login
Digiscrap Digitaal scrappen

Brushes installeren

Conversatie gestart op Photoshop

Hallo allemaal,

 icon_redface Photoshop E8 is helemaal van m'n computer af geweest en nu moet ik alles opnieuw installeren. Helemaal geen probleem natuurlijk, maar bij de brushes loop ik vast....
Ik heb het al gekopieërd in Adobe-->presets-->brushes. Als ik photoshop opnieuw start komt het er nog niet bij te staan en ik weet dat ik dan nog een handeling moet doen maar WELKE??
Als ik 'load brushes' (bij het pijltje, rechtsboven) doe dan komt het er wel bij te staan, maar als ik naar de volgende wil, gaat de vórige weer weg.

Wie helpt mij, want ik kon tussen de andere 'topics' niet vinden??!

Linkback: https://digiscrap.nl/index.php?topic=4325.0
#1 - 19-12-2011, 21:57:36
groetjes Corrie

Banjer,
zijn je brushes in het juiste path geïnstalleerd?
Program files/Adobe/photoshop/presets/brushes
Indien je je brushes daar niet ziet, kan je ook geen load doen. Je programma vindt er geen brushes.
Ik werk steeds via preset manager to load de brushes
Open preset manager-> load-> selecteer de brushes die je nodig hebt en dan zouden ze erbij moeten staan. (bij een nieuwe installatie moet je je brushes ook saven!)
#2 - 30-12-2011, 15:51:45
« Laatst bewerkt op: 30-12-2011, 16:19:00 door Bieke2be »

bedankt dat je dit hebt beantwoordt Bieke2be, ik had dit helemaal over het hoofd gezien en weet niet veel van PSE8, sorry Banjer icon_redface
#3 - 01-01-2012, 20:23:51

bedankt voor je antwoord, alleen wat bedoel je met "saven"? Voor dat ik problemen met de PC had, stond alles keurig op zijn plaats, maar omdat alles vernieuwd is op de ppc moest  PSE er weer overnieuw op gezet worden. En nu weet ik echt niet meer hoe ik dat deed. Ik had zelfs alles netjes in geselecteerde mapjes zitten en dat ging echt goed, maar ik snap er nu niets meer van. Misschien komt dar ook omdat ik nu de engelse versie heb en ik ben niet zo goed in engels. Dus als je alles voor mij op een rijtje kunt zetten, vind ik dat heel erg fijn.
#4 - 09-02-2012, 09:42:30

nachtmol

Met welke windows versie werk je Banjer?

Als je met windows 7 werkt dan plaats je de brushes hier: C schijf --> program files (x86) --> Adobe --> adobe elements 8.0 --> presets --> brushes.
Uiteraard moeten de brushes allemaal uitgepakt zijn, dus geen zips!

Wat je nog kunt doen om helemaal zeker te zijn dat ze te zien zijn: ga naar: C schijf --> program data (die map is normaliter onzichtbaar, als je die niet ziet moet je hem op zichtbaar zetten, hoe dat moet staat hier: http://digiscrap.nl/photoshop-en-photoshop-elements/styles-staan-niet-in-adobe-8/.)  --> Adobe --> photoshop elements --> 8.0 --> locale --> nl of eng in jouw geval denk ik --> daar staat een bestandje MediaDatabase.db3 (of misschien staat er bij jou een ander getal achter, je moet in elk geval mediadatabase hebben). Dat verwijder je, gewoon weg gooien, dat kan geen kwaad!

Start daarna pas je PSE8 op. Dat duurt dan even wat langer, want PS maakt een nieuwe mediadatabase aan. Nu moet je je brushes kunnen zien als het goed is!

Later, wanneer je misschien ook styles gedownload hebt en die zie je niet, dan doe je gewoon hetzelfde. Ik heb de ervaring, dat vooral met styles het probleem van ze niet kunnen zien voorkomt. PS afsluiten, vervolgens het bestand mediadatabase verwijderen en daarna de boel weer opstarten helpt altijd!
#5 - 09-02-2012, 11:48:55
« Laatst bewerkt op: 09-02-2012, 11:56:41 door Jeanine (aka nachtmol) »

Bedankt Jeanine, het is gelukt. Dat van die mediadatabase wist ik, ik deed dat alleen maar bij de actions, maar nu doe het dan ook maar bij de andere dingen.
Ik heb alleen nog wel een vraag: ik vind het handig als ik de brushes gesorteerd in mapjes heb. Ik deed dat altijd dacht ik via 'presetmanager'.
Maar ik krijg het nu niet meer voor elkaar. Ze komen er wel in, maar als PSE afsluit en weer opstart zijn ze weg. (ik verwijderde wel de database).Wie wil mij stap voor stap uitleggen hoe ik dat doen moet? Alvast heel hartelijk bedankt. :cheer1: :cheer1:
#6 - 13-03-2012, 09:31:47

nachtmol

Ik sorteer mijn brushes niet, plaats ze gewoon in de map voor de brushes.
Maarrrr, wat ik wel doe: ik hernoem de brushes voordat ik ze plaats: voorbeeld: alle alpha's daar zet ik alpha voor de originele naam (zo weet je wel waar ze vandaan komen voor de credits), zo heb je mooi alle alpha's op een rijtje, alle splats en spetters, daar zet ik spetters voor of verfstreken, grunge, borders, cirkels etc....
Ik heb dus alles wel gesorteerd, maar niet in mappen, het staat gewoon onder elkaar, maar wel soort bij soort zeg maar.
Bij alles wat in photoshop geplaatst moet worden kun je dat doen.

Alleen bij de fonts in de Windows map werkt dat niet, daar kun je hernoemen wat je wilt, het komt niet mooi onder elkaar (bijvoorbeeld handgeschreven bij handgeschreven)
#7 - 13-03-2012, 09:40:37

Oef, ik snap het niet. bedoel jij de map 'presets'? Maar dat zijn toch ook allemaal mapjes? Je ziet dan zo'n plaatje met een kwastje er op en die heet bv frames, maar daar zitten dan al meerdere frames in. Als je dan bv het gummetje aanklik en naar de brushes gaat, dan komen er allerlei namen bv frames, klik je daar op dan pas zie je de frames. maar als ik het goed begrijp zet jij al die mapjes er gewoon in, maar als je dan meerdere framesmapjes heb, zie je die onder elkaar staan, daar moet je er 1 van kiezen, maar je zie niet alle frameplaatjes onder elkaar staan. Ik doe alles frames in 1 map, klik je frames aan en je ziet alles frameplaatjes in je schermpje. Ik hoop dat je snap wat ik bedoel, misschien begrijp ik jouw wel verkeerd en is jouw manier wel veel makkelijker, ik hoor het wel. Ik weet alleen niet meer hoe ik ze in die mapjes gezet hebt, ze blijven er nu niet meer in staan.
#8 - 15-03-2012, 09:01:53

nachtmol

Ik plaats mijn brushes hier:
Als je met windows 7 werkt dan plaats je de brushes hier: C schijf --> program files (x86) --> Adobe --> adobe elements 8.0 --> presets --> brushes.
Uiteraard moeten de brushes allemaal uitgepakt zijn, dus geen zips!

En ik plaats dus niet de mapjes waarin de brushes zitten, maar alleen de brush zelf, dus het ABR bestand! Die kun je hernoemen, dus vooraan iets tikken wat voor jou het gemakkelijkst werkt.Na het plaatsen start je je PSE op en dan moet je de brushes kunnen zien onder de brushtool (dat kwastje)

Als je nieuwe spullen plaatst in de preset mappen, en je PSE is al opgestart, dan zie je ze niet, altijd eerst plaatsen en dan pas PSE starten.

Ik hoop dat het zo lukt!
#9 - 15-03-2012, 10:28:03

Nou, ik voel me wel dom, maar ik snap er niets van. Als ik de brushes gedownload heb, pak ik ze altijd uit, maar dan houd ik zo'n kwastje over. Achter zo'n kwastje zitten dan meerdere brushes. Als ik het goed begrijp haal jij daar je brushes ook uit? Of installer jij die kwastjes, geef ze een naam en als je ze dan wilt gebruiken ga je naar de brushes en dan zie jij misschien wel 5x een een brushe staan met de bv de naam "spetter", waar dan weer verschilldende brushes achter zitten die een "spetter" zijn? Maar dat vind ik niet zo fijn, ik heb dan liever alle "spetters" in 1 mapje zitten, dan selecteer ik "spetter"en dan zie ik ze allemaal tegelijk.Zo deed ik dat, maar ik weet niet meer hoe. Ik hoop dat je mij begrijp, het is moeilijk om het duidelijk onder woorden te brengen. Nu zie dat jij het over een "zip"heb, wat bedoel je daar mee? Ik nam steeds aan dat je daarmee het gesloten mapje met rits bedoelde zoals je ze gedownload krijg, maar ik bedenk dat jij daar misschien wel iets anders mee bedoel. Ik hoor het graag!!! :idiot2:
#10 - 18-03-2012, 22:41:39
« Laatst bewerkt op: 18-03-2012, 22:45:26 door Banjer »

nachtmol

Ik denk dat jij de brushes niet ziet, omdat je ze allemaal in mapjes gedaan hebt en dat moet volgens mij niet...de ABR bestanden moeten los in de brushmap zitten...

De kwastjes zoals jij ze noemt zijn de ABR files en die plaats ik idd in de brushmap op de C schijf. Die ABR bestanden kun je niet verder uitpakken en die ABR bestanden geef ik vooraan idd een andere naam, zo heb ik alle spetters bij elkaar staan en alle tekstbrushes en alle grunge brushes etc...

Een zip is een ingepakt en daardoor verkleind bestand. Je kunt meerdere bestanden/mappen in één zip verpakken, waardoor het minder ruimte inneemt op je pc. Maar zodra je ze wilt gebruiken moet je ze uitpakken, want met zip bestand kun je niet laden in een programma.
#11 - 19-03-2012, 02:12:10

ik werk met Photoshop CS

bij mij staan alleen de originele brushes die met Photoshop komen in de Adobe brushes library
De rest heb ik in een aparte map zitten op een andere schijf. Ook de extra styles en actions staan daar.
Dit om te voorkomen dat Photoshop te sloom wordt.

Als ik een brush nodig heb hoef ik alleen maar naar de map op de andere schijf te gaan.De zip pak ik uit maar ik laat ze wel in de gele folder zitten , juist omdat er vaak een jpg of een png bij zit waar ik kan zien hoe ze eruitzien. plus de tou zodat ik weet van wie ze zijn voor de credits.
Je zou die gele mappen ook weer onder een naam kunnen verzamelen volgens styl zeg maar grunge- vintage -bloemen etc.

om ze te laden ga ik naar load brushes en navigeer naar de map waar ze staan.


hopelijk heb ik je nu niet in de war gebracht. ;)
#12 - 19-03-2012, 12:27:20

Ha Jeanine, jij liet mij dat voorbeeld zien van jouw brushes, zo ziet het er bij mij ook uit, alleen ik voeg die brushes soort bij soort, ik heb dus brushes die heet bloemen of winter, enz.
Als ik dan een brushes zoek bv winter dan ga ik naar mijn brushes en dan krijg je eerst een schermpje met namen, ik seleteer dan `winter`en alle winter brushes laten zich zien. Dat vind ik echt handig. Zoals jullie het doen geef je bv Spetter in en dan zie je misschien wel 10 spetters waar je weer uit moet kiezen zonder dat je nog wat zie. ik hoop dat je mij begrijpt. Alleen weet ik dus niet meer hoe ik dat deed om die brushes bij elkaar te zetten en ik hoopte dat iemand op dit forum het wel wist. Maar misschien kom ik er nog wel achter. Ik deed dat via preset manager. Maar het lukte gewoon niet, ze waren er steeds weer uit. in ieder geval bedankt voor jullie hulp.
#13 - 20-03-2012, 20:27:20

Wat ik wel doe, in presetmanager is verschillende brushes laden, alle brushes verwijderen die ik niet in een bepaalde groep wil hebben, ik houdt bv alle bloemen over. Als je dan alle brushes selecteert kan je de set opslaan onder een andere naam bv bloemen. Als je de set hebt opgeslagen moet je soms wel photoshop opnieuw opstarten omdat die nieuwe set te kunnen vinden.

Is dit wat je bedoeld?
#14 - 20-03-2012, 21:35:11
Groetjes Eveline

nachtmol

Ja, ik snap wat je bedoelt, maar zo heb ik het nog nooit gedaan. Ik doe het zoals ik beschreef en dat werkt goed voor mij. Zo doet iedereen het op haar eigen manier denk ik.
Ik hoop in ieder geval, dat je uit kunt vogelen hoe je het deed of dat er nog iemand hier reageert die het weet...
#15 - 20-03-2012, 21:36:53

leden:

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.


* Share Topic

Share via facebook Share via linkedin Share via pinterest Share via twitter

* Similar Topics

xx
Styles installeren.

Gestart door Banjer Gepost op Photoshop

10 Reacties
7459 Gelezen
Laatste bericht 04-02-2010, 14:40:24
door nachtmol
xx
Installeren fonts

Gestart door Tineke Gepost op Overige tips en vragen

7 Reacties
6460 Gelezen
Laatste bericht 08-03-2008, 08:52:26
door AliceM
xx
Brushes

Gestart door M@rj@nne Gepost op Photoshop

4 Reacties
6845 Gelezen
Laatste bericht 12-11-2009, 20:07:14
door Anita
xx
Brushes 3

Gestart door Eileen Gepost op Nieuwe releases

1 Reacties
1797 Gelezen
Laatste bericht 15-08-2018, 22:33:47
door Anita