Digiscrap Digitaal scrappen

Brushes

Conversatie gestart op Photoshop

Inmiddels ben ik er achter hoe je brushes moet laden.

Ik ga naar Program Files op mijn computer en dan naar Adobe --> Adobe Photoshop --> Presets --> Brushes.
In de map Brushes plak ik de brushes die ik heb gedownload (nadat ik ze uitgepakt heb). Ik restart PS maar ze komen er niet tussen te staan.

Als ik dan het schermpje open heb staan met de brushes de er al in stonden, dan kan ik rechts in de bovenhoek klikken op een pijltje. Daar kan ik o.a. penselen laden. Maar daaronder en daarnaast staan alle brushes die ik in de map heb gezet (de naam van de brushes) dus dan zou ik ze toch moeten zien?

Maar als ik 'penseel laden' kies dan komt ie er wel tussen te staan, alleen is het super veel werk om ze 1 voor 1 te gaan laden. En als ik per ongeluk dubbel een brush laad dan ben ik weer veel tijd kwijt om 1 voor 1 het plaatje/penseel van die dubbele brush te verwijderen.  :smiley_depressive:

Dit moet toch veel simpeler en sneller kunnen? :help:

Enne, alle brushes worden onder elkaar geplakt. 't Is maar net welke je laad, alles staat dus door elkaar. En soms zijn 5 plaatjes/penselen (of hoe noem je dat in een brush) van de 10 niet mooi maar je kan dit niet echt ordenen of wel?
Of moet je ze dan gaan hernoemen? Ik zoek overzicht en kan het niet vinden.  :no:

Linkback: https://digiscrap.nl/index.php?topic=2186.0
#1 - 08-11-2009, 17:27:31

dimfie

Hoi Marjanne, ik ga proberen om simpel iets uit te leggen, het zijn namelijk nogal veel stappen.
Zoals jij de brushes laadt is goed. Helaas moet dat laden in photoshop een voor een. Dat gaat niet anders. Maar als je van een bepaalde brush er maar eentje wilt gebruiken kan je wel heel gemakkelijk de andere verwijderen.
Dat doe je als volgt:
Ga naar "bewerken" "beheer voorinstellingen".
Hierin zie je al je brushes staan, nu kun je heel gemakkelijk selecteren. Met de shift knop kun je een heel rijtje of een heel blok selecteren en eventueel verwijderen.
Met de Alt knop kun je ze een voor een selecteren en eventueel verwijderen. Zo hou je precies over wat je leuk vindt en wat je wilt gebruiken.
Hopelijk lukt het zo.
Succes ermee.....  :herfstsmile:
#2 - 10-11-2009, 20:13:11

MaiGaz

Marjanne, dit is wat mij betreft het enige nadeel van photoshop. Ik vind het ook heel onhandig dat ze niet op alfabet geordend worden maar op de volgorde van laden. In psp was dat beter geregeld, dat programma herkent ook dubbele brushes.
Behalve de tip van Dimfie zou ik dus ook niet weten hoe je het beter kunt doen. Ik sla tegenwoordig ook liever de png's op dan de abr.bestanden, omdat je dan kunt zien wat je hebt en daar maak je dan heel eenvoudig een brush van.
#3 - 11-11-2009, 10:15:11

nachtmol

In PSE6 laden de brushes wel op alphabet. Ik heb er zelfs mijn eigen volgorde aan gegeven, door voor de oorspronkelijke namen zelf iets te zetten, bijvoorbeeld doodles...zo heb ik alle doodle brushes op een rijtje, alles met bloemen, alle grunge brushes etc.....inderdaad heel handig als het op alphabet staat.
Misschien kun je dat op de n of andere manier in photoshop instellen, hoe je wilt dat de brushes verschijnen....??
#4 - 12-11-2009, 19:54:40

In PSE6 laden de brushes wel op alphabet. Ik heb er zelfs mijn eigen volgorde aan gegeven, door voor de oorspronkelijke namen zelf iets te zetten, bijvoorbeeld doodles...zo heb ik alle doodle brushes op een rijtje, alles met bloemen, alle grunge brushes etc.....inderdaad heel handig als het op alphabet staat.
Misschien kun je dat op de n of andere manier in photoshop instellen, hoe je wilt dat de brushes verschijnen....??

Als je de brushes hernoemt werkt dat in photoshop hetzelfde inderdaad.
Ik heb zelf verschillende mapjes van brushes, die ik niet altijd laadt, maar alleen op het moment dat ik ze nodig heb kan ik dit mapje dan kiezen.

Ook heb ik mijn favoriete brushes in een apart mapje gezet die ik al eerder via de voorinstellingen heb bewerkt, zodat ik niet zo'n grote selectie heb.
#5 - 12-11-2009, 20:07:14

leden:

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.


* Share Topic

Share via facebook Share via linkedin Share via pinterest Share via twitter

* Similar Topics

xx
Brushes

Gestart door Banjer Gepost op Photoshop

16 Reacties
7280 Gelezen
Laatste bericht 26-02-2010, 19:26:56
door Sunshine36
xx
Brushes 3

Gestart door Eileen Gepost op Nieuwe releases

1 Reacties
1614 Gelezen
Laatste bericht 15-08-2018, 22:33:47
door Anita
xx
Day by Day brushes

Gestart door KubijaDesigns Gepost op Nieuwe releases

2 Reacties
1112 Gelezen
Laatste bericht 11-06-2012, 18:17:06
door pepeetje2104
question
Brushes

Gestart door isaaaxx991 Gepost op Photoshop Elements (PSE)

2 Reacties
1718 Gelezen
Laatste bericht 30-10-2012, 18:08:41
door isaaaxx991


Widget