Digiscrap Digitaal scrappen

Leercentrum => Digitale scrapprogramma's => Paintshop Pro (PSP) => Topic gestart door: digiscrap'n Geddaa op 26-03-2008, 10:29:33

Titel: blenden...
Bericht door: digiscrap'n Geddaa op 26-03-2008, 10:29:33
kan iemand mij misschien een beetje uitleggen hoe je moet blenden? of dat iemand ergens op het net daar een lesje voor weet...

ik heb zelf wel gezocht, maar dat zijn van dat je een foto een klein beetje overlapt...en zou het graag eens willen proberen om gewoon een mooie foto in een achtergrond (paper) te verwerken...of is dit het zelfde principe?
ik moet op een of andere manier die lesjes van het net zo vaak doorlezen voor ik het door heb  :nerd:
Titel: Re: blenden...
Bericht door: Nikkie op 26-03-2008, 10:55:14
Ik kon zo snel geen tutorial vinden op het net hierover, dus ik probeer het hier even kort uit te leggen hoe ik dat doe.

Kies eerst een mooie achtergrond en leg je foto daar boven op. Zorg dan dat de laag met de foto actief is en kies in het menu Lagen - Masker laden/opslaan. Je kunt nu een mooi masker kiezen welke ervoor zorgt dat de randen vervagen (kies ook voor aanpassen aan huidige laag). Van deze maskers zijn er ook diverse op internet te vinden, zodat je de standaard verzameling kunt uitbreiden.

Voeg nu de maskerlaag met de fotolaag samen en wijzig dan de dekking van de fotolaag om hem een beetje doorzichtig te maken.

Als je nog niet tevreden bent over het vervagen van de randen, kun je dit met de gum met een lage dekking en lage hardheid ook nog een beetje bijwerken.

Succes! En als je nog vragen hebt hoor lees ik het wel!