login
Digiscrap Digitaal scrappen

Hoe georganiseerd te werk gaan?

Conversatie gestart op Project 365

Hallo iedereen,

Ik ben nieuw hier en heb de afgelopen weken ge´ntrigeerd rondgekeken op deze website. Wat een mooie dingen heb ik zien voorbij komen!

Ik wil graag starten met een project life boek. Ik hou nogal van structuur en daarom deze vraag aan jullie.. Hoe gaan jullie te werk met het maken van een PL/365 boek? En dan m.n. het organiseren van je foto's, bijvoorbeeld. Het organiseren van foto's van 'speciale' gelegenheden is handig, omdat je die in 1x upload met bijbehorende datum en omschrijving.

Maar de vraag is nu, hoe doen jullie dit met de dagelijkse foto's? Hoe behoud je hier het overzicht? Uploaden jullie 1x per week alle foto's van je camera/iphone/.. om deze dan vervolgens in een LO te verwerken, of..? Ik werk zelf sinds kort ook met Lightroom om mijn foto's te bewerken, dus zit er nog een stap tussen.

Het lijkt misschien een overbodige vraag, maar ik ben erg benieuwd naar jullie werkwijze.

Bedankt!
Groetjes,
Ellen

Linkback: https://digiscrap.nl/index.php?topic=6052.0
#1 - 09-04-2014, 15:45:33

Guinevere

Hoi Ellen,

Welkom hier!

Ik doe nu voor het derde jaar een PL. De eerste keer deed ik echt elke dag een foto met wat tekst er bij. Maar daar voelde ik me niet prettig bij, want ik had niet altijd iets voor een bepaalde dag, dus ging ik zoeken naar dingen om te fotograferen die ik anders niet op de foto zou zetten. Ik had er niet zo'n bevredigend gevoel bij.
Het tweede jaar deed ik alleen de highlights van de week, zowel in tekst als in foto's. De layouts waren wat drukker met veel elementjes en zo. Dat kostte veel tijd en ben nog bezig om het af te maken.
Dit jaar ben ik begonnen met een strakke layout. Weinig tot geen elementen. Foto's alleen van de dingen die ik belangrijk vind. Wel (tot nu toe in ieder geval) van elke dag wat tekst. Deze vorm bevalt me uitstekend!
Ik upload de foto's meestal op dezelfde dag. Ik vul de layout dan ook elke dag aan met de tekst (anders vergeet je het zo gauw), dat is zo gebeurd. Zo blijf je goed bij en kost het je per week weinig tijd. Als je het op briefjes gaat schrijven en pas aan het eind van de week met je layout begint, kun je snel achter raken (tenminste, dat was bij mij zo de twee voorgaande jaren). De foto's bewerk ik ter plekke in PS.
Ik heb een map aangemaakt voor mijn PL, met submappen voor de templates, foto's, etc.

Hopelijk heb je er iets aan. Succes!

Mirjam
#2 - 09-04-2014, 16:00:41

Dank je Mirjam voor je snelle antwoord. Ik ben eens even gaan kijken naar je LO's, en oh wat mooi! Ik hou van die rustige, strakke stijl en bovendien nog eens mooie foto's ook. Ja, zoiets wil ik ook, ik denk dat het inderdaad realistisch is om vol te houden. Bedankt voor de inspiratie  :good1:
#3 - 09-04-2014, 21:09:44

nachtmol

Ik ben van het drukkere werk en ook bezig met mijn PL voor dit jaar. Heb meerdere jaren 365 project hiervoor niet afgemaakt, maar er wel boeken van laten drukken, omdat ik het toch jammer vond van al het werk wat er in was gaan zitten om er dan vervolgens niets mee te doen. Ik ben nu bij tot en met week 13, maar moet mijn pagina's nog uploaden en week 14 nog maken. Van de eerste weken die hier in de galerie staan krijg je wel een indruk van mijn stijl ;)

Ik zet mijn foto's in de regel dagelijks op mijn lap in mapjes op datum. Ik gebruik 6 basistemplates waarvan ik er al naar gelang het aantal foto's eentje kies om mijn week mee te maken. Van de olympische spelen heb ik meerdere pagina's gemaakt en ook van de nucleaire top. Daar verzamel ik zo groot mogelijke foto's van het internet voor als ik ze zelf niet heb. ;)
Ik heb in mijn fotomap een map Project Life, waarin ik de templates heb, en alle spullen die ik denk te zullen gebruiken om de pagina's op te leuken, zo hoef ik niet steeds heen en weer van mijn scrapmap naar mijn fotomap en vind ik alles op 1 plek voor mijn PL. Mijn foto's bewerk ik in PSE als ik ze al geladen heb in de template.
#4 - 10-04-2014, 09:44:11

Knap, Jeanine! Inderdaad veel drukker, echt vrolijk met al die kleurtjes! Lijkt me wel een stuk meer werk..
#5 - 10-04-2014, 23:39:57

nachtmol

Ik heb geen idee of het veel meer werk is, ik denk het eigenlijk niet eens misschien....want doordat het bij mij zo'n drukke bedoening is komt het allemaal niet zo precies dan wanneer het heel clean en netjes moet zijn. Als er bij mij wat scheef zit valt dat niet eens op en zou je kunnen denken dat het er bij hoort. Op een rustige pagina moet het allemaal kloppen anders zie je het meteen en stoort het misschien.

Daarnaast vind ik het natuurlijk ook erg leuk om er een vrolijke boel van te maken en een beetje losjes de spullen op mijn bladzijden te poten. Dus qua tijd heb ik eigenlijk geen idee, soms ben ik heel snel klaar met een pagina, een andere keer werk ik er wat langer aan. Ik vind het vooral erg leuk om te doen en kan me nu al verheugen op het boek wat ik ervan laat drukken! :D
#6 - 11-04-2014, 11:27:59

leden:

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.


* Share Topic

Share via facebook Share via linkedin Share via pinterest Share via twitter

* Similar Topics

xx
Hoe werk je met een frame

Gestart door js2404 Gepost op Paintshop Pro (PSP)

4 Reacties
10360 Gelezen
Laatste bericht 27-11-2010, 14:07:33
door js2404
xx
Hoe werk je in PSP met templates in jpg of png formaat?

Gestart door Sarah Gepost op Paintshop Pro (PSP)

6 Reacties
11006 Gelezen
Laatste bericht 27-01-2010, 09:40:55
door Sarah
xx
naar een volgende regel gaan

Gestart door inge1983 Gepost op Photoshop

9 Reacties
9525 Gelezen
Laatste bericht 02-10-2010, 10:38:19
door Sunshine36
xx
Week 3 - 2020 - we gaan weer beginnen!!!

Gestart door Anja Wens Gepost op Maandelijkse Digi-uitdagingen

17 Reacties
5639 Gelezen
Laatste bericht 10-02-2020, 22:18:07
door Anja Wens