Digiscrap Digitaal scrappen

organiseren

Conversatie gestart op Overige tips en vragen

Beste mensen, door de jaren heen heb ik heel wat scrapmateriaal bij elkaar vergaard. Ik ben eigenlijk wel benieuwd hoe anderen dit organiseren. Bij mij is het vaak 1 groot zoekplaatje. Ik heb wel een mappenstructuur zoals brushes, overlays, kits, losse elementen, structuren, papier en zo nog veeeeel meer. Vaak weet ik globaal wel wat ik heb. Bijvoorbeeld net dat ene strikje of precies die spetters... ik weet dat ik ze gezien heb maar waar??? Als ze als los element in een map zitten is het ok. Maar de kits hou ik bij elkaar maar hoe vind je dan net dat ene onderdeel.
Hoe doen andere scrappers dat?

Linkback: https://digiscrap.nl/index.php?topic=6663.0
#1 - 25-03-2016, 17:18:29

Ja deze vraag komt vaker langs. Ik zelf ben verslaafd aan Picasa. Ik scrap ook vanuit (niet in!) Picasa. Naast Photoshop heb ik dit programma altijd geopend.
Ieder gebruikt zijn eigen indeling natuurlijk. De meeste mensen zullen de kits bij elkaar willen houden. Ik zelf doe dit niet... Ik verdeel de materialen over verschillende mappen (bv papers, masks, buttons, stitches enz) nadat ik ze in Picasa als trefwoord de designer en de kitnaam heb ingevuld. Daarna kan ik alles weer terug zoeken op designer naam, kitnaam, wat ik maar wil!
Ik heb hier een keer een workshop over gegeven in een digiscrap weekend, ik zal kijken of ik die terug kan vinden en eventueel door mailen, als je interesse hebt.
Verder zijn hier in het forum verscheidene keren topics over geweest.
#2 - 26-03-2016, 23:04:27
Groetjes Eveline

Ik heb eigenlijk niet veel scrap spullen van anderen, wel heel veel van mijzelf, en veel CU kits van anderen. Ik stop mijn eigen spullen altijd in aparte mappen, op naam, zoals eveline, dus strikjes, dieren, bloemen, enz. (ik zet er in de naam dan bij in welke kit in ze gebruikt heb zodat ik die kit dan ook kan terug vinden. Wel heb ik dus al die elementen dubbel maar goed ik moet ook mijn kits bewaren want het kan wel eens mis gaan in een winkel)

Alle gekochte CU spullen geef ik zodra ik ze koop, en voor ik ze opruim in mijn map CU, de naam van het element, dus als het bijvoorbeeld een strik is zet ik strik achter de naam van de designer. Het is even wat werk, maar voordat ik dit deed was ik soms wel 10 minuten bezig met het zoeken van een bepaald element dus dit gaat goed.

Als ik dus mijn fotoboek maak en een bepaald element zoek, dan typ ik dit in, in de zoek balk en alle plaatjes komen te voorschijn, heel makkelijk en zo kan ik goed kiezen.

Ook bij mijn foto's doe ik dit, als ik bepaalde foto's maak die ik later kan gebruiken, zoals blaadjes, bloemen ed, dan geef ik direkt de naam aan de foto, dan vind ik zo alle foto's terug.
#3 - 27-03-2016, 20:33:17

Ik gebruik de organizer van adobe.
Hierin heb ik albums gemaakt, met de volledige kits en albums met de verschillende elementen (bv bloemen en planten, maskers, knoopjes enz.
In de elementen albums heb ik alle verschillende elementen een tag meegegeven, kleur, element enz, is even (veel) werk geweest, maar spaart me bij het scrappen een pak werk, ik moet enkel de zoek functie gebruiken om bv alle knoopjes in het groen te vinden.
#4 - 28-03-2016, 14:12:51

Dank jullie wel voor de antwoorden. Ik hoopte op een makkelijke manier hahaha...maar zal idd moeten gaan taggen of mappen maken voor de verschillende elementjes.
#5 - 29-03-2016, 19:48:32

Je hebt ook google foto's (pas op niet google drive), als je een google (gmail) account hebt dan kan je daar je foto's naar uploaden. Google herkent daarin dieren, bloemen, bomen, noem maar op. Ik heb mijn foto's daarop staan. Heb ik direkt een back up en als ik een foto zoek met een molen bijvoorbeeld, dan tik ik dat in in de zoekbalk en komen al mijn foto's met molens naar voren. Hier hoef je dus geen trefwoorden te geven. Je hebt dan je foto's ook overal, op welke computer dan ook want ze staan in je google account. Je kunt ook albums delen met mensen als je dat wilt. Dus als ik foto's wil laten zien aan mijn moeder dan stuur ik haar een linkje van dat album en ze kan ze bekijken. Of ze downloaden.
#6 - 29-03-2016, 20:17:16

leden:

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.


* Share Topic

Share via facebook Share via linkedin Share via pinterest Share via twitter