Digiscrap Digitaal scrappen

Kits kopen?

Conversatie gestart op Overige tips en vragen

Kopen jullie weleens kits of werken jullie alleen met freebies?

Ik ben nu denk ik twee (!!) weken bezig met digiscrappen en heb er veel lol in. Nu merk ik alleen dat ik soms dingen "mis". Mijn collectie freebies is al redelijk uitgebreid in die korte tijd. Daar zitten ook een aantal echt mooie kits tussen (shabbyprincess enzo). Ik download allang niet meer alles dat ik zie, ik vindt veel freebies niet mooi..

Nu ben ik dus benieuwd of jullie dingen kopen? Waar jullie het kopen? En of je favo designers hebt.

En nog een vraag die ik bijna niet durf te stellen. Is het "done" om kits of freebies te ruilen of bijvoorbeeld te delen? Ik denk t niet hoor! Omdat de desiger er toch ook wat aan moet/wil verdienen... Maar ik vroeg het me wel af.

Linkback: https://digiscrap.nl/index.php?topic=139.0
#1 - 01-03-2008, 08:58:20

Ik heb nog geen ervaring met kits kopen, heb nog zoveel op mijn pc staan aan freebies die ik zeker nog een keer wil gebruiken dat ik daar voorlopig wel genoeg aan heb.
#2 - 01-03-2008, 09:34:18
Groetjes van Tineke

Ik heb er wel een paar gekocht, maar er zijn zo ontzettend veel freebies te verkrijgen (en neem van mij aan...na een jaar heb je er zooooo ontzettend veel....) dat ik nog nauwelijks die behoefte heb om ze te kopen. Heel soms zie ik een heel mooi frame of mooi Alpha en die koop ik dan wel. Het kost natuurlijk ook bijna niets...meestal tussen de 1 en 2 euro of zo.

Nee het is inderdaad niet de bedoeling dat kits geruild of gedeeld worden, ook al zijn het freebies. Meestal staat zelfs in de voorwaarden (terms of use) dat dat verboden is. Piraterij noemen ze dat. Als je iemand wilt wijzen op een leuke kit dan is het de bedoeling dat je altijd verwijst naar de webpagina waar je hem vandaan hebt. Veel freebies zijn helaas maar een maand beschikbaar of zo. Wil je toch graag nog een freebie hebben die niet meer te downloaden is, dan kun je natuurlijk altijd met de designer contact opnemen!

Succes!
#3 - 01-03-2008, 10:06:30

Ik kom idd wel eens kits tegen die je moet kopen en toch weerhoudt mij dat momenteel, puur omdat ik geen paypal account heb en niet weet of ik dit wel wil, ik bedoel je doet toch zaken via i-net en weet niet of dat wel 100% safe is....

Verder weet ik nooit wat dollar en euro het verschil is... Straks denk h? dat is een koopje en dan ga ik ermee accoord en blijkt ik bijv. 10,- euro voor een digikit kwijt geweest te zijn...

Ik vind dat best moeilijk icon_redface
#4 - 01-03-2008, 14:41:00
Groetjes Thea

Hoihoi,

Je kan via google makkelijk een omrekenprogje vinden met actuele koersen. Daar kan je dan zien wat het totaal is. En voordat je de betaling bij PayPal definitief maakt laat het ook zien wat het in euro's kost. Verder is paypal heel veilig hoor. Tenminste ik gebruik het al lang en heb er geen negatieve ervaringen mee.

Heb ooit eens boxstandaards besteld in Duitsland voor ongeveer 120 euries. Toen deze werden bezorgd was de doos helemaal stuk. Ik heb ze toen geweigerd, maar op mails om nieuwe te versturen of mijn geld terug te storten werd door de leverancier niet gereageerd. Via paypal heb ik toen een klacht ingediend en op die klacht hebben ze in mijn gelijk beslist. Toen kon ik via de creditcardmij (VISA) gelijk t bedrag in zijn geheel laten terugboeken. (Maar dat kan volgens mij ook zonder paypal uitspraak al!!) In dat opzicht dus zeker veilig!

En die dollarkoers kan je dus zo terugvinden! Lang leve de globalisatie!! (soms)
#5 - 01-03-2008, 19:59:31

Paypal is echt heel safe. Waar je even op moet letten is dat een gecontroleerd adres is. Je kunt je geld ook terug vragen via Paypal binnen bepaalde tijd. Dat er veel freebies zijn is juist om mensen te laten 'proeven' voordat ze kopen. Er is zelfs al een topic op dit moment onder de designers om freebies alleen nog maar via de diverse shops te laten lopen omdat er steeds meer 'snoepers' komen zonder te kopen. Dat zou natuurlijk erg vervelend zijn. Je moet je eens voorstellen hoeveel tijd erin het maken van alleen al zo'n template van mijn challenge gaat zitten, laat staan een hele kit! In de USA zijn er veel meiden die van de verkoop moeten leven.

Misschien ook een kant om eens naar te kijken?
#6 - 01-03-2008, 21:29:54
Groetjes Fryske

Dat is zeer zeker een kant die ik bekijk, alleen idd de drempel voor betalen via paypal. Ik zal me er toch eens in gaan verdiepen wanneer ik tijd heb en eens opzoek gaan naar zo'n omreken geval van dollars naar euro's ha ha ha

Tnx meiden!
#7 - 02-03-2008, 22:50:30

Ik shop best vaak, ik denk iets van 5 euro per maand, dus dat is niet een enorm bedrag. Er zijn inderdaad hele mooie freebies te vinden, maar ik hou zelf een beetje van designs waar je aan kunt zien dat iemand echt talent heeft voor kunst. Dat klinkt heel vaag, maar bijvoorbeeld Tracy Ann digital Art vind ik heel mooi, haar designs zijn duurder dan gemiddeld en ze geeft eigenlijk bijna nooit freebies, maar toch koop ik het. Of bijvoorbeeld een grab bag, dan weet je niet wat er in zit, maar de waarde is meestal 5x zo hoog als wat je er voor betaald. Ik ben nu behoorlijk enthousiast aan het raken van Natali Design (ze verkoopt via pickleberrypop.com)

Over paypal; dat gebruik ik al jaren (ebay verslaafd.......) Helemaal safe en nog nooit problemen gehad. Overigens staat de dollar enorm gunstig, dus alles voor ons is goedkoop (er) in de USA.
#8 - 04-03-2008, 21:11:34

Ik ben een "koper". Voor hoeveel dat variert maar ?t loopt nog niet uit de hand     :happy: De reden is gewoon dat de kwaliteit van freebies variert, ik niet vind dat iedereen die freebies maak goed met kleuren overweg kan (daarmee niet gezegd dat ?k dat dus w?l kan  :2funny:),ik graag zelf dingen bij elkaar zoek die ik "mooi" vind en omdat ik net zoals Miriam zo absoluut mijn favorieten heb. Vaste klant bij Catscrap, W&W, ScrapArtist en DesignersDigital +++++++++++
#9 - 04-03-2008, 22:18:21

ik ben tot nu toe alleen nog maar wat freebie's aan het verzamelen, maar nou kwam ik laatst een erg leuke site tegen en vind dat zei hele leuke kits e.d te koop hebben.
www.littledreamerdesigns.com
ben wel van plan om daar wat leuks te gaan kopen, maar had een beetje ruzie  :tick2: met het kopen ervan in eerste instantie, maar goed dat kwam door mijzelf, zat steeds op de verkeerde knopjes te drukken  :nerd:

maar goed, mijn vriend heeft een paypal account en is er ook altijd heel erg goed over te spreken....je kan via die site dus met paypal betalen, dus wil er binnenkort wel eens wat vandaan halen :)

#10 - 06-03-2008, 09:41:01
« Laatst bewerkt op: 07-03-2008, 20:40:57 door Nikkie »
groetjes  :byebye1:

Little Dreamer heeft ieder woensdag een $1 aanbieding. Dat kan varieren van een set met mooie backgrounds tot hele komplete kits. Als je op hun nieuwsbrief abonneert krijg je automatisch iedere woensdag een "reminder"
#11 - 06-03-2008, 11:02:42

hey dank voor de tip, dat is altijd goed om even te weten, zal het in de gaten houden :)
#12 - 06-03-2008, 13:49:34

Bedankt, ik ga gelijk ook eens kijken op de plekken die jullie hebben genoemd.

Ik merk ook dat ik de freebie kits amper gebruik. De kits die ik tot nu toe veel gebruik zijn de echt complete kits van ShabbyPrincess. Gewoon omdat ze erg mooi zijn.

En die dollar is zeker gunstig!!
#13 - 07-03-2008, 11:30:07

Als ik kijk naar wat ik het meest verkoop dan zijn dat juist de templates en dan niet alleen de lo templates maar ook heel veel die ik speciaal maak om naar je eigen smaak onderdelen voor je lootjes te maken. Bijv. de vogeltjes die hieronder staan, wat je ermee kunt doen kun je zien in het ( vernieuwde) lootje voor de uitdaging van deze maand. Zo maak ik ook kerstbomen, paaseieren, gescheurd papier, etc. Maar ook de digiscrap kits doen het prima. Papier pakketten zijn iets minder in trek.

#14 - 07-03-2008, 20:19:50

@Fryske: ik ga eens even gauw kijken hoe ik aan die vogeltjes kan komen!! :_inlove:
#15 - 07-03-2008, 20:39:14

leden:

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.


* Share Topic

Share via facebook Share via linkedin Share via pinterest Share via twitter

* Similar Topics

xx
Re: Kits kopen?

Gestart door jannemieke Gepost op Overige tips en vragen

2 Reacties
3553 Gelezen
Laatste bericht 02-02-2010, 12:19:05
door metam
xx
kopen met korting

Gestart door wendydewit Gepost op Hulp nodig? Zoek je iets?

4 Reacties
3292 Gelezen
Laatste bericht 07-12-2013, 22:12:44
door Vincent
xx
Online kopen

Gestart door petra Gepost op Overige tips en vragen

5 Reacties
5720 Gelezen
Laatste bericht 06-01-2008, 22:08:09
door Miranda
lamp
Poll: Spullen kopen

Gestart door Vincent Gepost op Overige tips en vragen

29 Reacties
18479 Gelezen
Laatste bericht 18-01-2013, 15:19:42
door KubijaDesigns