login
Digiscrap Digitaal scrappen

Jaar is bijna om!

Conversatie gestart op Project 365

Nou, het jaar is bijna om. Dan zit er voor mij (en voor enkele anderen) een jaar 365 project op! Vorig jaar heb ik iedereen gefeliciteerd die het had volgehouden maar nu ik het zelf doe vind ik het een minder grote prestatie dan ik dacht haha. Ik vind het erg leuk om te doen en ik ga volgend jaar ook gewoon verder.

Ik ben wel een beetje teleurgesteld in het aantal reacties iedere week. Vorig jaar, toen ik niet mee deed, heb ik iedereen gevolgd die het wel deed en geprobeerd iedereen elke week weer een commentaartje te geven. Gewoon als steun en omdat ik het erg leuk vond om te volgen. Maar ja, ik ben door mijn gezondheid ook niet erg actief geweest op dit forum het afgelopen jaar, dus misschien is dat wel de reden. Dan verlies je misschien de steun van mensen ofzo. Maakt ook niet heel veel uit want ik doe dit project natuurlijk voornamelijk voor mezelf. En voor mijn kinderen. Het lijkt me voor hun ook heel leuk om later dag voor dag terug te kunnen kijken of ons leven.

Ik ben ook erg nieuwsgierig of er ook mensen zijn aangestoken en die volgend jaar ook willen beginnen (of verder willen gaan). Voor de mensen die voor het eerst aan dit project beginnen wil ik het advies geven om nu alvast al je templates klaar te hebben. En ook de papers en data enzo alvast. Dan hoef je alleen de fotoos, tekst en aanvullende elementjes er nog maar in te zetten. Dan is het veel makkelijker. En ik zet in principe elke avond de foto van die dag er even in. Dat is 2 minuutjes werk en dan ga je tenminste niet achter lopen.

Groetjes van Sharon

Linkback: https://digiscrap.nl/index.php?topic=4306.0
#1 - 10-12-2011, 21:49:56

Nou, ik ben  zeker aangestoken. Ik doe nu een December Daily om te oefenen. En dat vind ik erg leuk, dus 1 januari ga ik van start met mijn 365 366 project.
Misschien heb ik niet veel gereageerd, ben daar best slecht in, maar ik heb steeds met plezier je weekverslag bekeken. En misschien vind je het zelf niet zo'n grote prestatie, dat vind ik wel. Zeker met het jaar dat je (bijna) achter de rug hebt, vind ik het een dik compliment waard dat je vol hebt gehouden.
#2 - 10-12-2011, 22:36:57

Guinevere

Nou, ik vind het knap, hoor! Ik ga niet mee doen aan de 366 van volgend jaar. Ik doe nu mee met de December Memories, maar vind het best pittig om elke dag weer een onderwerp te hebben. Daarbij kan ik ook niet zo goed tegen een deadline en die heb je dan zeker met zo'n groot project.
#3 - 11-12-2011, 01:25:42
« Laatst bewerkt op: 11-12-2011, 01:32:28 door Guinevere »

nachtmol

Ik ben eind December nog niet klaar, maar net op de helft, dus ik mag nog even!
En ik doe nu ook mee met het December Memories project, erg leuk en ik heb genoeg om over te schrijven!
Bedenk dat het jouw December memories zijn, je bent niet gebonden aan regels waarover je schrijft....
Ik ben meer dagboekachtig aan het journalen en bedenk van te voren geen onderwerpen die ik er in wil hebben, het zijn mijn memories van deze maand, gewoon zoals ze komen of door de gebeurtenissen die plaatsvinden...

Het klaar hebben van templates is zeker een goede tip! Vorig jaar had ik dat niet en het heeft me zoveel tijd gekost....
Nu had ik ze wel allemaal klaar en uit ervaring kan ik zeggen, dat het enorm scheelt als je alleen je foto en een stukje tekst nog maar hoeft te plaatsen. Dan ben je idd zo klaar!

Comments zijn erg leuk om te lezen en het motiveert zeker om door te gaan. Maar ik lees en reageer ook alleen bij de mensen die meedoen, als ik niet aan een project bezig ben volg ik die galerie ook niet, ik heb het al druk genoeg met andere dingen.

Op het moment staat mijn hoofd helemaal niet naar reageren eigenlijk al heb ik wel tijd, ik ben al blij als ik mijn eigen LO's af krijg en dan even niets hoef...dat komt door de situatie thuis, dat weet ik, maar toch vind ik dat ik dan wel even mijn neus moet laten zien, dus dat doe ik op het forum door daar wel te reageren, al is het wat minder dan normaal...maar in de galerie ben ik op het moment niet veel...sorry meiden!
#4 - 11-12-2011, 02:34:31

Leuk dat je mee gaat doen Frutselke. Dan ga ik je zeker volgen!
Ik loop zelf gewoon iedere dag met een compactcameraatje in mijn zak en dan doen zich altijd zoveel situaties voor die ik op de foto kan zetten. Soms weet ik van te voren wat ik erop wil hoor. Want vandaag ga ik naar mijn oma en omdat (gezien haar leeftijd) elk bezoek zomaar het laatste kan zijn (er kunnen er ook nog 100 volgen hoor) wil ik graag een foto van haar. Maar verder bedenk ik bijna nooit van te voren wat er op de foto moet, je weet namelijk nooit van te voren wat je mee maakt die dag.

En Jeanine, net als jij kom ik ook heel weinig in de gallery hoor. De 365 project lees ik allemaal en voorzie ik allemaal van commentaar (tenzij iemand er heeel veel te gelijk plaatst, dan lees ik ze wel maar zet ik niet overal commentaar).

Ik hoop dat ik volgend jaar een gezonder jaar in ga en dus meer aanwezig ben hier. Ik hoop dat er meer mensen het 365 (oke 366) project doen volgend jaar.
#5 - 11-12-2011, 08:03:58

Ik ga er ook zeker mee door ... Ook al word het niet elke dag dat ik foto,s maak, met een paar in de week of soms overslaan red ik het ook wel.
Het lijkt me heel erg leuk om het boek in het echie beet te houden en terug te kijken.

Ik vind het een hele mooie vervanging van het ( gewone ) fotoboek waar je normaal gewoon je foto,s in plak... En die ik tot mijn spijt nooit meer maakte omdat ik de foto,s nooit meer af laat drukken.

Tja commentaar geven... Soms doe ik het regelmatig maar soms heb ik er geen tijd voor en schiet het erbij in.

En alles klaar hebben liggen is ideaal.
Ik begon wel met een template maar vulde die elke keer opnieuw in...en dat is teveel werk.
Op een middag heb ik alle template in gevuld met papier enzo en kleine elementen, zodat ik alleen nog maar tekst en foto,s hoeft toe tevoegen...wat veranderen aan een achter grond kleur en dat werkt veel sneller.

Hoe ik mijn 2e 366 boek ga maken weet ik nog niet helemaal... Zit nu nog in de december memories dus die heeft even voorrang.... Maar hij gaat er zeker komen!
#6 - 11-12-2011, 11:03:45

Ja, vantevoren al veel klaar hebben is wel heel fijn. Dat merk ik ook met mijn december memories. Al pas ik nog best veel per dag. Dat is vooral een kwestie van wennen, en ieder keer gaat het sneller.
#7 - 11-12-2011, 13:36:34

Ja, ik ben alleszins van plan dit jaar mee te doen. Was vorig jaar begonnen, had toen enige achterstand die ik zeker wou inhalen. Maar de crash van mijn harde schijf heeft me alles afgenomen. Gelukkig heb ik nog hetgeen hier stond, dus toch nog enige herinneringen....

Nu, een nieuwe laptop en 3 harde schijven rijk, zie ik het volledig zitten om ervoor te gaan.  :embarrass:
Maar het grote verschil bij vorig jaar is dat ik inderdaad een vaste indeling ga behouden. En niet meer ga experimenteren. Het zijn de herinneringen die het belangrijkste zijn en de rest is om wat sfeer te brengen en meer niet.

Dus: een nieuwe opdracht op mijn to-do-lijstje is: mijn templates klaarmaken!!!! Wat een werk... Nu ja, het is voor de toekomst minder werk.

En Sharon, je tip om iedere avond een foto al in de template te plaatsen is heel goed. Maar mijn probleem is dat mijn kleinste 's avonds nog altijd aan de borst lig terwijl ik grasduin op het net. En dan vergeet ik vaak nog om de camera aan te sluiten.
Misschien, tegen dan heb ik hem niet meer bij me liggen  icon_redface. Op kerstdag wordt hij 10 maanden, dus...

En de commentaar, ja, sinds ik eruit ben gevallen, heeft dat er idd ook wat ingeschoten. Ik ben je wel blijven volgen, maar zoals gezegd mijn handen zijn niet altijd vrij om te typen!  :embarrass:
Volgend jaar ben ik dus zeker weer van de partij en mag je mij verwachten!

Grtjes,
#8 - 11-12-2011, 22:02:44

 icon_redface  Helaas ben ik een afvaller, ik heb wel veel foto's gemaakt dit jaar maar elke week een layout daar kwam de klad in.
Na de vakantie in mei lukt het me niet om elke dag een foto te maken.
De start was erg leuk, waarschijnlijk zal ik dit jaar wel een boek maken maar dan in een andere vorm, waarschijnlijk alleen de belangrijkste gebeurtenissen van het jaar.

Voor de volhouders neem ik mijn petje af hoor, knap werk!!
En idereen die volgend jaar gaat beginnen; het is erg leuk dus volhouden en een mooi jaar boek maken.
#9 - 12-12-2011, 07:20:31
groetjes Corrie

Ik vind het inderdaad ook erg leuk om te doen. De foto's maken lukt me nog wel, maar om het ook in weeklo's om te zetten...ik loop nog wel achter. Dan gaat er soms ook nog eens het een en ander mis met op slaan. Inderdaad vast houden aan vaste templates zou het geheel makkelijker maken. Ik wil het project wel afronden. En volgend jaar inderdaad beter bij blijven. Misschien toch net als Sharon en Jeanine wekelijks plaatsen. Ik moet er nog aan wennen zullen we maar zeggen. Soms gaat dit goed en soms minder. Verder wil ik het perfect hebben en dat gaat ook niet altijd. Dus wat simpeler denken en doen. Ga dadelijk nog een overzicht maken. Loop er nog zo'n 20+ achter. DD laat ik dus lopen deze ronde. Doe wat extra templates rond de sint erin. En concentreer me op P365. Je kunt niet alles.
#10 - 12-12-2011, 20:49:43

Ja, je templates klaar hebben is, denk ik, wel een voorwaarde voor een succesvol 365 project. En soms heb ik inderdaad geen elementjes toegevoegd omdat ik geen tijd heb. Perfectie dat lukt gewoon niet. Maar voor volgend jaar heb ik wel mooiere templates als dit jaar, vind ik. Maar ja, al doende leer je he?
#11 - 12-12-2011, 20:53:06

En of ik het knap van je (jullie) vind, echt wel! Ik wilde al twee keer mee doen met 365project en twee keer mislukt...zullen we het er komend jaar maar op gaan wagen...drie keer is scheepsrecht! ;) Komende weken dan in ieder geval me op de templates storten...goed idee..dank je! Ja en ook van mij geen reacties en denk dat dat vooral komt omdat ik bijna nooit meer in de 365gallery keek omdat ik zelf niet mee deed...hoop dat als je staks je boek in handen hebt er erg blij mee bent!!
#12 - 12-12-2011, 21:24:46

Ik moet mij ook schuldig maken aan het feit te weinig in de galerie te zijn Sharon.
Zo jammer, maar ik zal mijn leven proberen te beteren  :wave:
Vind het super dat je het volgehouden hebt.  :good1:
#13 - 18-12-2011, 21:52:07

Zo ik heb me al weer een beetje voorbereid.... heb al wat templates gemaakt... pfff kan geen raster meer zien... volgens mij droom ik er vannacht over hahaha
nu nog leuke vaste dingetjes gaan zoeken en dan ben ik er helemaal klaar voor....  :good1:
#14 - 22-12-2011, 20:38:04

Waw, jij bent georganiseerd bezig zeg!!!  Ik ben positief jaloers :laugh:

Maar ik weet al hoe ik het ga doen, dat is voor mij (eeuwige twijfelaar) al heel wat. Nu nog de tijd en de zin vinden om de voorbereiding te doen... Vermoedelijk in het kerstverlof...

Ben benieuwd naar je werk hoor!
#15 - 22-12-2011, 21:40:22

leden:

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.


* Share Topic

Share via facebook Share via linkedin Share via pinterest Share via twitter

* Similar Topics

xx
Bijna in het 2e kwartaal Project 365

Gestart door Dien Gepost op Project 365

3 Reacties
1538 Gelezen
Laatste bericht 24-03-2010, 22:30:02
door Tineke
xx
Nieuwe pc, bijna geen fonts in photoshop

Gestart door Jiskefet Gepost op Photoshop

7 Reacties
4718 Gelezen
Laatste bericht 24-07-2008, 22:52:07
door Shirley
xx
Fantasy boek besteld voor bijna 2-jarig meisje

Gestart door Scrappie Irene Gepost op Scrapbooks - fotoboeken

17 Reacties
3125 Gelezen
Laatste bericht 22-02-2012, 21:38:35
door Scrappie Irene
xx
40 jaar

Gestart door fenny Gepost op Scrapbooks - fotoboeken

8 Reacties
2361 Gelezen
Laatste bericht 08-04-2013, 12:55:37
door Klazien


Widget