login
Digiscrap Digitaal scrappen

mijn project 365 is vastgelopen...

Conversatie gestart op Project 365

nachtmol

Zo enthousiast als ik was in het begin ben ik nog steeds over het 365 project, dat zil zeggen, dat ik het idee nog steeds erg leuk vind, maar de uitvoering gaat me op het moment beslist niet gemakkelijk af.
Ik loop, doordat ik in de vakantie niets gedaan heb n door drukte met Page.One n huiselijke drukte (kind geopereerd, nieuwe kruisband, ikzelf een kleine operatie, jongste die het nog steeds niet goed doet op school en veel begeleiding nodig heeft qua leren en huiswerk maken), wel zo enorm achter, dat de moed me in de schoenen zinkt als ik er alleen al aan denk om bijna tien weken in te moeten halen.
Ik heb al gedacht het over een andere boeg te gooien de tweede helft van het jaar, niet zeven foto's per week, maar een soort twee wekelijkse indruk op twee pagina's....en dan daar nu mee beginnen en het stuk vanaf de vakantie later doen.
Helemaal stoppen wil ik ook niet, want dat zou zonde zijn van al mijn werk het eerste half jaar.....

Ohoooow, ik zit er z tegenaan te hikken.....wat moet ik???

Linkback: https://digiscrap.nl/index.php?topic=2959.0
#1 - 20-09-2010, 18:00:47

Hoi Jeanine,
oooh jee, ik voel je stress uit mijn computer spatten ....
 
Voorop gezegd: ik doe geen jaarproject, dus de beste stuurvrouw staat aan wal  :_slaphead:
maar als ik het inderdaad goed voel hoe je nu hikt tegen die tien weken ..... 
maak er dan n dubbelpage van met 10 (of 20) foto's.
Trakteer jezelf misschien op een leuke template (en/of kit)  :smiley_rose:  van je favoriete designer.
Misschien zelfs zonder journaling: gewoon een 'review'.
 
En pak daarna zonder stress volgende week de draad weer op: met goede moed!
Het zou inderdaad zonde zijn om het er heleml bij te laten zitten.
 
 :smiley_telljoke:  ..... het was een hobby, remember!!
 
Groetjes, en sterkte met je beslissing.
ViVre
 
ps. Ik dacht ineens ook nog aan Ali Edwards. Die heeft een tijdje geleden templates gehad en wordart en de hele mikmak erbij om 'n week uit je leven' te scrappen in een beperkt aantal bladzijden. Misschien dat dt je kan inspireren voor deze 10 weken in n? Ik weet natuurlijk niet of je haar stijl leuk vindt?
http://aliedwards.com/2010/01/week-in-the-life.html
 
 
 
#2 - 20-09-2010, 22:10:41

Jezelf even een schop onder je .. je weet wel geven en lekker doorgaan. Je was zo leuk bezig!
Je idee van een aantal foto's per 2 weken is ook een idee.
Succes met het zoeken naar energie om verder te gaan!
#3 - 20-09-2010, 22:12:12
Creatieve mensen maken geen rommel ... die hebben overal idee?n liggen ;)

Ren

Jeanine, ik vind dat je door moet gaan. Ik denk echt dat je later spijt krijgt als je nu stopt of als je de overzichten ineens heel anders gaat maken. Volgens mij hoort zo'n dip erbij. Een jaar is best lang en je kan niet verwachten dat zo'n 365 project vlekkeloos verloopt. Volgens mij moet je nu eerst beginnen met gewoon verder gaan vanaf nu. De 10 overzichten die je nog moet kun je best af en toe tussendoor moet. Als ik het goed lees hik je er enorm tegenaan om 10 weken te moeten inhalen, maar die 10 weken hoef je natuurlijk niet in n keer in te halen. Verdeel ze over de komende periode. Ik denk echt dat als je de draad weer oppakt en nu verder gaat vanaf deze week dat de zin dan ook wel komt om de andere in te halen. Kom op joh, DOEN!!!
Veel succes ermee!

Groetjes Jeannette
#4 - 20-09-2010, 23:10:37

FransR

Hoi Jeanine,
Ik voel je spanning, maar stap over die paar weekjes heen door een samenvattende scrap te maken.
Gewoon zonder stress de draad weer oppakken. Het zal je veel voldoening geven.
Maar laat die zelf opgelegde druk je leven niet beheersen, het moet wel leuk blijven!
Hou vol,
Frans
#5 - 21-09-2010, 07:22:01

Hoentje

Hee Jeanine! Ik dacht al: waar ben je toch al die tijd? Je hebt een hoop in te halen, maar er is echt nog geen man over boord hoor! Ik zou gewoon de draad oppakken vanaf nu en rustig een oplossing verzinnen voor die 10 weken. Je kunt ze inderdaad samenvatten met de uitleg voor jezelf erbij dat dat er ook bij hoort als je aan zo'n project begint: tijdgebrek door allerlei drukke bezigheden! Die bezigheden kun je dan in woord en beeld samenvatten. Maar ik denk dat het belangrijkste is dat je nu meteen begint met het bijhouden van deze week, dat extra gedeelte kan altijd nog achteraf of als je een keertje tijd en inspiratie hebt. Heel veel succes!

groetjes,
Monique
#6 - 21-09-2010, 19:10:01

Ha Jeanine, wat goed dat je even steun komt zoeken bij ons. Ik ben het eens met de andere mensen ... het is ZEKER nog niet te laat. Het MAG ook niet te laat zijn, want jouw boek was/is zo leuk aan 't worden ... dat project moet, nu hopelijk de rust weer een beetje wedergekeerd is, toch prioriteit krijgen!

Mij lijkt het ook de beste oplossing om gewoon van deze week weer een layout te maken en dat zo voortzetten. Een andere taak is om te kijken of je 10 mapjes kan maken van de missende weken. Je kan dan op je gemak je foto's doornemen en de foto's die je voor die betreffende week wilt gebruiken erin plaatsen. Het hoeven geen eens 7 foto's per week te zijn ... of je doet hier en daar een 'smokkelfoto' erbij. Dat is best even een klusje, maar zo breng je er wel even orde in en is het later makkelijker om er evt. een layout mee te maken.

Kom op hoor Jeanine ... het gaat je lukken!  :oke:
#7 - 21-09-2010, 21:38:58

Snap het helemaal Jeanine!
Soms kan het dagelijks leven je zo opslurpen dat er geen ruimte of energie is voor iets extras.
Het zou natuurlijk wel superjammer zijn als je project hierdoor in het verdomhoekje komt. Zou je niet gewoon nu weer kunnen starten met de weken die er nog zijn en dan achteraf de gemiste weken inhalen.
Je begrijpt natuurlijk wel dat wij, straks op de Digiscrap Event, ongelooflijk uitkijken naar al die projecten en daar hoort die van jou zeker bij.
Gooi het lekker van je af, maak je hoofd leeg en kijk dan waar je staat, moet lukken volgens mij!!

Succes en een dikke knuffel ter inspiratie.
 :smiley_superwink:
#8 - 22-09-2010, 10:59:18

nachtmol

Superlief al jullie reacties! Dank je wel! Ik vind het zelf ook al zonde om te stoppen en wil dat eigenlijk ook helemaal niet, maar hoe dan verder...

De rust is jammer genoeg nog niet weergekeerd, gisteren kwam mijn jongste niet thuis uit school, terwijl we dat wel hadden afgesproken (was om n uur vrij), reageerde niet op mijn telefoontjes en sms-jes....ik eerst boos, daarna ongerust en bang....heb zijn vader gebeld, die uiteindelijk tegen zes uur - gelukkig - contact met hem had. Als moeder haal je je toch van alles in je hoofd als je kind niet thuiskomt en totaal nergens op reageert.....
Hij zou thuiskomen beloofde hij zijn vader...wat uiteindelijk om kwart voor negen gebeurde....
Zijn verhaal in het kort: hij heeft fors ADD (concentratiestoornis), gebruikt daarvoor ook medicatie. Is dit jaar blijven zitten in HAVO1 omdat hij het gewoonweg niet trok (ondanks zijn Havo/VWO nivo) en moest daarom naar een andere school (VMBO-T). Start op die school (van dezelfde scholengemeenschap) was niet goed, ze wisten totaal niets van zijn zorg- en handelingsplan, hadden geen overdracht gehad, terwijl dat wel was beloofd.....de leraren denken dan met een gewone leerling van doen te hebben en passen hun verwachtingspatroon niet aan.
Hij krijgt vaak op zijn kop en heeft het gevoel dat niemand van de leraren hem mag. Is daarom gisteren gaan zwerven door de stad, omdat het hem allemaal niets meer kon schelen....
Vanavond hebben we een gesprek met zijn mentrix en ik heb vanmorgen meteen een verwijsbrief bij mijn huisarts gevraagd voor de poli van Accare (kinder- en jeugdpsychiatrie, ook mijn werkgever) voor een gesprek met de psycholoog daar, waar Ferry goed mee kan praten. Ik houd mijn hart vast of het allemaal wel goed gaat komen. Leraren zijn vaak zo taai in het snappen van kinderen waar wat mee aan de hand is en waarmee het net even anders gaat dan met de doorsnee leerling.....

Ik maak mijn project zeker wel af, de manier waarop en vooral wanneer...
Ik doe mijn best weer te beginnen en het bij te houden en gelukkig heb ik al mijn foto's per week bij elkaar en in die mapjes ook nog eens per dag (dat kan ik automatisch zo instellen als ik ze van mijn toestel haal), dus verwarring over wat wanneer was is er gelukkig niet.
Maar of ik deze week al start kan ik niet beloven, eerst zien hoe het zich hier thuis verder ontwikkelt...

Die tien weken haal ik wel in tussen de bedrijven door en op wat voor manier dan ook en ik beloof bij deze plechtig dat ik een 2010 boek meeneem op de komende digiscrap bijeenkomst!!
Moeten we daar niet alvast mee beginnen te plannen trouwens?? Inventariseren wie er komen, waar we het houden, camping bespreken voor wie langer wil blijven...;) wil ik wel doen...etc, etc.....#9 - 22-09-2010, 11:50:21
« Laatst bewerkt op: 22-09-2010, 13:53:46 door Jeanine (aka nachtmol) »

FransR

Tjonge Jeanine, wat heftig allemaal. En inderdaad weten de leraren niet hoe ze hun gedrag moeten aanpassen.
Mijn dochter heeft een zoon met een vorm van autisme in combinatie met een soort ADHD. Begrip op school was er absoluut niet.
Zij geeft hem nu Thuis Onderwijs (TO), want ze heeft lesbevoegdheid. Ze is er heel druk mee en lijkt ook nog gelukkig.
Die kleinzoon doet het goed, is mateloos genteresseerd in van alles en nog wat en zal waarschijnlijk naar het conservatorium gaan.

Waarmee ik maar wil zeggen dat het uiteindelijk allemaal vast wel weer goed komt ook al zie je dat als moeder niet direct.
Heel veel sterkte en wijsheid.
#10 - 22-09-2010, 13:23:26

nachtmol

Lief je reactie FransR! In mijn werk kom ik ook heel veel kinderen (12-18 jaar) tegen met PDD-NOS en ADHD en geen kind is hetzelfde! Op scholen verwachten leraren nog steeds een gewone klas te hebben, maar met alle kids die wat mankeren er bij in hebben ze gewoonweg de kennis niet om deze kinderen goed te begeleiden.
Mooi dat je kleinkind van je dochter les kan krijgen, maar ja, niet iedereen heeft lesbevoegdheid helaas.

Vroeger kwamen dit soort kinderen op een LOM school terecht. Mijn zoon zit nu ook op een school onder zijn nivo en hij zal er heus wel komen, maar het pad is zo hobbelig en zwaar voor hem. Er is een huiswerkvrije school in Groningen, maar daarvoor moet hij elke dag met de bus op en neer n daar is maar een beperkt aantal plaatsen beschikbaar n de school moet hem daarvoor aanmelden....als ze dat niet zien zitten, dan maakt hij dus totaal geen kans. Enige manier is om leraren beter te informeren over wat er met dit soort kinderen aan de hand is en hoe daarmee om te gaan.
Ook voor de kinderen die na hem komen zou dat goed zijn. Of nog een optie is binnen reguliere middelbare scholen toch aparte klassen maken met leraren die wel van de hoed en de rand weten.
#11 - 22-09-2010, 14:03:03

Wat een zorgen zeg .. heel veel sterkte, kracht en wijsheid toegewenst!
#12 - 22-09-2010, 23:09:16

Hoentje

Wat een zorgen he Jeanine! Ik zit hier zelf ook met een knoop in mijn maag omdat een leerkracht op school steeds zegt bij bepaald gedrag van mijn zoon dat ik dat niet op zijn stoornis (syndroom  van Asperger) mag gooien. Ja, lekker is dat zeg! En dan is die leerkracht nog de intern begeleider van school ook..... Het wordt allemaal afgedaan met de woorden: ja, daar zal hij toch aan moeten wennen of dat komt hij straks in de maatschappij ook tegen, je kunt hem daar niet tegen beschermen. Dat is wel zo, maar hij is nu nog zo jong en wij zullen het hem toch allemaal moeten aanleren, dat gaat bij hem niet vanzelf! Ik vind het heel hard, het zou zijn eigen kind eens moeten zijn, dan piepen ze wel anders. Die van mij moet ook volgend jaar naar de middelbare school, ik hou mijn hart vast! Sterkte in ieder geval deze komende tijd, ik hoop dat er een oplossing komt voor de school van je zoon. Het belangrijkste is dat hij een gelukkige tijd tegemoet kan gaan, het is heel vervelend als je het gevoel hebt dat mensen (leraren) je niet mogen.

Succes met het weer opzetten van je project 365 en tuurlijk willen wij jouw boek ook zien op het volgende Digiscrap Event!

groet,
Monique
#13 - 23-09-2010, 09:25:12

nachtmol

Ja, dat is idd gemakkelijk praten van zo'n begeleider, hij komt het later tegen in de maatschappij en moet er maar aan wennen. Dat wennen komt vanzelf wel, maar zo lang je ze nog een beetje kunt beschermen doe je dat toch? En een kind met Asperger leert dingen niet in n keer, die moet ervaren en steeds opnieuw voorgehouden worden wat wel en wat niet...
Zoek als het mogelijk is a.u.b. een kleine school als vervolgschool, geen grote leerfabriek, want daar worden leerlingen n van velen en komen ze zoveel meer shit tegen dan op een kleine. Leerkrachten zien zoveel kinderen dat ze soms ook niet weten wie wie is en niet alle handelingsplannen in hun hoofd hebben.
Op kleine scholen kent iedereen vaak iedereen nog en is er veel meer oog voor individuele kinderen die wat meer aandacht nodig hebben.

We hadden gisteren een gesprek met Ferry's mentrix. Ferry gaat hoogstwaarschijnlijk na de herfstvakantie naar de reboundklas. Een kleine klas met max 15 leerlingen en veel aandacht. Maar daarvoor moet er eerst veel druk op hem gezet worden, zodat dingen praktisch zeker mislopen, waardoor een leraar aan kan tonen dat ze van alles geprobeerd hebben, en dat het uiteindelijk niet werkte en ze daardoor handelingsverlegen zijn. Daarna kan pas een cluster4 aanvraag gedaan worden en kan hij in de reboundklas geplaatst. Dit betekent dus wel dat Ferry eerst weer een negatieve ervaring op moet doen voordat er stappen ondernomen kunnen worden. En dat maakt me best wel boos, dat er niet meer gekeken wordt naar hoe een kind is, maar dat er vast moet worden gehouden aan regeltjes die vanuit kantoren gemaakt zijn. De school is ook aan deze regels gebonden en kunnen ook niet eerder iets doen dan nadat het mis is gelopen.....
Zijn mentrix zag in de eerste week na de zomervakantie al dat het mis zou gaan met Ferry, maar ook zij moet dus alle procedures van van alles proberen eerst weer doorlopen voordat ze wat kan doen....
Vorig jaar op de HAVO hebben ze hetzelfde gedaan, maar nu hij op een lager nivo zit moet eerst weer aangetoond worden dat hij het daar met zijn ADD ook niet trekt in een gewone klas......grrrrr
#14 - 23-09-2010, 11:39:17

Hoentje

Dit is werkelijk absurd.....  :omg: Ik houd mijn hart vast voor volgend jaar.....

#15 - 23-09-2010, 16:51:21

leden:

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.


* Share Topic

Share via facebook Share via linkedin Share via pinterest Share via twitter

* Similar Topics

xx
Mijn project 365 boek

Gestart door Tineke Gepost op Scrapbooks - fotoboeken

34 Reacties
6715 Gelezen
Laatste bericht 25-04-2011, 12:18:27
door Tineke
xx
mijn eerste project 365

Gestart door pepeetje2104 Gepost op Scrapbooks - fotoboeken

31 Reacties
7806 Gelezen
Laatste bericht 30-01-2012, 12:39:22
door pepeetje2104
xx
365 Project??

Gestart door freakycarla Gepost op Project 365

5 Reacties
4546 Gelezen
Laatste bericht 17-02-2010, 10:02:35
door moniek38
xx
Project 365

Gestart door lindalinda Gepost op Project 365

6 Reacties
7381 Gelezen
Laatste bericht 18-07-2009, 22:37:09
door Tineke


Widget