Digiscrap Digitaal scrappen

Bron vermelden

Conversatie gestart op Overige tips en vragen

Ik heb een Freebie gedownload, daarin vond ik het volgende: letters van Centani maar ook van Happy Scrap Arts. Moet ik nu bij beide Centani vermelden als bron, of kan ik deze twee beter in aparte mappen stoppen en als bron ieder zijn eigen naam opgeven als ik ze gebruik? Ik ben nu alles aan t ordenen, dus hier kom ik even niet goed uit... :blush:

Linkback: https://digiscrap.nl/index.php?topic=5321.0
#1 - 03-04-2013, 23:32:20

Oh jee je bent alles aan het ordenen... Pfff wat een werk zeg.

Tja misschien een map maken met freebies en je kan toch aan de preview zien van wie het is... Kan je bij de credits gewoon alle twee zetten.
Of maak ik het je nou nog moeilijker....#2 - 04-04-2013, 08:18:25

Ja, ik ben meestal nogal van de opruimerige haha, en ik ben nog niet zo lang bezig, dus het is nu nog te doen. Ik heb het nu zo maar bedacht: alle freebies met dezelfde ontwerper  (dus bijv. centani) heb ik nr 1 gegeven, dan krijg je bijv. een 1.Centani elements blauw en een 1.Centani papers, enz. en zo geef ik dan de volgende ontwerper nr 2, naam wat er in de map zit en event. de kleur. enz. zo heb ik al een stuk of 5 mappen nr 1 met allerlei verschillende inhoud maar wel van dezelfde ontwerper.  Als ik de mappen dan behalve een nummer geef maar ook de ontwerpers op alfabetische volgorde zet, dan hoef ik bij nieuw ge-uploade dingen niet meer de hele rits af te kijken om te zien of ik al iets van die ontwerper heb of niet. Klinkt dit een beetje logisch of ga ik hier in de toekomst mee vastlopen?
#3 - 04-04-2013, 10:46:02

Ohhh ehhh ik ben een chaoot hoor, dus ik snap er al helemaal meer niks van haha
Maar als het voor jou zo lekker werkt gewoon doen.

Ik heb alles wel in mappen per designer .... Maar overal op de computer  :embarrass:
Maar er zit denk ik toch wel een systeem in want ik weet precies waar alles is en hoort.
En ik kan het gelukkig nog steeds terug vinden  :rofl:
#4 - 04-04-2013, 11:18:23

Jij hebt ook alle designers bij elkaar, dus je bent vast niet zo'n erg grote chaoot haha.. nou ik vind het in ieder geval super leuk allemaal om te doen en kan niet wachten tot ik weer wat leuks kan scrappen.   :embarrass:
#5 - 04-04-2013, 11:55:12

Ook ik ben nog niet zo lang bezig en dus nog niet zoveel maar heb echt niet eens per designer staan maar alles in een hele lange rij. Vindt het ook erg moeilijk als ik een layout heb gemaakt van wie ik nou wat gebruikt heb en dat weerhoudt mij er weer van om de layout te plaatsen hier haha
#6 - 04-04-2013, 12:29:38

Ik gebruik Picasa, en geef een label aan alles wat er in een kit zit.
Selecteer je alles in de kit, dan krijgt dat de naam van de designer, het onderwerp, evt. onderwerp (feest, lente, pasen.... enz)
De papers uit de kit krijgen het label 'paper', een template krijgt het label 'template' , enz.

Zoek ik iets, dan kan ik in het vak zoeken invullen waar ik naar zoek!
#7 - 04-04-2013, 14:37:59

nachtmol

Als het iets is uit een collab, dan zou ik het niet uit elkaar trekken, dan kun je ook gewoon de collabnaam noemen als je er spullen uit gebruikt.
#8 - 04-04-2013, 14:46:44

Ik haal niets uit een verzameling, kit.
Alles blijft in de kit, maar ik kan wel afzonderlijk een label (tag, beschrijving) meegeven.
#9 - 04-04-2013, 16:09:02

nachtmol

Mijn reactie was op de oorspronkelijke vraag van Jokepet. Ik vermoed dat Joke een collab heeft gedownload en die uit elkaar heeft gehaald.
#10 - 04-04-2013, 16:26:33

Ja dank je wel Janine, ik heb het er inderdaad in laten staan, alleen vanwege mijn opruimwoede  :laugh: vroeg ik me af of de andere designer in een eigen mapje moest. Ik laat het maar staan zoals ik het gedownload heb. Op een gegeven moment zal ik wel een soort eigen systeem krijgen. Er zijn trouwens best veel designers met namen die erg op elkaar lijken... Happyscrap, Hippyscrap .. maar het is allemaal even mooi en zo fijn dat je dit zomaar mag downloaden!
#11 - 04-04-2013, 21:00:36

nachtmol

Misschien een tip om toch alles van een designer bij elkaar te hebben: als je een collab download, dan kun je ook de delen van een designer in haar map zetten en van de andere designer in haar map en dan een andere map maken met 'collabs'. Daarin mik je dan de hele collab.

Bij het credits geven noem je dan gewoon de naam van de collab en welke designers er aan mee hebben gewerkt.
#12 - 04-04-2013, 21:13:02

#13 - 04-04-2013, 21:16:17

... alle freebies met dezelfde ontwerper  (dus bijv. centani) heb ik nr 1 gegeven, dan krijg je bijv. een 1.Centani elements blauw en een 1.Centani papers, enz. en zo geef ik dan de volgende ontwerper nr 2, naam wat er in de map zit en event. de kleur. enz. zo heb ik al een stuk of 5 mappen nr 1 met allerlei verschillende inhoud maar wel van dezelfde ontwerper.  ...

Jokepet, begrijp ik daaruit dat je een kit uit elkaar haalt, papers in een bepaalde map, elementen in een bepaalde map doet? Zo nee, dan moet je mijn volgende verhaaltje gewoon overslaan.
Zoja, dan zou ik je adviseren dat niet te doen. Nu met freebies is het misschien nog overzichtelijk, maar een ontwerper maakt een kit met vanalles dat bij elkaar past, en als je dan de blauwe elementen eruit haalt, of de papers apart opslaat, haal je de samenhang uit elkaar. Bovendien maakt het dat lastiger met bron vermelden. Want 'blauw bloemetje' van 'ontwerper x' is vaak niet voldoende als credit. De naam van de kit waar dat bepaalde bloemetje uit komt, moet toch ook wel worden vermeld.

Zelf heb ik mappen aangemaakt per site/shop. Binnen die map heeft dan iedere designer weer zijn eigen map. En in de designer map staan de kits en freebies. Dit is vooral handig voor galeries die eisen dat je veel of alles van hun eigen designers gebruikt hebt in de layouts die je daar plaatst.
Deze tip heb ik vorig jaar van Corrie (Jumlai) gekregen en sindsdien heb ik ook zo mijn spullen georganiseerd. Wanneer een designer bij meerdere shops is aangesloten, kopieer ik de map van die designer naar de nieuwe shop. En als een designer bij een shop weggaat en ergens anders verder gaat, dan verhuis ik de map mee.
#14 - 04-04-2013, 21:55:23

Frutselke, Ik heb niets uit elkaar gehaald. Ik heb (Bijna) alles van hier gedownload. Gewoon het rijtje afgelopen van downloads, en dan krijg je allerlei designerzips door elkaar te staan. Toen ik ze uit wilde gaan pakken en opbergen in mappen bedacht ik me dat het wel een beetje ordelijk moest, dus dezelfde designersmappen bij elkaar. Elke designer heb ik een eigen mapnummer gegeven. Ik heb veel van Centani, dus heb ik alle mappen van Centani nummer 1 gegeven, met daarachter wat er in zit. Zo krijg ik een hele rits mappen waar toch een soort volgorde in zit. Dus 1 Centani elements blauw, 1 Centani elements groen 1 Centani wordart enz. groetjes, Joke
#15 - 04-04-2013, 22:31:10

leden:

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.


* Share Topic

Share via facebook Share via linkedin Share via pinterest Share via twitter