Digiscrap Digitaal scrappen

Project 2018

Conversatie gestart op Project 365

[updates worden als reacties op dit bericht geplaatst, dus scroll verder om ze allemaal te lezen]


Wie gaat er in 2018 een jaaralbum maken?
 
We hebben hier altijd een aantal leden gehad die jaarlijks een scrapalbum maakten. Via het forum en de galerie deelden zij hun ervaringen, gaven elkaar tips en lieten hun werk aan elkaar zien. Gaandeweg is dat een beetje verwaterd en dat vinden we erg jammer. Want het is ontzettend leuk om een of meerdere jaarboeken te maken.
Omdat er ondertussen heel wat nieuwe leden zijn bijgekomen, gaan we daarom in 2018 het Digiscrap Projecten onderdeel nieuw leven inblazen.

Ben je nog niet bekend met het maken van een jaarboek, dan vind je hier algemene informatie. De komende tijd zal er ook aan de andere info in dit topic gesleuteld worden om alles up to date te maken.Gedurende het jaar zal ik, Anja, jullie meenemen in mijn Project 2018. Een keer per maand plaats ik een uitgebreide update over mijn voortgang. Ik geef dan ook tips voor het bijhouden van je Project of adviezen over het maken van foto’s of handigheidjes voor het schrijven van journaling. Tussendoor zal ik ook regelmatig iets posten, reageren op jullie berichten en mijn uitwerkingen laten zien.
En ik nodig iedereen uit die een jaarboek maakt of wil gaan maken om gezellig hier mee te doen. Laat ons zien wat je maakt, stel vragen als je iets niet weet of ergens over twijfelt en motiveer elkaar om het een heel jaar vol te houden.

Doe je mee? Wordt Project 2018 jouw goede voornemen voor het nieuwe jaar?
Het enige dat je hiervoor hoeft te doen is 1 januari beginnen met foto's maken.  :yes: Aan het album kun je ook wat later beginnen, dat hoeft niet direct de eerste dag van het nieuwe jaar klaar te staan. 

Tip: Werk je in het onderwijs? Misschien is het voor jou dan logischer om een jaarboek van augustus tot augustus te maken.

Linkback: https://digiscrap.nl/index.php?topic=7298.0
#1 - 28-12-2017, 10:01:07
« Laatst bewerkt op: 29-04-2018, 13:25:01 door Anja Wens »
Doe je mee aan mijn Template Challenges? - Anja Wens Designs - Would you like to join my template challenges?

Gaaf dit topic!
Ik heb in 2014 een project life boek gemaakt. Ook een jaarboek, maar dan met highlights van iedere week. Dus niet de druk van iedere dag een foto, maar wel iedere week.
Op de ipad hield ik dan bij wat er gebeurd was; ook de simpele, kleine dingen zijn leuk om terug te lezen later. En dan werkte ik dat eens in de twee weken uit. Het is een boel werk maar oh zo leuk! Ongemerkt zie je dat je leven helemaal niet saai is en dat het vol staat met mooie kleine/grote dingen waar je op dat moment van geniet. Ik vind het nu ook heel leuk om te merken dat ik uit mijn hoofd weet dat bepaalde dingen in 2014 zijn geweest omdat dit in het boek verwerkt is.
#2 - 06-01-2018, 15:07:19

Ik heb ook een boek gemaakt in 2014 en 2015 en het is inderdaad heel erg leuk!
Ik kijk er nog steeds met plezier in en zoals Anita zegt: ik weet nog steeds dat bepaalde dingen in 2015 gebeurd zijn, omdat ik er een pagina over heb gemaakt. Het is vooral leuk om te zien hoe snel je kinderen groot worden en wat ze allemaal hebben meegemaakt.
Ik ga proberen om er dit jaar weer één te maken (ben bezig met pagina 1). Nu maar hopen dat ik het volhoudt!
#3 - 06-01-2018, 18:03:46

Anja blijven volgen @SonjaS , dan lukt het vast!
#4 - 06-01-2018, 21:53:13

Januari zit er bijna op. Mijn Project2018 is onderweg. De eerste layouts zijn gemaakt en de routine van iedere dag een foto zit er al redelijk goed in. Wat heb ik de afgelopen weken allemaal gedaan?

Begin
Een van de eerste stappen om mijn Project 2018 te gaan maken was het kiezen van een of meerdere templates en de papers en embellishments waarmee ik het album ga vullen. Benieuwd naar de mogelijkheden of op zoek naar inspiratie? In de Digiscrap winkel vind je onder de categorie Project 365 - Project Life een heleboel verschillende producten voor een album, naast templates bijvoorbeeld ook journal cards en datum word art. Inmiddels heb ik al wat meer ervaring met het indelen van een album en maak ik mijn eigen templates. Per maand gebruik ik een andere template. Voor mijn layouts van januari heb ik mijn collectie Kalender 2018 gebruikt. Uitgesproken kleuren om het jaar mee te beginnen. Die zorgen voor een goed contrast met de vaak donkere en winterse foto’s van deze eerste maand.
Let er bij je keuzes steeds op, dat ze passen bij jou. Hou je van pastel of gebruik je graag felle kleuren. Werk je minimalistisch of hou je van drukke pagina’s. Zijn jouw layouts heel strak of juist speels. En ook de samenstelling van je gezin zal van invloed zijn op de look en indeling van je Project.
Maak het vooral jouw album, want hoe beter het past bij wat jij mooi en fijn vindt, hoe makkelijker het zal zijn om het bijhouden van een album een jaar lang vol te houden.

Inspiratie
Hier in het 'Digiscrap Projecten' deel van het forum kun je van voorgaande jaren veel voorbeelden vinden van jaarboeken. En in de galerie vind je heel veel voorbeelden in de categorie Project 365.


Geen dag zonder foto….dat is me nog niet gelukt
Het lijkt makkelijk, maar het vergt toch wat gewenning om iedere dag iets op de gevoelige plaat vast te leggen. Zo hadden wij drie weken kerstvakantie vanwege een verhuizing van de basisschool. Die 3e week verliep heel rustig en maakte het toch wat lastig om goed in de routine te komen. Terwijl iedereen terug aan het werk en eer naar school ging, hielden wij nog maar een pyjamadag. En voor je het weet, ben je vergeten er een foto van te maken. Ik knipte nog net op tijd een plaatje van mijn bankhangende kids.

Een paar tips om iedere dag minstens één foto te maken
Maak niet alleen foto's van leuke of bijzondere dingen, maar ook van alledaagse dingen, zoals eten koken, de krant lezen, het weer of het huishouden. En vergeet de minder leuke dingen niet. Een bezoekje aan de tandarts, een lekke band of een afscheid mogen ook een plaatsje in je album krijgen.
Het vergt wel even wat gewenning om elke dag aan het maken van een foto te denken. Je kunt hiervoor bijvoorbeeld elke dag op een vast tijdstip een alarm op je telefoon zetten. Of je schrijft het op je to-do lijstje. Een memo in de keuken of op de voordeur hangen kan ook helpen om je aan de dagelijkse foto te herinneren.

Herinneringen
Leer jezelf ook meteen aan om regelmatig (bijvoorbeeld een vaste dag in de week) een paar notities te maken over wat er gebeurd is en waar je foto’s van hebt gemaakt. Heb je niet meteen tijd om je foto’s te verwerken, dan heb je daarmee een geheugensteuntje als je er wel aan toekomt.

Eerste pagina's
Mijn eerste Project2018 layouts zijn klaar en staan in de Galerie. Per week maak ik een pagina van 12"x 12" (30,5cm x 30,5cm). Voor de pagina's van januari gebruik ik steeds dezelfde template. Volgende maand zullen de layouts er dus weer anders uitzien.#5 - 25-01-2018, 20:11:43
« Laatst bewerkt op: 25-01-2018, 22:16:19 door Anja Wens »

Dat ziet er geweldig uit @Anja Wens ! Lekker vrolijke kleuren!  :good1:
Goede tips ook! Mij is het niet gelukt om elke dag foto's te maken, maar ik heb een wat meer " vrije" manier om mijn project te doen, dus dat geeft niet.
Wel maak ik elke dag notities van dingen die er gebeurd zijn in mijn Bulletjournal, want dat vergeet je heel snel! Vooral de kleine dingen.
#6 - 26-01-2018, 07:31:15

Ziet er leuk uit zo! Ik heb in 2012 t/m 2016 een jaarboek gemaakt met weekoverzichten, in 2017 besloten om het per maand te doen. Loop overigens gigantisch achter met 2016 maar ach, komt vanzelf. Ik gebruik de stitched grid templates van Erica Zane en heb ook templates van Katie Pertiet gebruikt en Gennifer Burssett. Het blijft zo leuk om die herinneringen vast te leggen! Leuk dit topic, blijft een ieder die eraan meedoet ook wat gemotiveerd!  :cheer1:
#7 - 26-01-2018, 11:11:43
Je kunt alleen tijd verspillen als je vergeet er van te genieten!

 Vanaf de dag dat ik wist dat ik zwanger was van mijn oudste dochter(nu 26)ben ik dagboeken bij gaan houden, later kwam er nog een dochter bij (nu 24) .Mijn laatste dagboek is van 2013.  Daarna ben ik over gegaan op digitale jaarboeken. Inmiddels staan er twee in de kast (beide met 170 blz.) Met 2017 loop ik helaas een beetje achter, zit nog in juni, maar dat kwam omdat ik tussendoor ons vakantieboek van Ierland (170 blz.) nog moest maken.
Ik vind het leuk om te zien hoe jullie dat allemaal doen, ik maak mijn eigen indeling. Zijn ook wel dagen bij dat er niets bijzonders is.
Staat er iets leuks in de krant scan ik dat ook voor in het boek, en het weer komt er ook regelmatig in voor.
Want dat zijn ook dingen die je soms vergeet, nu hebben we vorige week een behoorlijke stormachtige dag gehad, dat komt er dus zeker in, ook omdat mijn dochter die dag naar Manchester ging met het vliegtuig.
Gisteren ben ik begonnen met 2018, voor het kaft gebruik ik altijd dezelfde foto, zodat ik tussen al mijn fotoboeken de jaarboeken er gelijk tussen uit kan halen.
Het is wel verstandig om het van af het begin bij te houden, daarom pak ik nu eerst 2018 op, en tussen door ga ik verder met 2017 en voor als ik mij verveel ben ik ook nog met 2014 bezig.
Het is inderdaad gewoon leuk om het jaarboek  er zo nu en dan bij te pakken en te zien wat je allemaal hebt gedaan en meegemaakt in het afgelopen jaar.
Iedereen heel veel succes met het maken van een jaarboek.
Aan de leuke digischraps die voor ons gemaakt worden, zal het niet liggen :good1:#8 - 26-01-2018, 13:22:32

Leuk dat enthousiasme! Zou het leuk vinden als jullie zo nu en dan wat van jullie creatieve scrapsels willen delen!
#9 - 26-01-2018, 19:53:29

Zijn ook wel dagen bij dat er niets bijzonders is. Staat er iets leuks in de krant scan ik dat ook voor in het boek, en het weer komt er ook regelmatig in voor.

Dat is zeker een goed idee. Krantenknipsels passen ook prima in een jaarboek!
#10 - 29-01-2018, 22:53:33

Eindelijk weer eens wat gedaan aan PL, en hoppa 5 pagina's gemaakt afgelopen 2 dagen we zitten weer een beetje in de "flow"
#11 - 08-02-2018, 16:18:26

Oh, echt super vrolijke layouts! Knap hoe je zoveel foto`s hebt gebruikt, zonder dat het TE druk wordt. :good1:
#12 - 09-02-2018, 07:49:09

ja zeker knap hoe je dat gedaan hebt. Zoveel foto's, ik heb daar altijd moeite mee. Kan ook nooit kiezen welke ik wil gebruiken, wil er altijd meer, maarja dat past niet op 1 pagina.
#13 - 09-02-2018, 08:55:55

@Eileen daarom gebruik ik ook die kaartjes waar je meerdere foto's in kwijt kunt, erg handig als je (te) veel foto's hebt om te verwerken.
#14 - 09-02-2018, 11:31:55

Geweldig @AliceM . Je pagina's zien er prachtig uit.
#15 - 09-02-2018, 13:59:04

leden:

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.


* Share Topic

Share via facebook Share via linkedin Share via pinterest Share via twitter

* Similar Topics

xx
365 Project??

Gestart door freakycarla Gepost op Project 365

5 Reacties
6030 Gelezen
Laatste bericht 17-02-2010, 10:02:35
door moniek38
xx
365-project

Gestart door moniek38 Gepost op Project 365

13 Reacties
6708 Gelezen
Laatste bericht 28-03-2010, 15:15:16
door moniek38
xx
Project 365

Gestart door lindalinda Gepost op Project 365

6 Reacties
8992 Gelezen
Laatste bericht 18-07-2009, 22:37:09
door Tineke
xx
Project 365, wat moet ik?

Gestart door Dien Gepost op Project 365

22 Reacties
9640 Gelezen
Laatste bericht 07-07-2010, 07:49:28
door tomik58 (Yvonne)