login
Digiscrap Digitaal scrappen

Project 2018

Conversatie gestart op Project 365

Door ziekte heeft de update wat vertraging. Sorry hiervoor. Binnen enkele dagen ben ik er weer.
#16 - 23-02-2018, 08:07:50

Beterschap @Anja Wens:yes:
#17 - 23-02-2018, 08:20:29

Ik wil nog wel een kleine tip delen, die ik gebruikt heb op mijn laatste layout:

Hoe groter je kinderen worden, hoe lastiger het wordt om foto's van ze te maken.
Of ze willen niet meer op de foto ( :wave: die van mij dus!) en daarnaast hebben ze steeds meer hun eigen leven, vrienden, activiteiten. En daar ben je niet altijd meer bij om foto's te maken.
Maar tieners zijn wel vaak actief op whatsapp!
Het is heel leuk om af en toe ook een stukje van deze gesprekken te delen op je layout:De telefoon komt uit de kit " Selfie" van Happy Scrap Arts#18 - 23-02-2018, 09:14:19

beterschap Anja

O zo herkenbaar Sonja, mijn zoon wilde dus ook nooit meer op de foto, zo hebben we hele vakanties waarbij je je afvraagt of hij er wel bij was. Soms lukte het omdat we met meerderen waren met allemaal een fototoestel en als hij zich dan omdraaide voor het ene toestel kon de andere hem op de kiek zetten, maar goed niet echt leuke foto's. Daarna met een telelens....lukt beter want dan heeft hij het niet in de gaten. Gelukkig is het nu een beetje voorbij en hebben we weer wat foto's.
#19 - 23-02-2018, 09:18:45

 Ja, inderdaad! En als je dan toch een foto maakt, worden ze nog hartstikke boos ook.  :yes: Dat is ook niet echt fijn voor de sfeer.    :bad:
#20 - 23-02-2018, 09:23:59

ja, precies. Gaat weer over hoor, ze groeien erover heen.  En soms lukte het wel als ik het lief vroeg, zo van, ach eentje maar, anders vragen we ons later af waar je nu was...of eentje voor oma....
#21 - 23-02-2018, 09:25:29

Zo, de griep heeft eindelijk ons huis verlaten. Het is wat, als je met z'n vieren tegelijk ziek bent. Maar goed, dat hebben we weer gehad.

Dankjewel voor de tips om het leven van onwillige pubers toch in je album te kunnen verwerken Sonja en Eileen. Print screens van what's app zijn inderdaad een handige aanvulling. En die telelens gaat alvast op het verlanglijstje voor als mijn kids over een paar jaar aan het puberen gaan.

Tijd voor mijn update.
Wereldnieuws, wel of niet in je P365?

Door het vastleggen van je belevenissen, bijzondere en alledaagse, bewaar je een mooi tijdsbeeld. De kleren die je op de foto’s draagt, de dingen die je doet en de inrichting van je huis zullen bijdragen aan dat tijdsbeeld. Wie herkent het niet? Bladerend door een oud fotoalbum vraag je je af waarom je in hemelsnaam ooit zulke kleren droeg? En herinner je je al snel hoe leuk dat speelgoed van toen was. Of hoe onhandig dat nieuwste technische snufje eigenlijk was.
Om dat tijdsbeeld nog completer te maken, kun je naast herinneringen ook het nieuws verwerken in je Project 365. Dat kan nieuws zijn uit je eigen stad of dorp, maar ook het landelijke en internationale nieuws. En dat nieuws kan gaan over de politiek, maar ook over het weer. Oorlogen en aanslagen wil je misschien liever niet in je boeken terugzien, gouden medailles op de Olympische Spelen of de ontdekking van een nieuwe planeet wellicht wel.
Dichter bij huis is er vaak ook genoeg nieuws. Zo zijn er in maart gemeenteraadsverkiezingen in de meeste Nederlandse gemeenten. En lag in januari het treinverkeer plat vanwege een zware storm. Ook past de sluiting van het dorpshuis of nieuwe kleedkamers voor de voetbalclub in je album.
Als ik nieuws verwerk in mijn project 365 pik ik hier en daar iets uit dat bij me blijft hangen. Of waar we als gezin allemaal in geïnteresseerd zijn.
Zo komt de storm van 18-1 wel in mijn weekoverzicht, die van twee weken eerder niet. Simpelweg omdat die van 18 januari meer impact op ons dagelijks leven had. En in februari is er veel van de Olympische Spelen te zien, omdat we graag naar die sporten, schaatsen in het bijzonder, kijken. De tv heeft uren aangestaan en we hebben enorm meegeleefd met TeamNL.

Om het nieuws te verwerken in mijn layouts gebruik ik verschillende manieren. Koppen van krantenartikelen, al dan niet voorzien van een foto, gebruik ik meestal voor nieuwsfeiten. Toen er nog een fysieke krant op de mat viel, maakte ik een scan van het betreffende artikel. Tegenwoordig maak ik een print screen van de website van de krant. Indien nodig bewerk ik de scan of print screen nog in photoshop. Als een kop bijvoorbeeld heel breed is, dan is het soms fijn om die met ‘knippen en plakken’ smaller te maken, zodat het beter past in mijn weekoverzicht.
Bij uitzonderlijke weersomstandigheden maak ik ook wel eens een printscreen van de weer app op mijn smartphone. Dit doe ik ook van leuke of grappige what’s app of sms conversaties. Zo waren mijn zus en ik laatst op zoek naar een leuke midweek aanbieding en dat ging over en weer via WA. Uiteindelijk heeft mijn moeder het idee afgekeurd (ze wil liever weg als het beter weer is), maar de WA conversatie heb ik wel in mijn weekoverzicht verwerkt.
Projecten op de school van mijn kinderen horen ook zeker in mijn P365 thuis. Zo hebben zij in januari weer een Groene Voetstappen week gehouden. Hiervoor heb ik het logo van het groene voetstappen project op internet opgezocht en dat gebruikt in het overzicht van die week.


Als je zo door mijn weekoverzichten kijkt, zul je zien dat ik op die manier regelmatig andere beelden dan foto’s verwerk. Zo hebben we straks niet alleen een boek vol herinneringen aan zowel ons gezinsleven als de wereld om ons heen.

Vind je het niet leuk om nieuwsfeiten in je weekoverzicht te plaatsen, voeg dan aan het eind van de maand een extra pagina toe waar je belangrijke gebeurtenissen vermeld. Dit kun je doen door een template te gebruiken zoals je in de andere weken doet. Maar je kunt bijvoorbeeld ook krantenkoppen verzamelen en deze bij elkaar plaatsen op een pagina.
#22 - 26-02-2018, 16:41:38
« Laatst bewerkt op: 26-02-2018, 17:30:25 door Anja Wens »

Geweldige tips @Anja Wens  !! Dankjewel hiervoor. Heel nuttig en fijn om even bij elkaar te hebben. En fijn dat jullie allemaal weer beter zijn trouwens. Het is een hardnekkige griep die er heerst. Ook hier zijn er veel aan de beurt.

Wat herkenbaar @SonjaS  dat niet meer op de foto willen. Het wordt dan gauw heel 'gemaakt'. Enorm leuk idee om appjes mee te nemen in het geheel!
#23 - 26-02-2018, 19:16:21

Sinds de geboorte van onze zoon Tristan (hij is nu 13 jaar) ben ik al aan het scrappen. Ik ben begonnen met Printmaster maar al snel overgestapt op PSE. Sinds jaren maak ik een Project52 fotoboek. Alle LO's die ik maak plaats ik op onze blog:  [link verwijderd] en aan het einde van het jaar maak ik via Albelli een fotoboek. Ik probeer altijd zo veel mogelijk foto's te maken en op mijn bureau ligt een jaarkalender waar ik per week op zet wat we hebben meegemaakt.  Omdat Tristan nu in de brugklas heeft ben ik veel tijd kwijt aan huiswerkbegeleiding en het maken van samenvattingen en heb helaas weinig tijd om te scrappen. Ik heb zojuist Sinterklaas 2017 gescrapt. Leuk dat jullie op dit forum aandacht besteden aan P365/P52 en bedankt voor de vele tips. Ook ik merk dat mijn zoon niet graag meer op de foto wil. Ik vraag hem daarom ook niet meer te poseren maar maak ''stiekem'' foto's als hij zit te gamen of ergens anders mee bezig is. Ik ben niet altijd een fan van digitaal scrappen maar ook een verzamelaar van digital freebies.
Als je deze ook leuk vindt kijk dan eens op mijn Pinterest [link verwijderd]. Ik heb verschillende secties gemaakt, ook een sectie met freebies die beperkt beschikbaar zijn. Groetjes uit Den Haag, Claudia
#24 - 27-02-2018, 17:28:59
« Laatst bewerkt op: 27-02-2018, 21:35:46 door Vincent »

Hoi Claudia, wat leuk dat je dit met ons wilt delen! Fantastisch dat je de hele jeugd van Tristan zo vastlegt. Maak er zelf te weinig tijd voor om aan onze fotoboeken te werken (komt nog wel als ik gepensioneerd ben  :smiley_girlgiggle: ) maar schrijf wel belangrijke dingen en leuke uitspraken van m'n peuter en kleuter op. Dat kost me bijna geen werk en dan heb ik het wel bij de hand als ik weer aan de fotoboeken begin.
Leuke pinterestpagina heb je trouwens! Ga er nog eens in neuzen, bedankt voor je link.
 :wave:
#25 - 27-02-2018, 19:58:31

hoi Claudia,
Welkom hier. En heel herkenbaar dat jouw zoon niet meer op de foto wil  :smiley_girlgiggle:
#26 - 01-03-2018, 20:14:28

Het eerste kwartaal van dit jaar zit er alweer bijna op. Ik heb al bijna drie maanden vastgelegd in mijn Project2018.
Zoals je kunt zien in de Galerie  gebruik ik per maand een vaste layout voor mijn pagina's. Dit doe ik niet uit de losse pols. Ik gebruik een template om mijn foto's en andere elementen te plaatsen.
Door met een vaste indeling te werken, krijg je rust en eenheid in je Project2018. Daarnaast kun je ook sneller werken als je niet voor iedere pagina opnieuw een layout hoeft te verzinnen. Deze keer wil ik daarom wat dieper ingaan op het werken met templates.
Veel digiscrappers gebruiken templates als ze beginnen en gaan later vrijer werken. De houvast is fijn en je leert veel van templates over hoe je een pagina kunt indelen. Voor een mooie pagina is het belangrijk dat je foto's en elementen in goede balans met elkaar plaatst. Bij een template is dat denkwerk al voor je gedaan.
Maar... ben je net als ik en bepaal je graag zelf je indeling, dan zul je weinig tot niet met templates werken. Ook dan kan het heel leuk en uitdagend zijn om een vooraf vastgelegde indeling te gebruiken.  Bovendien kun je met een goede template jezelf heel wat werk uit handen nemen.
Nog nooit met templates gescrapt of ben je op zoek naar tips, neem dan eens een kijkje bij onze digiscrap workshops. Deze gaat over het gebruik van een template.
#27 - 29-03-2018, 23:34:01
« Laatst bewerkt op: 30-03-2018, 10:35:23 door Anja Wens »

Dit is mijn februari template. Deze is gebaseerd op een van de templates in mijn kit VellumPockets. Ik heb een paar aanpassingen gedaan. Het geheel verkleind, zodat een bredere rand rondom ontstaat. En ik heb het middelste vak rechts in twee gedeeld om zo voldoende pockets te hebben vor mijn foto's.Zoals je ziet is dit echt een basis template.  De plaats van de foto's, journaling en de maandkalender is vastgelegd. Verdere indeling met elements is achterwege gelaten. Dat is een bewuste keuze, omdat ik in mijn Project2018 vooral de aandacht aan de foto's en hun verhaal wil geven. Ik vind dat een prettig manier van werken.
Als ik templates van andere designers gebruik, zet ik de embellishment lagen op onzichtbaar, zodat ik alleen de foto lagen zie. Dan voeg ik eerst mijn foto's en tekst toe. Pas daarna ga ik beslissen welke lagen ik voor het plaatsen van andere elements ga gebruiken. Dit doe ik door lagen zichtbaar en weer onzichtbaar te maken (in photoshop op het oogje klikken dat voor de betreffende laag in het lagenpallet staat).
Dit is natuurlijk voor iedereen anders. Het kan ook zijn dat jij het prettiger vindt om de plaats van embellishments te zien, om zo een goed totaalbeeld te hebben. Je ziet ook in het aanbod van templates dat er veel verschillende zijn, van basic tot goed gevuld. Laat je inspireren door alle varianten en stijlen in de winkelcategorie [urlhttps://winkel.digiscrap.nl/Templates/]Templates[/url].
Op welke manier je ook met templates werkt, bedenk altijd dat het een hulpmiddel is. Je mag een template altijd zo aanpassen dat het bij jou foto's en jouw stijl past. Geef altijd wel credits aan de designer van de template, ook als je er veel aan gewijzigd hebt.
#28 - 30-03-2018, 11:11:02

En toen?

Toen werd het druk op het werk, druk met de kinderen en was het jaar een maand verder...
Ja hoor, ook mij overkomt het. Ondanks alle goede bedoelingen en planning, loop je dan ineens achter met je album. Dat kan rot voelen, daar kun je van balen. Maar mijn advies: niet doen.
Er zijn nu eenmaal weken dat je minder tijd hebt om aan je Project2018 te werken. Je kunt heel veel plannen, maar soms gaan de dagen net even anders. Leg je daarbij neer. Want als je jezelf op gaat zitten vreten, omdat je niet verder kunt, dan gaat de lol er ook vanaf. En dat is niet de bedoeling. Een jaaralbum bijhouden, moet je vooral doen omdat je het leuk vindt. Je moet er met plezier aan kunnen werken, zonder je schuldig te voelen als je wat achterstand oploopt.

Stel je hebt een paar weken niet aan je pagina's kunnen werken, wat kun je dan het beste doen?

Bedenk eerst of je binnenkort wat extra tijd hebt om er wel aan te werken?
Is dat zo, plan dan lekker een scrapdag in en werk je album bij. Kop koffie of thee erbij, favoriete muziek en aan de slag. Foto's uitzoeken, notities erbij nemen en de pagina's vullen.  Zo'n creatieve dag is meteen ook wat tijd voor jezelf. Geniet ervan en ontspan.
Nu zie ik een aantal van jullie denken: ja, was het maar zo makkelijk. Zo'n dag heb ik (voorlopig) niet. Dat begrijp ik heel goed, hoor. Met een baan, gezin, familie en sociale verplichtingen is het niet altijd vanzelfsprekend om zo'n scrapdag in te plannen. Geeft niks. Er zijn meer manieren om je achterstand in te halen.
Heb je geen inhaaldag, pak de draad dan weer op bij de huidige week. Laat de niet gescrapte overzichten even voor wat ze zijn. Als je dan de routine weer gevonden hebt, ga dan langzaam bijwerken. Heb je het overzicht van die week af, ga dan nog een kwartier of half uur door en werk aan een van de oudere overzichten. Begin bij de meest recente en werk terug naar waar je de draad bent kwijtgeraakt.
Het heeft een psychologisch voordeel om van nieuw naar oud te werken. De af te werken overzichten worden er steeds minder, terwijl je van een kort naar lang geleden gaat. Zou je met bijwerken bij het oudste overzicht beginnen, dan blijf je voor je gevoel dezelfde achterstand houden. Want dat ene ingehaalde overzicht was van 4 weken terug. Maar als je bent bijgewerkt, is het volgende in te halen overzicht ook alweer van minstens vier weken terug. En dat kan demotiverend werken.

Scrap met plezier

Om een lang verhaal kort te maken. Er is altijd wel een moment in een jaar dat je een achterstand zult oplopen. Dat is helemaal niet erg. Wees niet te streng voor jezelf en accepteer dat dit bij het maken van een jaarboek hoort.  Een achterstand is altijd in te halen, zelfs al doe je dat pas volgend jaar. Ontspan en maak er geen 'moeten' van, je scrapt tenslotte voor het plezier en de creativiteit.

Er staan weer een paar nieuwe weken uit mijn Project2018 in de Galerie, onder andere deze van week 10.
#29 - 27-04-2018, 00:55:49

wat een goed advies Anja
#30 - 27-04-2018, 09:10:42

leden:

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.


* Share Topic

Share via facebook Share via linkedin Share via pinterest Share via twitter

* Similar Topics

xx
Project 365

Gestart door lindalinda Gepost op Project 365

6 Reacties
7380 Gelezen
Laatste bericht 18-07-2009, 22:37:09
door Tineke
xx
365 Project??

Gestart door freakycarla Gepost op Project 365

5 Reacties
4545 Gelezen
Laatste bericht 17-02-2010, 10:02:35
door moniek38
xx
365-project

Gestart door moniek38 Gepost op Project 365

13 Reacties
4177 Gelezen
Laatste bericht 28-03-2010, 15:15:16
door moniek38
xx
Project 365, wat moet ik?

Gestart door Dien Gepost op Project 365

22 Reacties
6484 Gelezen
Laatste bericht 07-07-2010, 07:49:28
door tomik58 (Yvonne)


Widget