login
Digiscrap Digitaal scrappen

Project Life 2014

Conversatie gestart op Project 365

nachtmol

Hallo allemaal,

Ik ga vanaf januari beginnen met een project life boek. Dat is een iets lossere vorm van een jaar lang vastleggen wat je doet en wat je bezig houdt dan een 365 project. Je hoeft bij een project life niet elke dag een foto te maken en een verhaaltje erbij. Dat haalt al heel wat druk van de ketel hoop ik!! Elke dag een foto 'moeten' maken was soms best een 'last' heb ik ervaren al was het ook wel weer erg leuk en leerzaam, want je maakt van de gekste dingen foto's.

Bij een PL project  maak je van een week een layout en daar kunnen ook wel eens maar twee of drie foto's op staan en veel meer journaling. Ook kun je je PL meer aankleden met elementen en bijvoorbeeld journalcards, die momenteel zo in zijn.

Ik zou het uiteraard leuk vinden als er meer mensen mee gaan doen, dat is in het forum gezellig, want dan kletsen we nog eens met elkaar en het is uiteindelijk natuurlijk ook hartstikke leuk om een boek van een jaar in handen te hebben!

Dus wie doet er met me mee? Jij misschien??Linkback: https://digiscrap.nl/index.php?topic=5816.0
#1 - 24-11-2013, 12:13:17

Ikke misschien. Lijkt me kei leuk, maar ik had meestal niet genoeg foto's en ik ben heel slecht in journaling. Denk evengoed dat ik het weer eens ga proberen.

Sent from my GT-I9100 using Tapatalk

#2 - 24-11-2013, 12:43:15

Ik vind het een goed plan, maar ben meestal niet zo goed in het volhouden van dit soort dingen  :whatever:
Maar misschien met z'n alle dat dan de motivatie een stuk groter is.

Ik ga mijn best doen en ben erbij!
#3 - 24-11-2013, 14:10:50

Het lijkt me erg leuk, maar oooooooo, het lijkt erop, dat ik maar niet uit HET BESTE PLAN kan komen!

1.Voor de kleinkinderen houd ik nl. ook foto's/belevenissen/scraps bij. Dat was de laatste weken al heel veel 'vervelend werk'. Scrappen, fotobewerken vind ik prachtig, maar nu (voor sinterklaas) onder tijdsdruk de fotobladen afmaken, is net leuk! Het was me niet gelukt om het voor hun verjaardagen af te hebben.
Bijhouden: ja...... soms lukt het, vaak niet!

2. Helaas gaat het z met mijn gemaakte boeken: je kijkt ze in, nog eens een keer en ze komen in de kast en we kijken er vervolgens bijna nooit meer naar.
Daar zijn de boeken eigenlijk te duur voor!

3. Scrappen vind ik vooral leuk, als een soort 'tekenen of schilderen'. Gevoel van dat ne moment uitbeelden, en geen rekening te hoeven houden met bv. kleur en vorm op de naastliggende pagina. Mijn ervaring is intussen, dat scrappen over 2 pagina's (als je het als album laat drukken) het best is.

4. Ik heb wel gedacht aan een 'boek van opa en oma', en daar onze foto's inplakken die te maken hebben met de kleinkinderen. Dat zou n boek zijn, en die voor de (klein)kinderen extra bestellen. Maar ....... ieder kind een eigen boek is leuker!

5. Ik kan nog veel meer schrijven, maar dit is eigenlijk meer een HELP ..... wat/hoe zal ik eens bezig zijn met mijn gescrap?
Kijk, ik heb wel veel ideen, maar mijn bezigheden en mijn scrappen laten zich niet altijd in prettige verhouding voordoen!

Ik houd i.i.g. dit topic in de gaten!


#4 - 24-11-2013, 15:48:57

Guinevere

Ik loop mega achter mijn mijn PL van dit jaar, maar ik ben vastbesloten om het af te maken, net als vorig jaar.
Ik wil volgend jaar ook weer een PL doen, maar dan strak en per maand i.p.v. per week.
#5 - 24-11-2013, 20:18:18

nachtmol

Ik heb van mijn eerste 365 onthouden dat ik er heel veel tijd aan kwijt was en dat kwam vooral omdat ik elke twee weken een andere template zocht. Dat boek is behoorlijk rommelig geworden moet ik zeggen maar ook wel een leerzame ervaring dat ik het op die manier niet gauw weer zou doen.
De tweede keer had ik alle templates (bijpassende) al van te voren klaargemaakt, met papers en al, dat scheelde al enorm veel tijd.

Met de PL heb ik ook bij elkaar templates en ik ben nu bezig de achtergronden er achter te zetten (licht van kleur). Journalcards ben ik al heel lang aan het verzamelen en ook inspiratie pagina's van andere scrappers verzamel ik op mijn pinterest board. Ik ben enorme fan van de pagina's van Mumkaa. Kijk hier maar eens: http://www.pinterest.com/nachtmol/project-life365-inspiration/ of hier in haar galerie:
http://www.studiocalico.com/galleries?utf8=%E2%9C%93&filter=popular&project_type=Project+Life+Spread&kit=&technique=&search=mumkaa&commit=Filter+results
Ik denk dat ik die kant op ga, zij schrift ook niet elke week heel veel aan journaling erbij. De ene week is het wat meer dan de andere week. Ze maakt van een weekpagina meer kleurige kunstwerkjes. Dus daar komt ook nog best wat scrapwerk aan te pas! Prachtig vind ik!

@Monique, leuk joh en je hebt echt niet zeven foto's per week nodig hoor, een paar kunnen al helemaal voldoen! Gewoon je toestel altijd bij je hebben en zo nu en dan een paar foto's maken. Dan heb je al gauw genoeg voor een blad vol.  Je hoeft in ieder geval niet elke dag een nieuwe foto te maken, het kunnen ook meerdere foto's zijn van n dag, en dat geeft mij al heel veel rust. Dat het niet per s elke dag hoeft. Een paar foto's op n dag is dan toch wat relaxter. Als je eenmaal aan het schieten bent maak je er vaak toch wel een paar meer.

@Hellen, als je het met meerdere mensen doet houdt je het idd gemakkelijker vol, al moet ik zeggen dat ik ook nog nooit een heel jaar volgemaakt heb, maar met mijn twee boeken van een half jaar ben ik ook al heel blij en ze zijn toch redelijk dik geworden omdat ik er heel veel pagina's van mijn twee vakanties in die jaren in heb verwerkt.

@Fenny, misschien heb je wel te veel projecten waarmee je bezig bent denk ik wel eens. Waarom niet het ene jaar een P365 of een PL doen en het andere jaar een soort van 'kleinkinderenboek', waarin alle kleinkinderen een hoofdrol spelen? Dus niet voor elk kind een eigen boek, maar een gezamenlijk boek. In het jaar dat je dan geen kleinkinderenboek maakt verzamelen de ouders foto's op datum en bewaren die voor jou voor het jaar erop in je boek. Dan heb je toch van alle jaren foto's in het boek, maar hoef je er maar om het jaar mee bezig. Dus het ene jaar doe je PL of P365 en het andere jaar een boek voor de kleinkids.

@Mirjam, per maand zou ik denk ik sneller laten versloffen en ik zou bang zijn dat ik dingen vergeet op te schrijven. Maar prima als het voor jou wel werkt.

Voor iedereen die mee gaat doen: hartstikke leuk en gezellig!!! :_yeah:
Ik heb er reuze zin in! Heb dit jaar niks gedaan en merk wel dat ik het gemist heb.
#6 - 25-11-2013, 03:55:59

Lijkt me leuk om mee te doen, vorig jaar met mijn zussen 365+1 gedaan, maar dat werd wel veel voor hen, er gaat nogal wat tijd in zitten. Dit jaar maken we elke maand een scrap met een bepaald thema. Het is zo leuk om te zien hoe we een vast thema alle drie zo verschillend invullen. Wat we volgend jaar gaan doen weet ik nog niet. Dit jaar doe ik met jullie mee met de december mamories. Heb ik zin in. Ik ga de templates van hoentje van vorig jaar daarvoor gebruiken als basis.
#7 - 25-11-2013, 08:53:15

Guinevere

Ik denk dat per maand voor mij beter werkt. Ik kan dan zelf bepalen hoeveel pagina's ik per maand maak, naar gelang het aantal foto's en gebeurtenissen. Het hoeft voor mij ook geen heel dik boek te worden.
Zoals ik het nu doe, per week de highlights, is toch nog wel veel werk. Maar als ik de strakke uitvoering ga doen die ik in mijn hoofd heb, valt 't misschien nog wel mee om het per week te doen.... Dus ja, wie weet!
#8 - 25-11-2013, 13:13:14

@ Mirjam , wat voor strakke uitvoering heb je in je hoofd? Ik ben heel benieuwd.

@ Jeanine, een boek voor mijzelf vind ik minder belangrijk, zoals ik al zei: vaak komt een boek in de kast terecht, en kijk ik er heel weinig in. En het moet voor de kleinkinderen (later) toch een mooi aandenken zijn aan opa en oma als ze iets van mij krijgen. Dus ik ga zeker niet afwisselen in het soort boeken. Dus geen PL voor mijzelf en het andere jaar voor de kleinkinderen.
Onze oudste dochter zou het leuk vinden om zelf fotoalbums te maken, maar heeft er met alle extra zorg voor Meike absoluut geen tijd voor.
Onze jongste dochter maakt wel zelf pagina's en die kan ik aanvullen. (Daarom is het zo handig om losse fotobladen te maken).

Gisteravond was ik snel klaar met een pagina. Een template met ruimte voor zes foto's.  Minder scrappen, maar wel resultaat! In n vak een journalkaart maakt het geheel toch anders!
Ik denk dat het zo wel te doen is, i.p.v. iedere pagina een geschrapte lo.
En dan de hoogtepunten (St. Maarten, Sinterklaas, kerst ......)

Wat ik zeker niet wil: mij zelf druk opleggen. Scrappen moet ontspanning blijven!

Deze (of is het: dit?) topic is i.i.g nu al fijn, want het helpt in het ordenen van de wensen!
#9 - 25-11-2013, 13:38:41

nachtmol

Het is dit topic Fenny ;)

En je hebt gelijk, scrappen moet ontspanning blijven! En je moet het lekker doen zoals het voor jezelf het fijnst voelt. Om te ordenen en ideen op te doen is zo'n topic idd wel lekker, ff van te voren brainstormen en bij jezelf nagaan wat voor jou het beste past. Het gaat vast helemaal goed komen! En ik ben heel benieuwd naar alle mooie pagina's die gemaakt gaan worden!!
#10 - 25-11-2013, 17:26:37

Guinevere

@Fenny: een beetje in de stijl van Ali Edwards.
#11 - 26-11-2013, 00:57:02

Het begint mij ook te kriebelen....Heb alleen nog maar in 2011 de December Memories gedaan. Met dat boekje ben ik erg blij.
Het is ook een hele goede motivatie om meer foto's te maken, want ondanks dat ik dat in 2012 meer wou doen is dat er niet van gekomen  :embarrass:

Eerst even met mezelf in beraad in welke vorm ik het zal gaan gieten.
#12 - 26-11-2013, 12:50:31

Ik heb het nu 2 jaar gedaan en vind het echt superleuk! (vooral om terug te kijken  ;)) ik denk dat ik ook in 2014 weer verder ga, weet nog hoe ik het ga doen (maandelijks of weer wekelijks)

Hier een paar voorbeelden van dit jaar:

Zijn wat vaag maar het zijn printscreens van mijn facebookpagina, want om ze nou hier allemaal te gaan uploaden, wie ze beter wil bekijken moet maar vriendjes met mij worden, hahaha LOL  :rofl:
#13 - 26-11-2013, 14:14:29
« Laatst bewerkt op: 26-11-2013, 14:23:01 door Alice »
Je kunt alleen tijd verspillen als je vergeet er van te genieten!

Oh wat leuk gedaan. Het lijkt me zo leuk om een boek te hebben van een jaar uit je leven.

Sent from my GT-I9100 using Tapatalk

#14 - 26-11-2013, 17:38:55

@Alice wat gaaf!!! Wat leuk dat je dit even hier showt!
#15 - 26-11-2013, 18:12:40

leden:

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.


* Share Topic

Share via facebook Share via linkedin Share via pinterest Share via twitter

* Similar Topics

xx
Project Life 2020

Gestart door Sunshine69Design Gepost op Project 365

9 Reacties
17169 Gelezen
Laatste bericht 29-01-2020, 09:38:18
door Sunshine69Design
xx
Project Life 2015

Gestart door wendydewit Gepost op Project 365

114 Reacties
57220 Gelezen
Laatste bericht 31-05-2015, 21:16:33
door Arine
xx
Quotes en spreuken voor 365/P52/project life projecten

Gestart door nachtmol Gepost op Project 365

1 Reacties
4902 Gelezen
Laatste bericht 10-12-2012, 00:19:37
door Ren
xx
Trots op ons jaarboek 2012 (Project Life 2012)

Gestart door AliceM Gepost op Scrapbooks - fotoboeken

6 Reacties
10698 Gelezen
Laatste bericht 04-03-2014, 15:27:06
door Jopke