06
Hoihoi!

Ook van mij de beste wensen en een creatief 2015 gewenst!!

Hier iemand die geen groentje meer is, ik ben aan mijn 6de jaar begonnen van het 365 dagen project. Alle jaren staan netjes op de externe .. heb ze niet afgedruk  icon_redface
Maar goed, het 2014 is bijna af, december is een te drukke maand geweest .. maar ik maak hem af!!

De eerste van 2015 heb ik inmiddels gepost en ik heb er ook nu weer heel veel zin in!
Succes allemaal!
Titel: Re: Project Life 2015
Bericht door: EllenC op 05-01-2015, 00:10:52
leuk begin Henrike
Titel: Re: Project Life 2015
Bericht door: SonjaS op 05-01-2015, 06:48:07
Inderdaad. Wat een leuke eerste pagina van 2015, Henrike!

Titel: Re: Project Life 2015
Bericht door: Sharon op 05-01-2015, 07:57:14
Ik reageer even op je eerste berichtje in dit topic. Voor week 1 neem ik altijd de week van 1 januari tot en met de zondag van die week, dus soms kan dat maar 1 dag zijn. Want ik maak mijn dagboek (zo noem ik het, want dat is het in feite) altijd echt per jaar. Ik eindig dan ook op 31 december. Mijn ervaring is dat 1 template hebben en die klaar hebben qua BG papers en zo, het beste werkt. Dan hoef je per week alleen maar het weeknummer en de datum te wijzigen. Ik maak fotoos van alles wat ik mee maak en aan het einde van de dag bekijk ik wat die dag het belangrijkste moment was, en die foto kies ik voor die dag. Ik plaats dan ook elke avond een foto en een stukje tekst in mijn template, zo ga ik nooit achter lopen. Als ik iets bijzonder heb, waar ik veel fotoos van heb, dan maak ik extra bladzijde met alleen dat onderwerp (zoals verjaardagen of vakanties). Omdat het voor mij echt een dagboek is, staan er soms ook persoonlijke dingen in. Het komt bij mij dus wel eens voor dat ik hier iets plaats waarbij 1 dag zwart is gemaakt, omdat sommige dingen prive moeten blijven. Voor mezelf maakt het me niet veel uit, ik vind niet veel prive, maar voor mijn kinderen bijvoorbeeld, let ik beter op wat er in staat. Als je vragen hebt, dan mag je me altijd een berichtje sturen hoor.
Titel: Re: Project Life 2015
Bericht door: Sharon op 05-01-2015, 08:00:39
PS je eerste lay outs zien er mooi uit. Die van de laatste dagen van dit jaar moet je nog even goed doorlezen, daar staan wat typfouten in (hoofletter vergeten, uur direct aan 18.00 vast, dat soort dingen.) Ik heb dat ook vaak en ben altijd blij als iemand mij erop attendeert, omdat ik het zonde vindt in mijn boek. Dus ik hoop dat jij het ook niet erg vindt.
Titel: Re: Project Life 2015
Bericht door: wendydewit op 05-01-2015, 14:54:08
mooi Wendy met die blauwe achtergronden , mooie texture ook. Knap hoor om zoveel te journalen. ( psst bij voo"r" lezen ontbreekt de r)

bedankt Ellen, ik ga t aanpassen!
Titel: Re: Project Life 2015
Bericht door: wendydewit op 05-01-2015, 14:56:12
Hoihoi!

Ook van mij de beste wensen en een creatief 2015 gewenst!!

Hier iemand die geen groentje meer is, ik ben aan mijn 6de jaar begonnen van het 365 dagen project. Alle jaren staan netjes op de externe .. heb ze niet afgedruk  icon_redface


Bedankt voor je reactie!

Ohh, waarom druk je ze niet af? Ik kan steeds niet wachten om mijn albums ("gewone fotoalbums van vakanties bv) in mijn hand te hebben!
Titel: Re: Project Life 2015
Bericht door: wendydewit op 05-01-2015, 14:58:44
PS je eerste lay outs zien er mooi uit. Die van de laatste dagen van dit jaar moet je nog even goed doorlezen, daar staan wat typfouten in (hoofletter vergeten, uur direct aan 18.00 vast, dat soort dingen.) Ik heb dat ook vaak en ben altijd blij als iemand mij erop attendeert, omdat ik het zonde vindt in mijn boek. Dus ik hoop dat jij het ook niet erg vindt.

Bedankt voor je reactie Sharon!
Dat vind ik alleen maar fijn!! Graag feed-back als je ziet dat er een fout in zit ...
Titel: Re: Project Life 2015
Bericht door: wendydewit op 11-01-2015, 16:37:38
Nou, week 2 zit er ook weer op. Ik loop toch wel tegen een "probleempje" aan. Kijk, foto's van de kids maken is geen probleem maar ik wilde dit project ook gebruiken om mijn leven buiten de kinderen eens vast te leggen. Maar ik heb moeite foto's te maken van momenten waar ik normaal ook geen foto's zou maken. Bijv een vriend die jarig is en een feestje geeft of een etentje met vrienden. Ik vind t dan wel leuk om die personen op de foto te zetten. Maar ik voel me bezwaard om te vragen of ik een foto mag maken/ of gewoon een foto te maken.
Hebben jullie dat ook? Of hoe pakken jullie dat aan? Of hebben jullie een alternatief? 
Titel: Re: Project Life 2015
Bericht door: EllenC op 11-01-2015, 18:00:56
de meeste vrienden/ familieleden weten wel dat ik scrap dus die staan nooit gek te kijken en zoniet dan  vraag ik het gewoon even of ze het goed vinden.
Titel: Re: Project Life 2015
Bericht door: Mon28 op 11-01-2015, 19:18:27
Herkenbaar, Wendy! Ik was vorig jaar net zo blij met mijn goede spiegelreflex camera...maar het is geen camera die je anoniem in je binnenzak stopt. Ik merk dat ....nu mijn eerste jaar er op zit mijn schroom wel minder wordt, maar veel foto's komen toch wel van mijn telefoon. Maar als ik dan een foto maak in een gekke situatie (bijv.supermarkt)....ja dan voel ik me wel gek.
Titel: Re: Project Life 2015
Bericht door: Sharon op 11-01-2015, 19:20:55
Bij mij weet ook iedereen al dat ik alles en iedereen op de foto zet. Zelfs de tandarts weet al dat ik mijn camera mee neem en de kapper ook haha. En daarnaast zijn ook fotoos van hele alle daagse dingen leuk, zoals een kar vol boodschappen en er dan bij zetten hoeveel je kwijt was. Later denk je dan, goh dat was goedkoop. Lees anders even wat terug van wat ik het afgelopen jaar op de foto heb gezet, dan kun je ideetjes op doen. Plaats je je lay outs ook in de galerie elke week?
Titel: Re: Project Life 2015
Bericht door: janett op 11-01-2015, 22:54:46
Nou, ik ben de afgelopen week toch al behoorlijk in m'n hoofd met project life bezig geweest en wil het ook gaan proberen en ben ook bezig geweest met bedenken/kijken waar foto's van te maken en snap wel wat je bedoelt Wendy. Het is even omdenken, alleen ik maak dus zelf voornamelijk de foto's en al helemaal niet van mezelf of door een ander. En ja, ook heel veel van de kinderen.
Met vrienden is het mss nog makkelijker om het te vragen om een foto te maken.

Nu ben ik nog wel druk met kiezen van templates, neig nu naar de templates van Mo & Mo, document your life, veel vakjes voor foto's en evt. tekst, dat ga ik wss wel nodig hebben, haha. Om de achterstand niet nog groter te maken, gauw aan de slag en kiezen. En het lukt me nog niet om iets leuks te vinden voor de weeknummers. Er is zoveel dat ik soms niet weet waar ik moet zoeken en door de bomen het bos niet zie.

Super leuk om deze uitdaging aan te gaan!

Arine, heb je jouw album al binnen? En, helemaal naar je zin? Ben benieuwd!
Titel: Re: Project Life 2015
Bericht door: wendydewit op 11-01-2015, 23:07:00
Bedankt voor jullie reacties op mijn "fotomaakprobleem". Sharon, ik ga idd eens neuzen bij jullie lay-outs van de vorige jaren.
Ik heb mijn weken net geplaatst. Dat vind ik wel tobben hoor om ze zo klein te krijgen. Dat heb ik nog niet helemaal in de vingers. Maar het is gelukt!
Voor elke week heb ik al 2 pagina's dus als dat zo door gaat ....
In het dagelijks leven ben ik geen prater maar merk dat ik het wel leuk vind om te schrijven.

En Janett ja leuk dat je ook mee doet! :cheer1:
Als je de templates van Mo gaat gebruiken; zij hebben ook hele leuke weekkaartjes in dat formaat. Ik weet niet of je die al hebt? Enne succes! You go girl! :clap1:
Titel: Re: Project Life 2015
Bericht door: Arine op 12-01-2015, 21:48:11
Arine, heb je jouw album al binnen? En, helemaal naar je zin? Ben benieuwd!

Ja ik heb mijn album vrijdag binnengekregen en hij is nog veel mooier als dat ik had gedacht.
Ik vind dat jullie het echt moeten doen hoor, het is zo vreselijk leuk hihi

Ik heb ook wel moeite met sommige fotoos maken hoor. Zet vaak mijn telefoon stil en maak dan stiekem fotoos haha, zal wel niet mogen maar doe het lekker toch.
Verder weten ze op mijn werk dat ik dit doe en vaak mijn camera bij me hebt.
Titel: Re: Project Life 2015
Bericht door: janett op 13-01-2015, 11:02:57
 Oh, super dat hij zo mooi is!! En je had platliggend gedaan?
Heb hem net nog even online bekeken, echt mooi bij elkaar gevonden.


Titel: Re: Project Life 2015
Bericht door: SonjaS op 13-01-2015, 11:41:13
Citaat
Ik heb ook wel moeite met sommige fotoos maken hoor. Zet vaak mijn telefoon stil en maak dan stiekem fotoos haha, zal wel niet mogen maar doe het lekker toch.

Nou, deze methode moet ik soms bij mijn eigen kinderen ook al toepassen, anders komt het gezucht weer: "daar heb je ma weer met d'r camera" :smiley_girlgiggle:

Hier is mijn laatste pagina van mijn PL2014. Het is een nieuwspagina, want dat had ik dus het hele jaar over het hoofd gezien. :embarrass:
Dit is ook de pocketpage-layout die ik voor 2015 wil gebruiken.

(http://digiscrap.nl/gallery/29/medium_3174-130115113148.jpeg) (http://digiscrap.nl/index.php?action=gallery;sa=view;id=29671)
Titel: Re: Project Life 2015
Bericht door: Mon28 op 13-01-2015, 13:34:49
(http://tapatalk.imageshack.com/v2/15/01/13/bbb52eb16641fe6e9491986521a6dcfe.jpg)

Mijn boek is binnen! Zo blij en trots op het resultaat! Zou wel op de markt willen gaan staan om het aan iedereen te showen! (Maar ja, beetje zonde in de regen...[emoji12] )
Titel: Re: Project Life 2015
Bericht door: Mon28 op 13-01-2015, 13:35:55
(http://tapatalk.imageshack.com/v2/15/01/13/84df970f7048e8b4f3474be9ce2ea815.jpg)

(http://tapatalk.imageshack.com/v2/15/01/13/083ecfeeb30bc59c1d02be07b898b942.jpg)
Titel: Re: Project Life 2015
Bericht door: Mon28 op 13-01-2015, 13:37:53
Mijn boek is een "rommeltje" aan stijlen geworden, omdat ik uit wilde proberen wat mij het beste past dit eerste jaar. Ik van allebei leuk, maar ben in love met de pocket page-style....
Ik vind het zelf niet rommelig, maar juist erg afwisselend. Zoooo blij mee!
Titel: Re: Project Life 2015
Bericht door: Mon28 op 13-01-2015, 13:38:57
 (http://tapatalk.imageshack.com/v2/15/01/13/eb3c3dfe2708d928b209c57e854e87f4.jpg)

Andere stijl...meer p365...maar ook zo leuk!
Titel: Re: Project Life 2015
Bericht door: Mon28 op 13-01-2015, 13:40:13
(http://tapatalk.imageshack.com/v2/15/01/13/d194af783eea637c4c19ff8b140f01ac.jpg)

Voorwoord...net echt, haha!
Titel: Re: Project Life 2015
Bericht door: SonjaS op 13-01-2015, 14:03:36
Ziet er heel mooi uit, zeg! :clap1:
Ik vind het ook wel leuk al die kleuren en stijlen. Doe het ook zo.
Titel: Re: Project Life 2015
Bericht door: wendydewit op 13-01-2015, 14:47:44
Prachtig Monique! Maar wat een werk! Mijn lay-outs kosten mij al veel werk maar dit ziet er wel erg gelikt uit hoor! Complimenten.
Welk formaat heb je geprint?
Titel: Re: Project Life 2015
Bericht door: Mon28 op 13-01-2015, 15:10:48
Met de P365-opzet ben ik meestal 2 avonden bezig.(zoals "herfstvakantie") Pocket Page kosten inderdaad veel meer tijd....zit er soms zo 5 avonden aan. Dan duurt het lang voor de pagina "klopt" . Ze zijn drukker maar dan ineens klopt het toch. Ik kan daar echt heel blij van worden! Ik kan in pocket page naar mijn idee meer kwijt over de week. Ook scans van dingetjes van school...tekeningen. Met 1 foto per dag ben ik dan sneller uitgespit.
Titel: Re: Project Life 2015
Bericht door: Mon28 op 13-01-2015, 15:37:35
Oh ja...sorry...vergat ik...het is het luxe fotoboek van digiscrap 30 x 30. Ik kan me voorstellen dat er mensen zijn die liever een handzamer formaat nemen, maar ik vind 20 x 20 weer te klein met al die teksten....
Titel: Re: Project Life 2015
Bericht door: Sharon op 13-01-2015, 17:00:49
Ik heb altijd 20x20 en de tekst verdana op 12 en dan is het prima te lezen allemaal. Zou zelfs nog verdana 10 kunnen zijn
Titel: Re: Project Life 2015
Bericht door: Mon28 op 13-01-2015, 17:19:35
Ik gebruik ook letterformaat 12 en uiteraard is dat dan precies hetzelfde leesbaar als bij jou, Sharon ..12 pt is 12 pt. Dat is het formaat. (De leesbaarheid zou pas minder worden als je scrapt op 30 x 30 en dan verkleint naar 20 x 20.)
Maar op een layout van 30 x 30 kun je meer regels kwijt als op die van 20 x 20. En ik ben nu eenmaal lang van stof, haha. Ter verduidelijking: Als je een tekstvak zou maken van 30 x 30 kun je 60 regels kwijt (12pt)...bij een layout van 20 x 20 maar 40....
Titel: Re: Project Life 2015
Bericht door: Sharon op 13-01-2015, 19:24:51
Nee want ik maak een lay out van 30 bij 30 maar ik bestel het in een boek van 20 bij 20. Dus ik kan net zoveel regels kwijt, alleen wordt alles wat kleiner
Titel: Re: Project Life 2015
Bericht door: Mon28 op 13-01-2015, 19:45:04
In dat geval wel ja, haha. Goed om te weten dan....ik durfde dat niet aan.
Titel: Re: Project Life 2015
Bericht door: Arine op 13-01-2015, 20:10:38
Ziet er super uit Monique
Ik heb ook 30x30 afgedrukt en geen spijt van.
Ik had in totaal 78 pagina's, Ik probeer 1 pagina per week te maken en als er iets speciaals is maak ik er 2 pagina's van en soms met  vakanties enzo 3 pagina's per week.
Titel: Re: Project Life 2015
Bericht door: wendydewit op 13-01-2015, 20:29:24
Sorry, maar wat is pocket page style, Sonja en Monique??
Titel: Re: Project Life 2015
Bericht door: Mon28 op 13-01-2015, 21:09:05
Met pocket scrapbooking scrap je in vakken Ieder vak gebruik je voor een foto, voor tekst of allebei. Weet je nog die inschuiffotoboeken van vroeger? Dat idee. Eigenlijk kun je ieder vakje op zichzelf als een eigen layout maken. Meestal maak je dan een week over 2 bladzijde. Ik kan het niet zo goed uitleggen. Op de bekende buitenlandse forums kun je er veel over vinden onder "pocket scrapbooking"....
Titel: Re: Project Life 2015
Bericht door: janett op 13-01-2015, 21:54:48
Oh, ook mooi jouw album, Monique! En idd, dat was mijn reactie ook, wat een werk en tijd zit daar in!
Vind dat ik zelf vaak al te lang bezig ben met iets.

Persoonlijk ga ik ook voor 30x30, eerst maar eens een begin maken  ;)
Titel: Re: Project Life 2015
Bericht door: Anja Wens op 14-01-2015, 23:52:31
Pocket scrapbooking is de algemenere naam voor wat in de wereld van papieren scrapbooking Project Life is. Alleen Project Life is een merknaam. Het is een stijl van scrappen/jaarboeken maken in vakjes. Plastic pagina's, insteekhoezen zeg maar, ingedeeld in vakken waarin je dan foto's kan doen, maar ook kaarten die je gekregen hebt, entreetickets, tekeningen van je kinderen, kassabonnen en een aantal vakjes gebruik je ook voor journaling. Vandaar de journalingcards.
Dit is al snel overgenomen ook in het digitaal scrappen, om je pagina in een soort vakjes in te delen. Dat kan heel strak in 6 vakken van 4inch*6inch zijn, maar net als in de plastic hoezen, worden er digitaal ook steeds meer soorten indelingen gebruikt.
Door het succes zijn natuurlijk veel andere merken, zowel tastbaar als digitaal ook een soort Project Life gaan ontwerpen en omdat de naam Project Life een merk is, heeft men de term pocket scrapbooking geÔntroduceerd. Zeker vanuit amerika wordt die term ook trouw gebruikt, maar ik merk dat in nederland vooral project life is ingeburgerd. De papieren scrappers noemen alles wat in pockets gedaan wordt project life, digitaal wordt een jaarboek in welk vorm dan ook al snel aangeduid met project life.

Zo, en nu zet ik weer snel mijn juffen pet af. ;-)

Overigens..... ik ben dit jaar ook begonnen met een jaar boek, maar dan in een map met pageprotectors. Ik kon de verleiding niet meer weerstaan.  :smiley_superwink: Ik ga er natuurlijk ook wel digitale pagina's aan toevoegen. Of de fotos bijvoorbeeld verwerken voor ze in de map gaan. Een hybride pocket scrapbook, zeg maar.
Titel: Re: Project Life 2015
Bericht door: Mon28 op 15-01-2015, 06:04:19
Oh Anja..bij mij kriebelt het ook zo....hybride scrappen! Ik vind het zo leuk om te zien! Maar ik durf niet omdat ik over de "houdbaarheid" twijfel en omdat ik bang ben dat ik dat niet goed bij kan houden....Maar ik vind het wel gaaf. Nog veel persoonlijker...niet zo "plat".
Titel: Re: Project Life 2015
Bericht door: Arine op 15-01-2015, 10:18:55
Veel vriendinnen van mijn doe een papieren Project Life, dan heb je wel 2 dikke albums per jaar maar is ook leuk om te doen. Ik heb zo een vakantie verwerkt.
Ik doe ook "gewoon" papier scrappen maar geen PL
Titel: Re: Project Life 2015
Bericht door: wendydewit op 15-01-2015, 21:11:21
Leuk allemaal hoor. Ik heb Pinterest ontdekt en snuffel me helemaal suf van Project Life, art journal naar digital scrapbook etc. Zo leuk! Zag jou ook al voorbij komen Sonja! :wave:
Titel: Re: Project Life 2015
Bericht door: SonjaS op 16-01-2015, 08:14:11
Ja Wendy, dat klopt! Ik had jou ook al gezien. Ik zit ook nog niet zo lang op Pinterest, maar wat is het leuk, hŤ? :smiley_swing: Je blijft pinnen.

Ik wil nog even de aandacht vestigen op dit advies van Arine:
Citaat
en hou in een schrift bij per week wat ik erin ga verwerken (soms al vooruit) en evt journaling

Dit vond ik echt een geweldig advies! Ik heb het gelijk ingevoerd en tot nu toe hou ik het prima vol. Ik heb nogal de neiging om soms wekenlang achter te lopen met m'n PL  :embarrass:, dus dan is dit echt reuzehandig!
Titel: Re: Project Life 2015
Bericht door: Anja Wens op 16-01-2015, 10:46:07
Ja, dat is een heel goed advies. Er zijn nu eenmaal weken dat het er niet van komt. Als je dan een paar notities maakt, kun je het later makkelijk oppakken. Heel fijn.
En het voorkomt ook dat je inspiratieloos bent op het moment dat je wil gaan scrappen. Omdat je het een en ander opgeschreven hebt, heb je al een houvast voor die week.
Titel: Re: Project Life 2015
Bericht door: Arine op 16-01-2015, 14:36:09
Ik doe dit jaar 2 pagina's tegelijk dus er zitten dan 2 weken in.
Het gaat ook lekker snel als je alles opschrijft.
Ik maak ook van te voren een lijstje waar ik zowiezo fotoos van wilt hebben, dit lijstje wordt tijdens de week langer. Als ik er echt een foto van gemaakt heb zet ik er een krul achter.
Zo wil ik iedere maand een foto van mijn jongens samen (dat wil ik al jaren maar vergeet het steeds, nu heb ik het opgeschreven en lukt het stukken beter)
Titel: Re: Project Life 2015
Bericht door: Anita op 16-01-2015, 21:09:12
Wat fijn dat je dit topic hebt opgestart Wendy. Ben beetje laat met reageren hierop (heb in kletshoekje uitgelegd waarom ik veel afwezig ben) Heb net alles meegelezen, wist ook niet precies wat pocket scrapbooking was, dank voor je uitleg Anja.

Ariane jij schreef eens; mijn leven is toch veel te saai voor zo'n project life book, en moet je nou eens zien hoe mooi het geworden is!! En ik zie prachtige omgevingen en strand, hoezo saai!!??! Echt heel leuk, en trouwens ook handig die tip zo'n lijstje met die foto's die je in je boek wilt.

Mon28; jouw boek heeft ook een hele gave gezellige stijl zeg!!! Enorm leuk!
Sonja dat is ook een leuk idee; nieuwsfeiten op deze manier erin verwerkt.

Ik heb uiteindelijk ook mijn boek afgekregen, deze week kwam het binnen, ben er hartstikke blij mee! Heb het naar Bas toe geschreven allemaal, van mij uit gezien. Voor mij werkt deze manier van schrijven het prettigst.  Op mijn Ipad en Imac heb ik een soort notitieblokje aan elkaar gekoppeld, en steeds wekelijks notities gemaakt.
Voor mij was het belangrijk om zo snel mogelijk toch dingetjes te noteren, want juist die kleine dingen vond ik leuk om erbij te doen. Bepaalde belevenissen en uitspraken vergeet je toch snel.

De foto's heb ik steeds per week in een mapje gedaan, zodat ik de tekst en foto's weer handig bij elkaar kon zoeken.

Heb overal dezelfde achtergrond gedaan, en verschillende templates aangepast, zodat eea toch speels blijft. Ook doe ik steeds twee pagina's die ik op elkaar afstem qua kleur. Deze indeling is mij heel goed bevallen, daarom twijfel ik ook zo voor 2015, ga ik over op wat anders of blijf ik op deze voet verder gaan. Vond het veel werk om er zo bij te doen, maar net als jullie superleuk om te doen. Bas vind 'zijn' boek ook helemaal geweldig en leest het (heb nu al kreuk erin  :embarrass:) steeds weer opnieuw.

Wat me trouwens heel erg mee is gevallen; sommige foto's van slechtere kwaliteit heb ik toch verwerkt in mijn boek, die kwamen van internet, of waren mij toegestuurd (klein formaat) of met de filmcamera gemaakt; deze komen toch goed uit het boek, als je ze maar niet te groot maakt.

Helemaal geen tijd gehad om te tussendoor ook nog layouts te posten, ik heb op het allerlaatste moment van mijn psd-bestanden jpg's gemaakt voor het boek, omdat ik in week 34 nog wijzigingen aanbracht voor week 29 etc.

Ik wil het toch graag showen hier, daarom bijgaand bladerbestandje. Je ziet niet echt veel textuur volgens mij, maar je krijgt wel een idee. Ik ga nog een aantal templates in de winkel zetten, mocht je belangstelling hebben, geef dit gerust door, dan probeer ik ze er sneller in te zetten.
Ik hoop dat je het zo kunt zien en dat het groot genoeg is.

http://nieuwsbrief.digiscrap.nl/flash/bas2014shklein.swf
Titel: Re: Project Life 2015
Bericht door: Mon28 op 16-01-2015, 21:21:51
Wat een ontzetten mooi boek, Anita! Heel stijlvol. Ik snap goed dat Bas er blij mee is!

En heel veel sterkte met je moeder!
Titel: Re: Project Life 2015
Bericht door: Arine op 17-01-2015, 20:20:16
Ziet er prachtig uit Anita
Titel: Re: Project Life 2015
Bericht door: SonjaS op 17-01-2015, 20:46:15
Ontzettend mooi, Anita! :clap1: Vooral de pagina met de legopoppetjes vind ik erg leuk! :yes:
Titel: Re: Project Life 2015
Bericht door: wendydewit op 17-01-2015, 21:45:52
Ook al zo'n mooi boek, Anita! Wat ben ik dan toch aan t prullen pfffff.
Ik vind je kleuren zo mooi bij elkaar geplaatst/gemaakt/gevonden.
Titel: Re: Project Life 2015
Bericht door: Anita op 18-01-2015, 15:14:01
Dank jullie wel voor de complimenten! Wendy, ik vind jouw layouts ook erg leuk hoor! Bij mij is het boek vrij ingetogen van kleur, met af en toe knalpagina's ertussen. Die knalpagina's, dat is toch wel gaaf hoor als je dat dan afgedrukt ziet. Ja en wat mooi is dat he, dat het een soort dagboek wordt met die tekst allemaal. Ik heb hetzelfde dan jij; ik wil ook veel te veel vertellen en het dan toch weer inkorten. Heb dit jaar nog niets gedaan, weet nog niet of ik zal beginnen, ik maak in ieder geval foto's/notities.

Titel: Re: Project Life 2015
Bericht door: janett op 18-01-2015, 18:39:06
Wauw! Idd, wat een prachtig boek ook Anita! Ook hele leuke templates die je hebt gebruikt. En ja, Wendy, dat heb ik ook hoor, wat mooi allemaal bij elkaar gevonden en wat zullen die van mij dan ook in het niet vallen. Zo valt er nog heel veel te leren  ;). Vind die van jou ook mooi Wendy!

Anita, heel veel sterkte met je moeder.
Titel: Re: Project Life 2015
Bericht door: wendydewit op 27-01-2015, 23:33:04
En week 4 is weer voorbij. Week 5 is al weer begonnen. Nog steeds vind ik het leuk om te doen.
Ik merk dat ik eigenlijk heel veel wil vertellen, dus niet alleen feiten opnoemen maar ook gevoelens  die ik heb. Eigenlijk is daar in zo'n PL geen plaats voor. Hoe gaan jullie daar mee om?

Kom ik gelijk bij mijn 2e probleem. Ik wil graag mijn lay-outs plaatsen maar iedereen kan deze zien. Ik weet niet wie hier allemaal lid zijn. Dus kan het mij (en anderen) belemmeren om of een layout te plaatsen of alles te schrijven wat je zou willen. Dat vind ik een moeilijk punt. Ik weet wel dat ik stukken kan vervagen maar dat wordt ook lastig, vind ik.

Ik vraag me af of er meer mensen zijn die wel PL2015 doen maar niet plaatsen en of ze dat niet jammer vinden?
En is er geen mogelijkheid om lay-outs met actieve leden te delen bv ipv met iedereen zoals nu? 
Titel: Re: Project Life 2015
Bericht door: Mon28 op 28-01-2015, 07:13:47
Ha Wendy,

Ja, ik ben dus iemand die niet meer plaatsts i.v.m. de privacy van mij en mijn gezin. Toen ik vorig jaar begon schreef ik vooral vanuit de belevening van het gezin...dus mama heeft dit beleeft...de kindere dit... papa dat. Gaandeweg het jaar ben ik het meer uit mezelf gaan schrijven en nu schrijf ik in ik-vorm. Ik hou van schrijven en zet er veel in. Ik merkte dat ik te veel rekening ging houden met dat ik het hier plaatste. Hield bepaalde stukjes maar weg, want anders kon ik heel mijn bladzijdes wel gaan vervagen en eigenlijk is bij mij juist de tekst de kracht van het boek.
Heb dus uiteindelijk besloten niet meer te plaatsen en wat er al stond verwijderd. Maar inderdaad het is jammer. Het is juist zo leul om te laten zien waar je heel het jaar zo hard aan werkt.

Ik heb het altijd lastig gevonden dat dit forum open is. Van een ander forum ben ik gewend dat het grootste gedeelte alleen open is voor leden. Overigens werd je account daar ook verwijderd als je langer dan een bepaalde periode niet reageerde, waardoor het aantal leden wat er was ook actiever was....
Titel: Re: Project Life 2015
Bericht door: Sharon op 28-01-2015, 07:32:13
Ik schrijf ook vanuit mezelf en zet er alles in wat ik er graag in wil hebben. Wel houd ik er rekening mee of het voor later ook nog relevant is. Dus als Peter en ik een keer ruzie hebben, dan is dat niet iets wat ik er in zet. Maar als ik er iets in wil zetten wat prive is, dan doe ik dat gewoon en voor op Digiscrap haal ik de foto of de tekst dan weg en zet ik "prive" neer. Meestal gaat het dan om iets van een ander, want voor mezelf vind ik niet zo veel prive (zo heeft iedereen hier kunnen meegenieten van mijn baarmoederverwijdering en alle ellende die daarna kwam). Maar als het andere betreft dan ben ik wel iets voorzichtiger. Vaak vraag ik het aan ze. En mijn kinderen geven uit zichzelf al aan wat er wel of niet in mag.
Maar ik heb een vrij gewoon leven, dus heel veel "geheime" dingen maak ik niet mee. In de week die ik zondag ga plaatsen zit toevallig een naam die ik ga weghalen.
Titel: Re: Project Life 2015
Bericht door: Arine op 28-01-2015, 07:34:10
Ik vond het niet erg om hier te plaatsen voor privicy maar doe het niet meer omdat ik er veel moeite voor deed en weinig tot geen reacties kreeg.
Volgens mij kan echt iedereen in de galery kijken dus daar moet je wel rekening mee houden.
Titel: Re: Project Life 2015
Bericht door: Sharon op 28-01-2015, 07:38:11
Vanwege die weinige reacties twijfel ik ook wel eens of ik het hier nog zal plaatsen. Maar ik blijf ze sowieso maken (ik heb een blog waar ze ook op staan, alleen voor genodigden zeg maar)
Titel: Re: Project Life 2015
Bericht door: SonjaS op 28-01-2015, 09:57:07
Ja, dit is een open galerie en iedereen kan dus je pagina's lezen. Ik plaats dus m'n PL ook niet online. Ik vind dat ik mijn PL voor ons gezin maak en wil ook niet opletten of iets dat ik schrijf wel online kan of niet. Soms wel jammer als je trots bent op een geweldige layout en die graag wil laten zien aan andere PL-ers.
Titel: Re: Project Life 2015
Bericht door: Sharon op 28-01-2015, 09:59:02
Zou het niet mogelijk zijn om die galerie gesloten te houden? Dat je die alleen kunt zien als je mee doet?
Titel: Re: Project Life 2015
Bericht door: Vincent op 30-01-2015, 09:56:01
Nu toch even tijd maken om hierop te reageren  :wave:

Het is inderdaad zo dat de galerie helemaal open is en daarvoor hebben wij destijds besloten om het linken vanaf andere websites mogelijk te maken. Dit om de bekendheid en ook de activiteit te vergroten. Dat dit met zich mee brengt dat de gehele galerie voor iedereen helemaal open is klopt natuurlijk ook.

Ik ga onderzoeken of de galerie deels gesloten kan worden voor "niet-geregistreerde" bezoekers. En dan heb ik het over de Project 365 en December Memories galerieŽn. De andere galerieŽn blijven vooralsnog gewoon open.

Mocht het gelukt zijn dan laat ik jullie dat hier weten.

En uiteraard hartelijk bedankt voor het geven van jullie mening en het meedenken!

 :bloem01:
Titel: Re: Project Life 2015
Bericht door: Vincent op 30-01-2015, 10:02:44
Als het goed is..... zijn beide galerieŽn ( Project 365 en December Memories ) vanaf nu voor de buitenwereld gesloten. Mocht er iets niet goed zijn gegaan of niet goed werken dan lees ik het uiteraard graag.

Ook zijn andere ideeŽn natuurlijk van harte welkom.
Titel: Re: Project Life 2015
Bericht door: wendydewit op 30-01-2015, 11:53:13
ohh wat goed Vincent!
Helaas heb ik gister al mijn lay-outs verwijderd van PL2015 icon_redface
Titel: Re: Project Life 2015
Bericht door: Vincent op 30-01-2015, 12:12:22
ohh wat goed Vincent!
Helaas heb ik gister al mijn lay-outs verwijderd van PL2015 icon_redface

Vanaf nu kun je dus gewoon weer posten ;)
Titel: Re: Project Life 2015
Bericht door: Sharon op 30-01-2015, 14:25:14
Jee Vincent, wat goed zeg! Fijn dat je onze opmerkingen zo serieus neemt en er direct mee aan de slag bent gegaan! Dat waardeer ik erg
Titel: Re: Project Life 2015
Bericht door: Vincent op 30-01-2015, 15:56:02
Jee Vincent, wat goed zeg! Fijn dat je onze opmerkingen zo serieus neemt en er direct mee aan de slag bent gegaan! Dat waardeer ik erg

Graag gedaan!
Titel: Re: Project Life 2015
Bericht door: wendydewit op 17-02-2015, 11:14:19
He Lady's!
Zijn jullie nog allemaal enthousiast en fanatiek met jullie PL2015?
Ik wel hoor  :yes:
Ik heb een lijstje gevonden met dingen die je kunt fotograferen. Misschien hebben jullie er wat aan???
Titel: Re: Project Life 2015
Bericht door: SonjaS op 17-02-2015, 19:48:23
Enthousiast: zeker! Fanatiek: eh.. wat minder :embarrass: beetje druk op dit moment. Ik loop dus al wat weekjes achter. Maar dat geeft niet. Ik ga enthousiast verder met foto's maken en alles opschrijven, dus die PL komt er wel.

Bedankt voor het leuke lijstje! Dat is zeker erg handig.
Titel: Re: Project Life 2015
Bericht door: AliceM op 19-02-2015, 13:21:46
Ik ben inmiddels begonnen aan mijn vierde jaar PL. Ben in 2012 begonnen en vind het concept fantastisch! Het boek van 2012 heb ik hier laten ontwikkelen (zeker een aanrader!) en 2013 is bijna klaar (Moet nog een dubbele pagina maken van onze vakantie) en dit geldt ook voor 2014. Ik moet dus nog beginnen met 2015 maar net als Sonja komt dat wel, ik houd alles goed bij en zorg dat er elke week foto's zijn! Ik zal eens een paar uploaden van 2014 (moet ze nog verkleinen) Iedereen veel succes!!
Titel: Re: Project Life 2015
Bericht door: janett op 19-02-2015, 22:40:35
Hier ook nog enthousiast en fanatiek in m'n hoofd ermee, haha. Gisteren het album voor mijn vader afgerond en besteld, nu weer wat meer lucht voor alle andere projecten en gauw de achterstand van PL inhalen.
Zelfs mijn man denkt al in PL  :-).
Ben benieuwd naar jouw albums, Alice!
Titel: Re: Project Life 2015
Bericht door: Sharon op 20-02-2015, 11:19:10
Om het goed vol te houden plaats ik echt elke dat een foto en een stukje tekst in mijn template. Dat is maar heel weinig werk en zo weet ik zeker dat ik het vol houd. Wat ik ook belangrijk vind is dat ik het dan ook op schrijf, zoals ik het die dag beleef. Want de volgende dag kun je al weer een hele andere kijk op iets hebben. Bijvoorbeeld op maandag noteer ik dat iedereen griep heeft en dat ik blij ben dat ik me zo fit voel en op dinsdag kan ik opeens ook griep hebben. Als ik dan dinsdag pas de foto van een blij ikke plaats voor de maandag, dan slaat de tekst nergens meer op, omdat ik dan weet dat ik toch griep ga krijgen. Dus dan vind ik het leuker om de tekst en de foto dagelijks te plaatsen, zodat dingen die later gebeuren geen invloed meer kunnen hebben op wat ik in mijn album zet. Ben ik zo duidelijk, want ik heb zelf het idee dat ik nogal verwarrend klink haha
Titel: Re: Project Life 2015
Bericht door: Arine op 21-02-2015, 13:46:54
Wendy dat zijn handige lijstjes inderdaad want ik betrap mezelf erop dat op vrijdag nog niet veel fotoos zijn gemaakt.
Titel: Re: Project Life 2015
Bericht door: Anita op 24-02-2015, 12:48:37
Leuk lijstje Wendy!

@Sharon; ik snap helemaal wat je bedoelt, je wilt het moment vastgelegd hebben. En inderdaad ook qua gevoel enz, is het gewoon de notities bij te houden. Ik merk dat ik juist die kleine alledaagse kneuterige dingetjes die zo leuk zijn om terug te lezen heel snel vergeten ben. Zelfs met steekwoorden kom ik al een heel eind.
Ik ben helaas voor dit jaar een eind achter, ga wel iets doen, maar dan maandelijks of zo. Iets ruimere periode zeg maar.

Titel: Re: Project Life 2015
Bericht door: wendydewit op 26-04-2015, 20:30:21
Hallootjes!
En we zijn inmiddels al weer in eind april beland. Ik ben nog steeds enthousiast over mijn eerste PL, PL2015. Ik vind het nog steeds leuk om te doen, kan het nog steeds goed bij houden. Ik heb van de week een lay-out geprint om te kijken hoe het er nou ongeveer in het echt uit komt te zien. Ik moet zeggen dat ik er erg blij van werd. Kan gewoon niet wachten tot mijn PL2015 af is. Ben zo benieuwd. Word volgens mij een dierbaar boekwerk!

Ik post nog steeds mijn lay-outs en ben degene die reageren erg dankbaar voor de genomen moeite! Helaas worden er maar weinig PL lay-outs geplaatst. Ben zo benieuwd waar jullie allemaal mee bezig zijn. Kunnen jullie niet een tipje van de sluier oplichten? Met welke templates werken jullie? Welke kleuren? …ťn bepaalde designer of allemaal verschillend? Hebben jullie bepaalde inspiratiebronnen? Wat voor elementjes gebruik je? Gebruiken jullie veel tekst? Beschrijven jullie ook gevoelens of alleen maar feiten/constateringen?

Zoals jullie kunnen volgen gebruik ik steeds een template uit een reeks van Erica Zwart. De basis is blauw en het randje krijgt steeds een andere kleur. Wat elementjes betreft, ben ik vaak heel lang aan t zoeken maar besluit ik uiteindelijk er toch geen of slechts 1 te gebruiken. Ik beschrijf wat op de foto's te zien is en laat (negatieve) gevoelens weg. Mijn kinderen wil ik daar niet mee belasten. En zo krijg ik toch een positief beeld van mijn leven.

Voor een volgend jaar zou ik denk ik kiezen voor templates waar ik iets meer tekst in kwijt kan.
Ik zie op pinterest van die prachtige kunstwerken met van elk fotovakje een lay-out op zich. Erg mooi maar vergt veel tijd denk ik. Volgend jaar misschien een soort mix van wat ik nu doe en wat meer "kunstwerk". Moet je mij horen, we zijn pas in week 17 en ik heb het al over 2016! Ach ja, zo enthousiast ben ik er over!

Ik zou het leuk vinden om wat van de andere PL-ers te lezen/zien!
Groetjes Wendy
Titel: Re: Project Life 2015
Bericht door: Sharon op 26-04-2015, 20:31:50
Ik denk dat er maar zo weinig mee doen. Jammer hoor, want het is een erg leuk project om te doen (en ik zou het ook wel leuk vinden om er meer te volgen)
Titel: Re: Project Life 2015
Bericht door: Mon28 op 27-04-2015, 08:33:16
Hoi! Nee, hoor, ik doe ook nog steeds mee! Vind het alleen moeilijk om hier te posten. Gebruik mujn layouts inmiddels toch wel als familie dagboek, vanuit mezelf geschreven. Ik maak er inderdaad wel een heel knustwerk van. Dat is eigenlijk ook een beetje de reden dat ik niet plaats. De stijl van digiscrap vind ik anders als de stijl die ik maak...die is misschien wat...weet ik het...amerikaanser? In ieder geval kleuriger en drukker...ik vind het heerlijk gestyled is mooi maar niet voor in mijn boeken. Ons gezin is druk en bont ... en dus mijn boeken ook. Ik ga even kijken of ik er een paar geschikt vind om hier te plaatsen. Zit op de camping dus iets lastiger met plaatsen op internet...
Titel: Re: Project Life 2015
Bericht door: Mon28 op 27-04-2015, 08:34:28
Oh ja...ik ben inderdaad wel 3 of 4 avonden met een week bezig. Dat is soms lastig in de drukke weken, maar gaat nog steeds goed. Loop op dit moment 1 week achter, maar dat loop ik deze week in de vakantie wel weer in.
Titel: Re: Project Life 2015
Bericht door: Mon28 op 27-04-2015, 08:50:48
Zomaar een paar...
Titel: Re: Project Life 2015
Bericht door: Mon28 op 27-04-2015, 08:54:13
Ik hou, zoals je ziet erg van Just Jaimee..... 😊
Titel: Re: Project Life 2015
Bericht door: Mon28 op 27-04-2015, 08:56:03
Mijn basis template is heel eenvoudig...boven 2 grote, onder 2 grote en in het midden 4 kleine...En die vul ik in naar behoefte. Er zijn ook leuke templates te verkrijgen voor IN die 3 x 4 of 4 x 6 vakjes!
Titel: Re: Project Life 2015
Bericht door: Mon28 op 27-04-2015, 08:56:30
Nou, ik heb mijn achterstand weer ingehaald! 😉
Titel: Re: Project Life 2015
Bericht door: Sharon op 27-04-2015, 12:37:52
Ik vind ze leuk! En volgens mij maakt je stijl op digiscrap helemaal niet uit! Daar kunnen anderen juist ideetjes van op doen, als je het anders doet dan anderen. Mijn p365 is ook een dagboek hoor. Soms staan er echt prive dingen in en die haal ik er dan uit voor ik mijn lay out hier plaats.
Titel: Re: Project Life 2015
Bericht door: SonjaS op 27-04-2015, 12:50:12
 :laugh: :clap1: Nou, dat zeker, Monique!! Ik vind je PL echt geweldig! Helemaal mijn stijl! Ik gebruik dezelfde layout als jij, die ik dan ook aanpas naar behoefte. Ik heb dit jaar gekozen voor een meer kleuren gecoŲrdineerde aanpak, dus elke maand heeft een eigen kleur en dan probeer ik daar elementjes en dingetjes bij te zoeken. (januari lichtblauw, februari groen, maart lichtgeel) Ik ben dit weekend bezig geweest met mijn achterstand inhalen, want ik loop nog steeds gigantisch achter (ben nu in de laatste week van maart). De reden is inderdaad dat deze kleurige aanpak veel tijd kost. Ik ben soms wel een paar uur bezig met 1 pagina. Mijn achtergrond is steeds dezelfde: Erica Zwart, travelstories. Verder gebruik ik ook veel Just Jaimee en Page One.
Tja, en mijn reden om niet te plaatsen in de galerie blijft hetzelfde: Ik heb een afspraak met mijn kinderen om geen foto's van hun online te zetten, en daar hou ik me dus aan.

Titel: Re: Project Life 2015
Bericht door: janett op 27-04-2015, 20:06:14
Hallo!

Wendy, zoals jij wel weet, ben ik uiteindelijk ook gezwicht om PL te gaan doen en helaas heb ik ook nog steeds een achterstand die ik nu hopelijk gauw bijgewerkt krijg. Maar vind het wel super leuk om te doen, dus zodra ik kan, werk ik aan m'n PL en ben ook al zo benieuwd naar het eind resultaat.  Mijn dilemma is vaak ook dat ik zoveel leuk vind en niet kan kiezen, haha. En net als Wendy vind ik het ook erg lastig om de juiste elementjes en dingetjes erbij te vinden en te plaatsen.

Monique, ik vind jouw lay-outs erg leuk!! Wat leuk dat je ons toch laat meekijken. Ik hou ook van kleur, het gekke is, dat ik bij mezelf heel snel denk, oeh, dat wordt te druk en bij jou denk ik, oh, wat leuk. En juist leuk een andere style. Zijn jouw templates ook van just jaimee?
Als ik zie wat ik nu al aan tijd ermee kwijt ben met de simpele dingen, die kunstwerkjes zijn idd leuk, wie weet als we straks nog meer gedreven zijn, worden het vanzelf meer kunstwerkjes, haha.
Zelf heb ik voor de templates van Mo & Mo Document your Life no.1 gekozen, fijn dat er meer vakjes zijn en ik merk dat ik het ook steeds meer als 'dagboek' ga zien en ook echt m'n tekstvakje(s) nodig heb, maar idd echt de negatieve dingen zet ik er niet in, natuurlijk wel persoonlijke dingen die minder leuk kunnen zijn.
En verder hou ik voor nu de basis rustig en kan met kleur verder in de elementjes e.d. en mijn weekkaart is bv fuchsia roze :-).
wat betreft plaatsen, heb ik zelf ook nog steeds moeite mee ivm privacy. Mss dat ik t.z.t. in dit topic ook wat kan plaatsen, al zou ik nog niet weten hoe dat gaat.
Titel: Re: Project Life 2015
Bericht door: wendydewit op 29-04-2015, 19:03:43
Leuk Monique, dit is ook wat je op pinterest veel tegenkomt. Het is maar net wat er op digiscrap.nl gepost wordt, toch? Elke stijl is welkom, lijkt me zo!
Ik vind het erg leuk om te zien en zou volgend jaar daar iets meer mee willen doen. Ik heb nu in ieder geval te weinig ruimte voor journaling. Ik weet alleen van mezelf dat ik lang kan dubben over een kleur, vorm, element dus om het mezelf niet te lastig te maken, heb ik dit jaar voor deze manier gekozen. Er zijn weken bij dat ik met 1 avond klaar ben en dan vind ik het jammer dat ie al af is, haha dus volgend jaar ga ik het wel wat uitgebreider doen.
En ook de andere lady's; bedankt voor t reageren! :flowers1:
Titel: Re: Project Life 2015
Bericht door: Eveline op 29-04-2015, 21:25:31
Natuurlijk zijn alle stijlen hier welkom! Ik vind het altijd leuk om te zien; de ťťn maakt bijna een schilderij van zijn layout door veel te blenden, de volgende kan geweldig mooi clusteren met veel elementjes en bloemetjes en degene daarna maakt weer geweldige clean-style of white space layout! Fantastisch toch?
Titel: Re: Project Life 2015
Bericht door: Arine op 13-05-2015, 08:33:48
Ik ben ook nog bezig met PL 15 in de stijl van Anne Aspnes. Zal als ik achter de computer zit wat plaatsen hier.
Toevallig ben ik juist minder tekst gaan gebruiken dit jaar ten opzichte van vorig jaar.
Ik vind het ook nog steeds erg leuk om te doen en zit ook zelfs al te kijken naar hoe ik het volgend jaar wil gaan doen.
Titel: Re: Project Life 2015
Bericht door: Arine op 27-05-2015, 11:37:05
Hier dan 3 weken van mijn PL
(http://digiscrap.nl/gallery/30/1966-270515113331.jpeg)
(http://digiscrap.nl/gallery/30/1966-270515113350.jpeg)
(http://digiscrap.nl/gallery/30/1966-270515113413.jpeg)
Titel: Re: Project Life 2015
Bericht door: wendydewit op 27-05-2015, 18:26:45
Leuk Arine, dat je t toch wilt showen aan ons! En ze zijn erg mooi! De templates vind ik ook erg leuk.
Titel: Re: Project Life 2015
Bericht door: Anita op 28-05-2015, 10:24:35
wat gaaf Arine!! Ook heel leuk hoe je de datum strip hebt geplaatst! En wat een speels effect met die brushes erachter. Eigenlijk ben je best lang bezig he met 1 pagina. Tenminste ik had dat toen heel erg. Maar het resultaat mag er wezen hoor, echt hartstikke mooi!!
Titel: Re: Project Life 2015
Bericht door: Arine op 29-05-2015, 13:41:40
Dank je wel
Inderdaad ben je lang bezig met 1 pagina, valt echt nog tegen maar omdat ik van vorig jaar zo'n mooi resultaat in handen heb wil ik gewoon doorgaan.
Maar misschien dat ik volgend jaar een minder bewerkelijke template weer gebruik. Bij degene die ik dit jaar gebruik is het best veel werk
Titel: Re: Project Life 2015
Bericht door: Anja Wens op 29-05-2015, 17:30:10
Wat is het toch gaaf om jullie PLs te zien!
Ik ben al twee keer digitaal aan een jaarboek begonnen, maar beide keren niet afgemaakt. Nu ben ik een 'papieren' boek begonnen. En dat gaat aardig, al ben ik zeker niet bij hoor. Maar op de een of andere manier voel ik dan de druk niet zo van bijhouden. Gek eigenijk hŤ. Ik heb er wel 12"x12"hoezen bij, zodat ik ook digitale layouts kan invoegen.

Ik zal eens kijken of ik binnenkort een paar pagina's op de foto kan zetten.
Titel: Re: Project Life 2015
Bericht door: janett op 29-05-2015, 21:56:48
Oh, leuk om te zien Arine! En ook mooi gedaan met deze templates! Ja, wat een tijd gaat er nog inzitten.
Titel: Re: Project Life 2015
Bericht door: Anita op 29-05-2015, 22:56:41
ja het ziet er ook wel bewerkelijk uit Arine, maar wel heel erg mooi hoor!

Oh Anja daar ben ik ook wel heeeel benieuwd naar!!!
Titel: Re: Project Life 2015
Bericht door: Mon28 op 30-05-2015, 08:00:00
Ik ook, want ik twijfel zelf ook om nog eens een "echt" boek te beginnen....
Titel: Re: Project Life 2015
Bericht door: Arine op 31-05-2015, 21:16:33
Ja Anja dat is ook erg leuk "gewoon" pl-en. Ik wilde daar ook ooit aan beginnen tot ik het digiscrappen ontdekte. Nu ligt al het papier en vele leuke dingen op zolder te verstoffen haha.
Maar misschien pak ik het ooit nog eens op.
Liggen heel wat half afgemaakte projecten namelijk.