Digiscrap Digitaal scrappen

blenden

Conversatie gestart op Photoshop

Hallo!
Blenden; HET digiscrap woord volgens mij! Maar hoe doe je dat nou??
Ik werk met ps en ken de knop "blending options". Als ik een lo maak, probeer ik ook veel met deze opties maar ik krijg nou nooit van die prachtige creaties zoals ik die hier voorbij zie komen!
Is het de bedoeling dat je verschillende lagen over elkaar heen "blendt"? Of blend je een foto? of een paper? Of wat??? Wie wil/kan mij hier antwoord op geven of weet een topic waar ik meer info kan vinden? Ik weet inmiddels wel wat de opties betekenen bij de knop "blending options".

Linkback: https://digiscrap.nl/index.php?topic=5933.0
#1 - 29-01-2014, 14:25:03

Hoi Wendy,

Zo leuk dat je zo enthousiast bent! Eigenlijk moet jij echt naar het digiscrapevent! Daar leer zo ontzettend veel in een korte tijd. En je kunt het ook allemaal zien!

Oke over het blenden. Ja als je eenmaal weet hoe het werkt kan je er niet meer buiten!
Je kunt foto's blenden maar ook papier. voorbeeldjes--> papier kun je met papier blenden, papier kun je ook met een foto blenden maar een foto (andersom) dus ook met papier. Lekker duidelijk he haha

Ik heb het geleerd door gewoon te doen! Ik begon met een papiertje en daarop een foto. Dan moet je op de foto gaan staan en dan kan je scrollen tussen je blendmodes. Dan blend de foto zich met het papier. Het ligt een beetje aan je papier en foto of het ook echt mooi wordt. Om te beginnen is denk ik een papiertje zonder al te veel patroon mooi. Beetje neutraal met wat textuur bijvoorbeeld.

Je kunt dus ook papiertjes doorelkaar blenden. Dan leg je de ene boven de andere en de bovenste ga je dan blenden met de blendmodes.

Doen doen doen dat is het prettigst of tutorials zoeken op internet waarin wordt geblend.

http://digiscrap.nl/photoshop-scraplessen/photoshop-scraples-5-blendopties/msg11304/#msg11304
http://digiscrap.nl/photoshop-en-photoshop-elements/een-foto-blenden-in-de-achtergrond/msg4764/#msg4764

Als je meer vragen hebt... gewoon stellen. Ik vind het altijd lastig uitleggen zo. Als je het ziet dan is het altijd makkelijker

Liefs Chantal
#2 - 29-01-2014, 16:27:01

Hai Chantal,
Ik vind het ook zooo leuk om te doen. Maar ik ben het avond aan avond aan het DOEN en bereik toch nog niet wat ik hier allemaal voorbij zie komen. En dan denk ik uiteindelijk, ik vraag het "gewoon".  :blush:
En dus superbedankt voor je reactie! Ik ga vanavond gelijk aan de slag.
Het digiscrap-event is wel in mijn gedachten geweest maar ik kom echt pas net kijken en wil toch al wel wat kunnen als ik daarheen ga! En nu gaat het niet meer omdat ik andere plannen gemaakt heb voor dat weekend. Volgende x misschien?
#3 - 29-01-2014, 16:38:14

Vorig jaar was het event in maart en ik was in oktober daarvoor begonnen met scrappen. Ook Yvonne (OnsYvon op het forum) was in die periode begonnen. En we zijn beiden naar het event geweest. En beiden hebben we er veel van op gestoken. Ieder weer op zijn eigen manier!!

Dus wie weet kan ik je nog overhalen... of misschien kan OnsYvon dat doen haha
#4 - 29-01-2014, 17:05:15

Gemiste kans dan?!?  :yes:
Jammer, nu gaat het me niet meer lukken!
Maar ik geef niet op hoor! Ik ga gewoon verder met DOEN :smiley_girlgiggle:
#5 - 29-01-2014, 21:28:55

Ook hier eentje die druk aan het oefenen is met blenden. Soms lukt het, vaak niet... Ik word er ook heel hebberig van....dan denk ik dat de oplossing vast in dat ene schattige papiertje in de shop zit, hihi, terwijl dat natuurlijk niet helemaal het geval is.
Ik moet zeggen dat ik het scrappen  op het moment niet alleen als ontspanning ervaar....ik word er mee wakker, ik ga er mee naar bed, ik denk er aan op mijn werk, op de wc, op de fiets, ik droom erover.....lichtelijk bezeten, zeg maar. Maar wel leuk! :smiley_girlgiggle:
#6 - 30-01-2014, 07:00:15

hahaha en dat vanochtend om 07.00 geschreven! Ik heb hetzelfde gevoel hoor. Ik heb ook al heel wat gekocht. Maar wil het nu toch echt eens gaan doen met hetgeen ik al heb!!
#7 - 30-01-2014, 11:44:24

het kan ook verschil maken met blenden door de opaciteit van je foto wat te verminderen
het is inderdaad een kwestie van uitproberen

ach ik neem me steeds voor dat ik genoeg kits heb maar dan komt er toch weer iets voorbij waar ik echt niet zonder kan. :smiley_superwink:

#8 - 30-01-2014, 12:30:47

MaiGaz

Ik zit hier met een grote grijns achter de pc, heerlijk al dat enthousiasme!
Blenden....eigenlijk vind ik dat het mooiste en gaafste aan het op de computer bewerken van foto's. En ik word er altijd zo blij van!
Zoals Chantal al zei kun je allerlei dingen blenden maar ook het gebruik van clipping masks kan er bij helpen. Mijn meest gebruikte overvloeimodi (blending options) zijn:
vermenigvuldigen (multiply)
bedekken (overlay)
zwak licht (soft light)
hard licht (hard light)
kleur doordrukken (?) (color burn)
maar meestal scroll ik door het hele rijtje op zoek naar het beste resultaat.

Tijdens de beurs in Hardenberg over een paar weken hebben we ook de gelegenheid om dingen voor te doen dus misschien kunnen jullie dan langs onze stand komen?
Kijk voor meer informatie hier: http://digiscrap.nl/crea-weekend-voorjaar-191/crea-weekend-voorjaar-hardenberg-2014/

En ja, het Digiscrap Event is zeker ook een aanrader! Je hoeft geen pro te zijn om eraan te kunnen deelnemen, het is voor iedereen leuk en leerzaam!
#9 - 30-01-2014, 15:56:47

nachtmol

Het is heel herkenbaar meiden, jullie enthousiasme!! We hobbelen niet voor niets hier al zo lang rond!

Om het nog ingewikkelder te maken....hahaha.....je kunt alles blenden, zelfs elementen of wordart kun je meeblenden in bijvoorbeeld een paper!! Jopke heeft diverse papers waarin je een element ziet....;)

Het leuke is het ontdekken wat allemaal kan en hoe dingen eruit komen te zien als je blend. Gewoon doen en uitproberen, er zijn geen vaste regels waar je je aan moet houden...
#10 - 08-02-2014, 18:14:03

Ik zei het vandaag nog.....ik word zo blij van scrappen. Je begint met niks, en als het dan lukt...dan ga ik echt met een big smile naar bed. Maar ben ook blij met dit forum! Ben sinds kort gestopt met facebook, mijn man vindt alles "leuk, hoor". Heb nog geen boek om mee te pronken...Hier zijn we geloof ik allemaal een beetje gek....op papiertjes, elementjes, maskertjes...en foto's!! :bloem01:
#11 - 08-02-2014, 18:20:56

nachtmol

Ja, je moet wel een bepaalde tic hebben met crea dingen, ik heb ook ladingen papier, verf, krijt, inkt, wol, stofjes, glitters etc van toen ik nog niet digiscrapte...maar digitaal is zooo handig, geen rommel op tafel wat weer moet worden opgeruimd voor het eten aan, geen lijm wat je ergens af moet krabben en nog veel gevarieerder ook, met gewoon papier kun je niet blenden of de kleur in één muisklik veranderen, digitaal kan dat wel...;), plus je kunt alle digitale spullen duizenden malen gebruiken als je dat zou willen, dat kan met fysiek materiaal niet, eenmaal een paper gebruikt moet je weer naar de hobbywinkel voor de volgende....
Digitaal shoppen, ook zo lekker, je hoeft er het huis niet voor uit...hahaha
#12 - 08-02-2014, 18:26:41

leden:

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.


* Share Topic

Share via facebook Share via linkedin Share via pinterest Share via twitter

* Similar Topics

xx
Les 5 Blenden

Gestart door Vincent Gepost op Photoshop scraplessen

0 Reacties
11551 Gelezen
Laatste bericht 06-07-2017, 22:26:24
door Vincent
xx
Blenden?

Gestart door Lexie Gepost op Paintshop Pro (PSP)

4 Reacties
5529 Gelezen
Laatste bericht 20-08-2008, 20:37:43
door TamaraD
xx
blenden...

Gestart door digiscrap'n Geddaa Gepost op Paintshop Pro (PSP)

1 Reacties
10099 Gelezen
Laatste bericht 26-03-2008, 10:55:14
door Nikkie
xx
Les 4 Blenden

Gestart door Vincent Gepost op PaintShopPro scraplessen

0 Reacties
20745 Gelezen
Laatste bericht 06-07-2017, 22:17:36
door Vincent