Digiscrap Digitaal scrappen

Stel dat je als gevorderde helemaal opnieuw kon beginnen...

Conversatie gestart op Overige tips en vragen

Ik heb nog een paar vraagjes als ik zo vrij mag zijn, er zijn er hier die duidelijk heel wat ervaring hebben met Picasa:
1. Hebben jullie ook al ondervonden dat Picasa sommige bestanden niet inscant en opneemt in zijn database? Dat kunnen zowel png-files als tiff-bestanden zijn. Met PSD heb ik het nog niet opgemerkt. Vervelend, want ik dacht van een bepaalde alpha dat ik letters tekort had en achteraf zag ik in de verkenner dat ze er wel stonden.
Ik heb de bestanden al versleept en opnieuw opgeslagen, maar geen succes.
Jullie geen idee?
2. Ooit heb ik een aantal lessen over Picasa bekeken en daar was er een mevrouw die via Picasa scrapte en haar albums maakte. Ik heb dat inderdaad ook geprobeerd en het is handig en gemakkelijk, je kan de foto's over de pagina mooi verdelen etc. Maar als je dan het bestand aanmaakt, heeft het slechts een dpi van 72 (of 96, ik weet het niet meer zeker).
Ik durf dat nu niet echt gebruiken voor in mijn fotoalbum, hebben jullie ervaring daarmee?

Eveline, had nog een vraagje: mijn reeds gecheckte kits enzo zijn nu mooi verdeeld in een soory van bibliotheek. Maar ik had nog een "ordeningsvraagje": ik heb al mijn bloemen samengezet, maar er zitten realistische bloemen in, maar ook stoffen en papieren.
Maak jij daar dan nog eens onderscheid in?

Bedankt voor alles he meiden!
#31 - 20-01-2013, 22:05:06

Het zou kunnen zijn dat je onder 'beeld' in de menubalk, 'kleine afbeeldingen' niet hebt aangevinkt. Dan wil het wel zo zijn dat Picasa bepaalde bestanden die 'te klein'zijn niet weer geeft. Als je dit aanvinkt zouden ze wel in Picasa te zien moeten zijn. Ik hoop dat het zo kan worden opgelost, ik ben benieuwd.

Ik heb nog nooit met Picasa gescrapt. Dus daar kan ik je niet echt verder mee helpen. Misschien dat het wel kan hoor in een foto album, als je het al op het goede formaat hebt gescrapt en het niet meer hoeft te vergroten? Maar misschien heeft iemand anders hier meer inzicht in....? Zelf werk ik echt alleen maar op 300 dpi.

Grappig dat je dat vraagt, van die bloemen. Tot ongeveer 2 maanden geleden had ik de bloemen niet onderverdeelt. Toen ben ik het wel een keer gaan splitsen (realistisch, papier, stof en getekend). Ik heb toen alles per map, die trefwoorden gegeven (alles in de map 'realistisch' het trefwoord realistisch) en daarna alles weer terug gegooid in de basismap omdat ik nu toch wel erg veel mappen krijg  icon_redface. Dus nu kan ik op trefwoord zoeken binnen die map. Maar je houdt dan als nog dingen over die nergens ondervallen.
#32 - 20-01-2013, 22:22:45
Groetjes Eveline

Hehe, ja, er verschijnen opeens heel wat afbeeldingen erbij, zoals mijn avatars enzo die hij ook nooit toonde...
Wat een kleine vink al niet kan doen..
Bedankt zeg!
 :bloem01:

Ja, mss dat ik dat ook zo zal doen zoals je zei van die bloemen, maar daar wacht ik toch nog mee tot ik alles samengezet heb, hihi...

Eucalyptica, ik weet niet of je dit nog volgt, maar ik heb de demo van Deep gedownload, maar ik krijg m niet geïnstalleerd. Ik gebruik geen Mac,, dus dat mapje heb ik links laten liggen. Ik vind gewoon nergens in de mapjes een toepassing die de installatie initialiseert. Heb al op hun website de handleiding gedownload en daar zeggen ze er eigenlijk quasi niks over. Dat het als een gewoon programma opent en dan geven ze uitleg over de werking van het programma. Er zou toch een .exe bestand moeten inzitten?
Nu, ik heb hun een mail gestuurd, hopelijk krijg ik een antwoord.
Want ik zou m héééél graag willen testen... Denk dat het niet alleen handig is om te zien welke elementen passen bij jouw foto, maar ook omgekeerd: als je een kit kiest, kan je zo al gewoon op kleur een passende foto zoeken. Ik ben benieuwd.
Wordt dus vervolgd...

Eveline, ja van dat scrappen in Picasa, ik ben benieuwd of iemand hier dit ooit geprobeerd heeft?
#33 - 20-01-2013, 22:32:31

Ik ben bang dat Deep alleen een mac programma is. Ik weet dat er ook soortgelijk programma voor Windows is maar aangezien ik alleen Mac gebruik ben ik daar niet zo mee op de hoogte.

Wat betreft het scrappen met Picasa, ik doe het zelf niet, maar weet dat als je scrap pagina's maakt met 72 dpi die alleen geschikt zijn voor online te bekijken en kunnen die niet geprint worden op 72 dpi.

Als je wilt printer moet dat 300 dpi zijn anders krijg je een heel slechte kwaliteit. Dat is de reden waarom we op 300 dpi pagina's maken en dan bewaren op 72 dpi voor online galleries en bewaren op 300 dpi voor later te printen.

Je kan het zien in Picasa. Alle elementen en papers die op 300 dpi in je Picasa zitten, als je 1 paper zou willen printen dan geeft Picasa in zijn print dialoog aan dat het 12 x12 en 300dpi is.

Als je een scrap pagina maakt in Picasa en het print dialoog aan zet zou je moeten kunnen zien of hij er 72 dpi van maakt of 300 dpi.

--
Ik moest het weten en heb even snel een collage gemaakt een paar elementen op een grid en heb toen print gekozen en hij gaf aan gewoon op 300 dpi te printen. Het is niet mijn stijl maar het is dus mogelijk om goed te printen met Picasa.
#34 - 21-01-2013, 09:13:13

Bedankt voor het antwoorden! Jeetje zeg, ik was eigenlijk al bijna zeker dat ik die Deep ging aanschaffen...
Ben toch wel een beetje ontgoocheld nu  >:(
Het is niet zo dat ze een andere versie van Deep hebben je bedoelt dan een soortgelijk programma, maar van ergens anders?
Ik wil wat zoeken op het net, maar welke zoekterm zou ik dan best gebruiken?

Aha, bedankt voor het opzoeken van de collages in Picasa!! Haha, je weet het ook graag he  :clap1:!!
Ik wist niet dat je dat kon zien bij het afdrukken, dat hij die gegevens meegaf. Ik zal thuis eens kijken dan, zit nu op het werk.

Zijn er nog zo'n handige trucjes van Picasa die jullie Kennen????  :embarrass:
#35 - 21-01-2013, 12:40:09

Ik ben heel tevreden over Picasa.
De psd-bestanden zie in beeld, ik klik dan op " openen met Adobe Photoshop Elements" , en automatisch opent het bestand dan in PSE.

Ik scrap er niet mee, het zou kunnen in een collage.
Ik gebruik veel " exporteren" , dan kan een originele foto blijven bestaan en de foto zoals je die bewerkt hebt, staat in een map onder "exports".
Dan opletten dat je het oorspronkelijk formaat houdt, dus niet verkleinen in aantal pixels, tenzij je dat juist wilt.
#36 - 21-01-2013, 17:35:53

Fenny, jij bewerkt je foto's dan in Picasa? Dat heb ik in het begin nog gedaan, maar nu met Photoshop doe ik dat eigenlijk niet meer. Ik had geen idee dat je een afbeelding kon exporteren, ik doe altijd opslaan als om het opnieuw op te slaan.

Eucalyptica, ik zoek nu al de hele avond naar een alternatief voor DEEP, maar ben zoooooo ontgoocheld, ik vind NIKS!!!!! Bestaat er geen omwegje om zoiets op een "gewone" laptop te gebruiken. Of heb je nog een herinnering van een programma zoals je zei die hetzelfde deed? Heb je geen idee van de naam ofzo?
Meeeehhh, ik zou kunnen stampvoeen als een klein kindje  :sortof:
#37 - 21-01-2013, 20:08:25

Sarah, ik bewerk de foto's in Photoshop Elements, maar soms snel en eenvoudig in Picasa.
De bewerkte foto exporteer ik.  De bewerkte foto in de originele map, zie je bewerkt in Picasa staan, maar het origineel blijft bewaard. (Je kunt in één klik terug naar de originele foto, door te klikken op , bewerking ongedaan maken'.)

De exports kun je na gebruik weer verwijderen.
Ken je:  http://www.wilmakarels.nl/picasa3/handleiding.php
#38 - 21-01-2013, 20:27:55

Eucalyptica, ik zoek nu al de hele avond naar een alternatief voor DEEP, maar ben zoooooo ontgoocheld, ik vind NIKS!!!!! Bestaat er geen omwegje om zoiets op een "gewone" laptop te gebruiken. Of heb je nog een herinnering van een programma zoals je zei die hetzelfde deed? Heb je geen idee van de naam ofzo?
Meeeehhh, ik zou kunnen stampvoeen als een klein kindje  :sortof:

Ik vind ook niet veel maar ik ben ook niet bekend waar je op Windows software moet zoeken. Wij Mac mensen hebben een paar plaatsen waar Mac sofware opgeslagen is en waar je kunt zoeken maar voor Windows weet ik dat niet.

Ik heb wel gevonden dat als je PSE gebruikt en de Organizer die erbij zit dat je met de organizer ook op kleur kan zoeken. In het Engels heet dat Visual Search. Hier wordt het uitgelegd
http://helpx.adobe.com/elements-organizer/using/search-based-visual-uniqueness.html

Wellicht dat die funktie ook in Bridge zit.

Mocht je Engelse zoektermen nodig hebben ik zoe zoeken op 'image search based on color'
#39 - 22-01-2013, 13:24:19

PS: er komt wel snel heel geavanceerde color search software daar ben ik van overtuigd. Kijk maar eens op deze demo site waarmee je kleuren kunt ingeven en deze razendsnel images van het web weet te vinden in die kleuren. Amazing! http://labs.tineye.com/
#40 - 22-01-2013, 13:28:27

Ik kan inderdaad ook geen programma vinden dat op kleur zoekt voor windows. Wel online zoekmachines voor databases op het internet, zoals flickr enz maar niet in je eigen fotoverzameling. Wat nog het dichtst in de buurt komt is die experimentele functie van Picasa, jammer genoeg.
#41 - 22-01-2013, 21:56:21

Geweldig zeg, al die ervaring en tips! Door allerlei verplichtingen ga ik niet naar het Digiscrap Event. Tussen de bedrijven door ga ik wel dit weekend unzippen, taggen en indelen want ik zie door de bomen het bos niet meer...

Eveline: toevallig ben ik het 1e weekend van juni bij Polysport (Dieren) maar dan hoop ik al een aardig eind op weg te zijn in mijn digiwoud. Even goed bedankt voor het aanbod!

groetjes,
Monique
#42 - 07-03-2013, 17:42:33

Haha, wat toevallig, dat is bij ons aan het eind van de straat... dus als je tegen die tijd nog wel vragen hebt.... dan kom je maar op de koffie ofzo  :yes:
#43 - 07-03-2013, 18:07:05

Wat toevallig! En het toeval wil ook dat ik me er erg thuis voel want ik heet Helfrich van mijn achternaam. En die admiraal is familie :yes: En erg aardig van je maar het zal er niet van komen want ik (mede)organiseer dat weekend.... als je 1 juni 20 gillende vrouwen op van die e-brommers ziet, zijn wij het :byebye1:
#44 - 08-03-2013, 08:42:43

Als ik jullie zie zal ik zwaaien  :wave:
#45 - 08-03-2013, 11:03:41

leden:

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.


* Share Topic

Share via facebook Share via linkedin Share via pinterest Share via twitter

* Similar Topics

xx
nou zal ik maar beginnen :)

Gestart door petra Gepost op Even voorstellen

2 Reacties
3711 Gelezen
Laatste bericht 29-11-2007, 22:14:20
door petra
xx
Hoe te beginnen met Lightroom.

Gestart door Sarah Gepost op Hulp nodig? Zoek je iets?

2 Reacties
3117 Gelezen
Laatste bericht 13-12-2014, 23:21:20
door Sarah
moved
VERPLAATST: Beginnen met Project 365

Gestart door Anita Gepost op Even voorstellen

0 Reacties
1790 Gelezen
Laatste bericht 30-12-2010, 21:20:56
door Anita
xx
Week 3 - 2020 - we gaan weer beginnen!!!

Gestart door Anja Wens Gepost op Maandelijkse Digi-uitdagingen

17 Reacties
2508 Gelezen
Laatste bericht 10-02-2020, 22:18:07
door Anja Wens