Digiscrap Digitaal scrappen

Algemeen => Photoshop => Topic gestart door: Marianne (martje) op 07-12-2008, 22:06:51

Titel: Help...afmetingen
Bericht door: Marianne (martje) op 07-12-2008, 22:06:51
Hallo,

Wie kan me helpen?? Wil via de fotofabriek mijn kerstkaarten laten afdrukken. Nu heb ik ze in Photoshop gemaakt met als afmeting 1400?1400 en deze opgeslagen als JPG. Nu wil ik ze via de software van Fotofabriek invoeren en zijn ze nog maar 1008?1008. Heb ik het misschien verkeerd opgeslagen of zo??

Hoop dat iemand een antwoord heeft!!
Titel: Re: Help...afmetingen
Bericht door: Anita op 07-12-2008, 22:34:22
Hallo,

Wie kan me helpen?? Wil via de fotofabriek mijn kerstkaarten laten afdrukken. Nu heb ik ze in Photoshop gemaakt met als afmeting 1400?1400 en deze opgeslagen als JPG. Nu wil ik ze via de software van Fotofabriek invoeren en zijn ze nog maar 1008?1008. Heb ik het misschien verkeerd opgeslagen of zo??

Hoop dat iemand een antwoord heeft!!

Als de JPG het goede formaat heeft....  :chinrub1:
zou het misschien aan de software van Fotofabriek kunnen liggen? Dat je niet groter mag o.i.d.?
Ik zou het echt niet weten zo...
Titel: Re: Help...afmetingen
Bericht door: Marianne (martje) op 07-12-2008, 22:42:12
De JPG heeft al niet het goede formaat, die geeft 1008?1008 aan. Nu zou ik ze via de software van de fotofabriek wel kunnen vergroten, maar ben bang dat dat tenkoste van de kwaliteit van de foto gaat. En ik vind het sowieso vreemd dat ze in Photoshop 1400?1400 zijn en dan als JPG kleiner. Maar misschien doe ik iets verkeerd hoor... Zou fijn zijn als iemand mij z.s.m. antwoord kan geven, wil graag vanavond nog de kaartjes bestellen!!
Titel: Re: Help...afmetingen
Bericht door: Jax op 07-12-2008, 23:42:13
Ik heb laatst ook kaarten besteld bij Fotofabriek (geweldige kwaliteit hebben ze trouwens!) en dat ging gewoon goed.
Ik maak mij LO's altijd in 3600x3600 pixels en dpi (ppi) 300. Als ik klaar ben voeg ik alle lagen samen en sla 'm op als jpg. Bij mij blijft het formaat dan gewoon 3600x3600. Dus ik heb geen flauw idee waarom het bij jou niet goed is gegaan.
Wat je zou kunnen doen is je jpf van 1008x1008 in photoshop vergroten naar bijv. 3600x3600 of 2700x2700 ofzo en de dpi op 300 laten of als je dat nog niet hebt, er 300 van maken. De kwaliteit gaat dan als het goed is niet achteruit.
Succes ermee en ik hoop dat het lukt!
Groetjes Jacolien