login
Digiscrap Digitaal scrappen

Beginnersvraag

Conversatie gestart op Photoshop Elements (PSE)

Ik ben aan het proberen met photoshop elements. Ben aan het oefenen met de workshop die hier op de site staat. Ben bij les 3: een template gebruiken. Omdat ik wil weten hoe ik in een journalingkaartje een foto toevoeg, en op die foto weer een bloemetje oid en daarbij tekst. Dus lagen maken?
Maar bij stap 3 staat er dat ik links de verschillende lagen zou moeten zien. Maar dat zie ik dus niet. Het gaat om de stap waarin staat dat de fotos in de betreffende laag gezet worden. Maar ik zie maar 1 laag....
alvast bedankt voor je reactie.

Linkback: https://digiscrap.nl/index.php?topic=4976.0
#1 - 07-11-2012, 21:13:13

Ik gebruik CS5, maar alle programma's werken dus met lagen.
Normaal gezien zou je alles onder elkaar moeten zien.
Hoe heb je je foto boven de journalingkaart gelegd? Zie je hem op de afbeelding zelf?
#2 - 07-11-2012, 21:59:13

Eerlijk gezegd kan ik ook niet veel met die scraplessen hier, want ze zien er veel anders uit dan die op mijn PSE staan.
#3 - 07-11-2012, 23:03:48

Ik gebruik CS5, maar alle programma's werken dus met lagen.
Normaal gezien zou je alles onder elkaar moeten zien.
Hoe heb je je foto boven de journalingkaart gelegd? Zie je hem op de afbeelding zelf?

Nee, daar begint het al mee. De foto komt er niet bovenop.
Maar in die les, als je de template geopend hebt, zou je dus al die lagen moeten zien waaruit die template is opgebouwd. dat krijg ik al niet te zien, daardoor kan ik de foto er ook niet inzetten
#4 - 09-11-2012, 11:36:08

Heb je wel het psd bestand geopend? Vreemd dat je die lagen niet ziet.
Wat zie je wel? De template als 1 plaatje? Dus als 1 laag?
Heb je het venster 'lagen' wel zichtbaar?

Anders probeer het eens met een ander psd bestand, ben even benieuwd...
#5 - 13-11-2012, 20:24:35

Niet opgeven, Scrapcloud!
Ik ga ervan uit dat je een template gedownload hebt. Ergens.
Er gaat even iets aan vooraf, vr dat je 'm kunt gebruiken.
Als je met je verkenner naar het mapje van je template gaat,
dan heeft die template een naam. En daarachter staat een 'punt' en dan een paar letters.
De voorbeelden die ik ken zijn: .zip  en  . jpeg  en .jpg  en .psd  en .tiff  en .png
Kun je dat vinden? Wat staat er bij jou achter?
 
.jpeg en .jpg zijn eigenlijk geen templates, maar voorbeeldplaatjes. Je kunt er je template op zien, maar er verder niet mee scrappen.
 
.zipp is een 'ingepakt' bestand. De meeste templates worden als .zipp-bestand van de winkel naar jouw computer gestuurd. En die moet je eerst met een programmaatje 'uitpakken'. Waarschijnlijk heeft je verkenner zo'n 'uitpak-programma' wel. Zelf heb ik gratis 7-zip van het internet gedownload: die kent veel 'uitpak-manieren'. Pas als je je pakketje hebt uitgepakt, zie je, als het goed is, een .psd bestand.
 
Het .psd bestand is het bestand waar de lagen in zitten. Als je dat in je PSE-programma opent, MOET je eigenlijk de lagen kunnen zien.
 
Ik hoop dat dit helpt. Nogmaals: niet opgeven hoor! Als je het eenmaal doorhebt, is het een fluitje van een cent, en ga je zeker net zo genieten van het scrappen als wij allemaal.
We helpen je graag (verder)! Groetjes, ViVre
#6 - 13-11-2012, 21:50:40

Wat een lieve berichtjes icon_redface
Ahum... ik had dus niet de .psp bestand geopend.. oeps, echt een beginner dus. Dat heb ik nu wel gedaan en inderdaad zie ik allemaal lagen.
Ik ga weer verder aan de slag met de uitleg hier op de site. Bedankt hoor dames!
#7 - 14-11-2012, 10:12:50

Ik ben bij de stap om een foto in een template in te voegen (te plaatsen). maar al ik klik op bestand>plaatsen dan kan ik alleen een aantal type bestanden plaatsen maar geen fotobestanden. zie hier:
#8 - 14-11-2012, 10:38:28
Bijlagen:

Hoentje

Er zijn meerdere manieren om een foto naar je template of naar je layout te verplaatsen, je kunt de foto er bijvoorbeeld ook gewoon heen "slepen". Je klikt dan op het bovenste pijltje van je gereedschappen, dat is de Verplaats Tool. Als je daarmee op je foto klikt en 'm ingedrukt houdt dan kun je 'm zo naar je template of layout slepen. Misschien kun je dat eens proberen?
#9 - 14-11-2012, 10:46:17

nachtmol

Op de printscreen zie ik alleen maar een lege map, je moet een foto selecteren die dan geladen wordt en die sleep je naar je template in het grote venster. Dan krijg je je foto ook aan de rechterkant te zien en daar kun je hem naar de juiste plek slepen, waar je hem vervolgens aan de vorm vastklikt, waaraan je hem wilt hebben.
#10 - 14-11-2012, 11:07:02

En de foto kan je het best in photoshop openen met Bestand>openen ipv bestand>plaatsen. Daarna kan je de foto zo in de template slepen zoals Hoentje en Jeanine zeiden.
Denk je er wel aan de dat je je layout onder een andere naam opslaat dan de template? Zo ben ik namelijk al eens bijna een template kwijt geraakt :)
#11 - 14-11-2012, 11:53:59
Groetjes Eveline

De map is leeg omdat hij filtert op betsanden die geen fotobestanden zijn. Jij kan dan in het plaatsen/ place venster op het pijltje naast het vakje bestandtypen. Dan krijg je lijst waaruit je kan kiezen; kies dan .jpg,.pngg en dergelijke.

Ik moet eerlijk zeggen dat ik plaatsen ook niet veel gebruik, het enige voordeel is dat de naam van het element/ foto in het lagenpalet worden getoond...Handig bij het geven van credits
#12 - 14-11-2012, 14:02:44

kijk, dat laatste wist ik dan weer niet, bedankt Nickel dat kan toch wel handig zijn  :good1:
#13 - 14-11-2012, 14:13:36

nachtmol

De map is leeg omdat hij filtert op betsanden die geen fotobestanden zijn. Jij kan dan in het plaatsen/ place venster op het pijltje naast het vakje bestandtypen. Dan krijg je lijst waaruit je kan kiezen; kies dan .jpg,.pngg en dergelijke.

Ik moet eerlijk zeggen dat ik plaatsen ook niet veel gebruik, het enige voordeel is dat de naam van het element/ foto in het lagenpalet worden getoond...Handig bij het geven van credits

Dan kun je denk ik beter meteen alle bestanden kiezen, dan zie je 'alle bestanden' in die map, zowel de pngs als de jpgs' en tiff's.
#14 - 14-11-2012, 14:21:54

pffff na een paar uur stoeien ben ik toch aardig verder gekomen. Nu ben ik bij de stap dat ik de titel wil veranderen in een eigen tekst. Als ik op de betreffende laag 'FDD Big Title' ga staan dan kan ik verder niets veranderen.
ook met de lessen hier op de site blijf ik steken bij deze stap... (alvast weer bedankt dames )
#15 - 14-11-2012, 14:46:05
Bijlagen:

Print

leden:

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.


* Share Topic

Share via facebook Share via linkedin Share via pinterest Share via twitter

* Similar Topics

xx
beginnersvraag: kit uitgepakt, maar hoe te gebruiken

Gestart door Stamper Gepost op Hoe beginnen met scrappen?

4 Reacties
3079 Gelezen
Laatste bericht 23-11-2011, 19:21:30
door nachtmol