login
Digiscrap Digitaal scrappen

Welke tekentablet kan ik het beste kopen?

Conversatie gestart op Photoshop Elements (PSE)

Hallo allemaal,

Voor mijn dochter haar verjaardag wil ik een tekentablet kopen. Wat ik zo op het net gelezen heb is een XP-Pen Star G640 een goede start hierin. Maar daarna loop ik al gelijk vast. Welk formaat/model is handig? Wil voorkomen dat ik te klein koop waardoor ze er niet veel aan heeft.

Wat is er eventueel nog meer nodig om te kunnen starten. Zit er bijvoorbeeld al een programma bij, of moet ik deze nog apart aanschaffen. Welke past dan het best bij haar? Op dit moment is ze helemaal in de ban van het tekenen van anime en manga.

Een stylus zit er geloof ik meestal bij. Is deze in een teken dikte te krijgen of zijn ze in verschillende diktes te krijgen en is het handig om een paar verschillende erbij aan te schaffen?


https://www.xp-pen.com/goods/show/id/250.html

Deze?

Hopelijk kunnen jullie mij helpen meer inzicht hierin te krijgen. Alvast bedankt.

Linkback: https://digiscrap.nl/index.php?topic=7582.0
#1 - 08-08-2018, 09:48:15

Vrees dat ik je niet uitgebreid kan adviseren, want hoewel ik een tekentablet heb (een klein formaal van het merk Wacom) zou ik mezelf verre van een expert noemen.

Het is niet nodig meerdere pennen aan te schaffen; als je een tablet aanschaft met pressure sensitivity kun je met de mate van druk die je uitoefent op de tablet dikkere of dunnere lijnen maken. Vergelijk het met een potlood of krijtje.

Ik denk dat het vooral belangrijk is dat je kijkt waar je dochter het vooral voor zal gaan gebruiken. Je hebt hele dure (waar je niet alleen middels druk op de tablet maar ook bijv. met hoe schuin je de pen houdt kunt werken om je lijnen te beinvloeden; tablets waar je meteen op de tablet zelf kunt zien wat je tekent in plaats van op de PC).
Als het meer iets is om mee te spelen zou ik niet naar deze categorie kijken; dat is vaak meer voor professionals. Dit niet alleen vanwege de prijs maar ook omdat het behoorlijk wat oefening vergt voordat je überhaupt wat met de pen overweg kan; Dan werken voor iemand die er hooguit af en toe mee speelt deze extra mogelijkheden alleen maar tegen en gebruik je die toch niet.

Het merk dat je noemt ken ik niet.
Ik ga er vanuit dat je een programma moet installeren om met de tablet te kunnen werken (kan bijna niet anders), maar die kun je vaak gratis downloaden na aanschaf van een tablet. Een pen zit er neem ik aan standaard bij maar dat is vast te vinden als je het product opzoekt.

Misschien helpt het om eens een vergelijker in te vullen, dan zie je meteen wat mogelijkheden zijn en waar je op moet letten; dan kun je een betere keus maken.

Succes!
#2 - 08-08-2018, 14:30:39

Ik zou zeker een kleine versie aanschaffen. Ik heb een Wacom Intuos Art en dat werkt hartstikke prettig. Je wil niet met de pen over het hele tablet schuiven, dat werkt vervelend. Ik heb het 'werkbare' gedeelte zelfs nog verkleind op de tablet. Downloadbare software en drukgevoelige pen zijn bijgeleverd.
Voor meer info zou ik zeker kijken op YouTube bij Phlearn: https://youtu.be/7BMtSqETvjg
Maar er is daar meer informatie te vinden over tekentablets.
Verder sluit ik me aan bij Maaike. Succes.
#3 - 04-09-2018, 11:34:58

leden:

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.


* Share Topic

Share via facebook Share via linkedin Share via pinterest Share via twitter

* Similar Topics

question
welke resolutie is het beste...

Gestart door Lady_BD Gepost op Paintshop Pro (PSP)

3 Reacties
3725 Gelezen
Laatste bericht 14-10-2010, 15:39:01
door Lady_BD
xx
kopen met korting

Gestart door wendydewit Gepost op Hulp nodig? Zoek je iets?

4 Reacties
4414 Gelezen
Laatste bericht 07-12-2013, 22:12:44
door Vincent
xx
Kits kopen?

Gestart door Monalisasmiles Gepost op Overige tips en vragen

16 Reacties
13394 Gelezen
Laatste bericht 07-03-2008, 21:01:26
door Fryske
xx
Re: Kits kopen?

Gestart door jannemieke Gepost op Overige tips en vragen

2 Reacties
4318 Gelezen
Laatste bericht 02-02-2010, 12:19:05
door metam