Digiscrap Digitaal scrappen

Leercentrum => Digitale scrapprogramma's => Photoshop => Topic gestart door: Henrike op 02-02-2008, 23:13:29

Titel: scrap kits toevoegen?
Bericht door: Henrike op 02-02-2008, 23:13:29
Hoihoi!

Weet iemand misschien hoe ik bij photoshop elements 6 scrapkits kan toevoegen?

Alvast bedankt!
Titel: Re: scrap kits toevoegen?
Bericht door: Anita op 03-02-2008, 08:59:28
Scrapkits bestaan uit meerdere onderdelen, die je apart in je LO's (layouts) kunt plaatsen. Bedoel je misschien de standaard achtergronden die Elements heeft, dat je die aanvult met scrapkits? De standaard-achtergronden van Elements staan dan waarschijnlijk in een apart mapje. Je zou dan bijv. het achtergrondpapier apart in ditzelfde mapje kunnen zetten en dan de png bestanden in het andere standaardmapje? Ik heb geen idee of dit werkt hoor :embarrass:. Mijn gedownloade scrapkits cq onderdelen haal ik vaak direct uit de verkenner, maar ik gebruik Photoshop. Ik weet dus geen goed antwoord op jouw vraag, maar ik hoop dat er iemand is die je dat wel kan geven.
Titel: Re: scrap kits toevoegen?
Bericht door: Fryske op 29-02-2008, 19:02:53
Hoi Henrike,

Eerlijk gezegd begrijp ik je vaag ook niet helemaal. Bedoel je hoe je geladen bestandjes kunt opslaan, of als ze opgeslagen zijn hoe je de verschillende onderdelen in je lootje kunt krijgen. Bij het eerste maak je een map op je PC waar je alles kunt plaatsen. Zelf heb ik hier een externe schijf voor. Bij het tweede. Je gaat naar Bestand, Openen, bij ' zoeken in' ga je dan naar de schijf waar je de bestanden hebt opgeslagen. Door dubbel te klikken op hetgeen je in je lootje wilt halen wordt dit geopend en kun je het vervolgens naar in je lootje slepen.

Ik hoop dat je hier wat mee kunt en anders horen we het wel, okay?
Titel: Re: scrap kits toevoegen?
Bericht door: Henrike op 04-03-2008, 14:10:40
hoihoi!

mijn vraag is inmiddels overbodig .. want ik had al een site gevonden die me opweg had geholpen .. en inmiddels weet ik hoe het allemaal werkt ;) ('gewoon' ctrl o en dan kan ik zoeken in mijn bestandjes welke ik wil gebruiken en dan kan ik aan het werk ..)
Maar in ieder geval bedankt voor de reacties!

groeten henrike