login
Digiscrap Digitaal scrappen

Digiscrap stijlen

Conversatie gestart op Overige tips en vragen

Snubbikend naar leuke dingetjes op internet valt het me iedere keer op....als je bij de bekende en grotere digiscrap-shops kijkt,  bij met een kit gemaakte layouts (eh..is dit een zin?), is het altijd een bepaalde stijl. Veel papiertjes, bloemetjes, elementjes en frutsels. Een stijl die ik hier eigenlijk helemaal niet voorbij zie komen. Gezellige pagina's, vaak druk.
Hier zie je vooral veel meer gestylde pagina's .... soms een beetje in magazine-stijl of met veel blending. Er komt heel veel aan te pas, maar voor het oog is het vaak rustig...clean.
Ik verbaas me er iedere keer weer over....is dit nu de typisch Nederlandse stijl? Wij zijn tenslotte ook 1 van de weinige landen met keurige vensterbanken en gestylde woonkamers.
Gevoelsmatig valt het bijna meer onder photoshop dan onder scrap.

Helemaal niet belangrijk, hoor, om er een topic voor te starten. Maar het valt me zo ontzettend op.Linkback: https://digiscrap.nl/index.php?topic=5989.0
#1 - 08-03-2014, 12:23:16
« Laatst bewerkt op: 08-03-2014, 12:26:33 door Mon28 »

MaiGaz

Snubbikend???  :smiley_girlgiggle: is dat net zoiets als struinend?
Je hebt gelijk dat er heel veel uiteenlopende scrapstijlen zijn. Je hebt naast strak/grafisch nog veel meer stijlen: shabby, minimalistisch/clean, artsy, fantasy, urban, romantisch met een hoop geclusterde bloemetjes. Maar ik geloof niet dat de stijlen die jij beschrijft typisch Nederlands zijn. Het is meer een persoonlijke voorkeur. Ik ken zat NL scrappers/designers die wel romantisch scrappen met een heleboel geclusterde elementen en de foto wat minder op de voorgrond. Zelf hou ik heel erg van grafisch èn artsy dus dat zie je ook terug in mijn ontwerpen.
Leuk dat je dit als gespreksonderwerp naar voren brengt en ik ben dan ook heel benieuwd hoe anderen hierover denken  :good1:
#2 - 08-03-2014, 16:53:45

nachtmol

Klopt wat Erica zegt, er zijn heel veel stijlen. Persoonlijk houd ik van druk, kleurrijk en met een artsy touch (ben fan van Anna Aspnes), al wil ik me niet tot één stijl beperken. Maar je zult me niet snel een layout zien maken met heel veel bloemen en clusterachtige romantische dingen met enorme bloemen...daar houd ik dan weer niet van. Ik probeer wel van alles uit omdat ik vind dat ik in verschillende stijlen moet kunnen scrappen en ik het ook leuk vind om te experimenteren. Sinds kort ben ik één van de digidare meiden (zit in het CT van digidare zeg maar). We moeten twee layouts per maand maken, maar meer mag. Elke week is er een dare met een designer als sponsor waar we op in kunnen tekenen om mee te doen. Op die manier wordt je geprikkeld eens out of the box te scrappen en iets anders te doen dan je gewend bent. Erg leuk!! Die layouts kan ik hier niet posten omdat er een bepaald percentage aan digiscrapspullen in moet zitten, maar bij My Scrapbook Art kun je ze wel bekijken (mijn naam daar is nachtmol).
Mijn PL pagina's zijn ook erg druk en vol en kleurrijk. Dat is toch wel mijn basis waar ik me het prettigst bij voel. Een hele cleane layout zal ik ook niet gauw maken, al vind ik dat wel heel mooi bij anderen (zoals de pagina's van Jopke bijvoorbeeld).

Je kunt er als scrapper ook aan meedoen en leuke prijzen winnen! Google maar eens op The Digidares. ;)

#3 - 08-03-2014, 17:37:26

Hmmm, ik denk wel dat er verschil is tussen amerikaans en europees.
Ik herken het vooral uit het papier scrappen wel te merken. Toen een jaar of 10 geleden scrapbooking in NL geïntroduceerd werd, spraken veel papers en embellishments de klanten niet echt aan. Pas toen ook Europese en NLontwerpers zich er mee gingen bemoeien, kwam scrapbooking hier echt van de grond.
Inmiddels hebben de stijlen zich grotendeels vermengd, ook door de invloed van internet en webshops. Je kunt nu alle stijlen bekijken en inspiratie uit alle werelddelen opdoen. In Amerika hebben ze veel van de Europese stijl overgenomen, wij hebben veel van Amerika overgenomen. Helemaal sinds artjournaling en mixed media erbij gekomen is, is er niet meer echt een regionale stijl aan te wijzen.
En ik herken het ook wel een beetje in digital scrapbooking. Al is het dan niet echt Amerika vs Europa. Wel zijn er stijl verschillen per scrap site. Je ziet sites waar het een grote bloemenpracht is, of juist heel sprookjesachtig, sites waar het artsy is en ook sites waar het meer gestyleerd is. Je merkt dat mensen met dezelfde voorkeur elkaar ook wel opzoeken. Ieder scrapper heeft wel een bepaalde voorkeur voor websites en shops. En vaak trekken designers daardoor ook naar elkaar toe. Je bekijkt toch een beetje waar men op 'jouw manier' scrapt. Waar voel je je thuis.
Overigens wil dat niet zeggen dat er stijlen zijn die hier niet welkom zijn. Iedereen mag hier haar lay outs laten zien. Leuk zelfs, om eens iets heel anders te zien. Dat werkt inspirerend.
Ik vind het juist een groot pluspunt van Digiscrap, dat hier best een grote diversiteit te zien is. Een galerie met allemaal dezelfde soort lay outs spreekt mij nooit zo aan.
#4 - 08-03-2014, 22:40:15
Doe je mee aan mijn Template Challenges? - Anja Wens Designs - Would you like to join my template challenges?

Guinevere

Oh, haha, "snubbiken' zegt mijn man ook altijd!

Die layouts kan ik hier niet posten omdat er een bepaald percentage aan digiscrapspullen in moet zitten

Oeps.... dan ben ik vaak buiten het boekje gegaan... Ik dacht dat je hierop Digiscrap ook van alles mocht plaatsen.  :blush: icon_redface

Ik gebruik nu bij mijn PL 2014 gewoon alles wat ik mooi vind en wat er in de layout past. Dus soms komt het ook voor dat er niets van Digiscrap in zit.
#5 - 08-03-2014, 22:50:52

Oh oeps!! Is dat zo?! Maar dat verklaart een hoop!

Maar aiai....dan kan ik ook haast niet meer posten. Ik wist het niet. Sorry! (toch eens lettertjes lezen)
#6 - 09-03-2014, 00:11:27

Zie het eerlijk gezegd niet staan? Als je maar credits geeft toch?

Maar iedereen wel bedankt voor jullie reactie's. Inderdaad leuk, al die verschillende stijlen. Ga er toch nog eens meer naar op zoek. Ik vind blenden geweldig. En ik merk wel dat ik best van de kleurtjes ben. Vind clean and white allemaal prachtig, maar als ik het zelf probeer voelt het zo onaf. Ik heb 1 bladzijde in het boek van Milan clean and white en het is ook de enige bladzijde waarover ik twijfelde of de achtergrond vergeten was, haha.
Maar het is zo, kleurrijk betekent niet altijd dat je van de frutseltjes bent, het kan ook zoals bij Jeanine. Heb al een paar keer een leuke kleurige kit gevonden en dan ga je ermee aan de slag....wordt het niks, veel te druk.
Ach, zo blijven we oefenen. Heerlijk toch?
#7 - 09-03-2014, 00:25:09

Ff een snelle reactie maar dit is volgens mij een open gallerie. Dus je mag alles plaatsen.
#8 - 09-03-2014, 00:54:00

Zie het eerlijk gezegd niet staan? Als je maar credits geeft toch?

Klopt helemaal! Dit geldt voor bijna alle galerie categorieën. Alleen bij de Designer galerieën categorie moet je minimaal 50% spullen hebben gebruikt van de betreffende designer.
#9 - 09-03-2014, 08:28:37
Droom niet je leven,
Leef je droom!

ik zie niet echt een Nederlandse style hier, er is wel een tendens om niet van die hele drukke layouts te maken, maar dat zie ik ook op andere sites.
Ik denk dat we in het begin allemaal op zoek zijn naar wat ons aanspreekt en dan ga je vanzelf van alles uitproberen.
Ligt er ook aan in wat voor mood je bent, ik heb tijden van die sprookjesachtige layouts gemaakt maar nu??
af en toe clean en simple maar vooral Anna Aspnes is nu mijn grote favoriet.
Dat je in 1 galerij veel dezelfde style ziet kan ook komen omdat mensen en niet alleen de DT 's met een bepaalde designer mee verhuizen als die van shop veranderen.


oh gelukkig dat we ook van andere designers mogen posten , anders kon ik een hoop gaan verwijderen
#10 - 09-03-2014, 12:09:40

nachtmol

Ik had het moeten weten, want ik post mijn eigen PL pagina's hier ook terwijl ik daar zowat niets op gebruik van digiscrap designers....hahaha. Soms heb ik het niet zo helder op een rijtje, dit mag hier wel dat daar niet, percentages van wat er in moet zitten van shopdesigners......en in elke galerie is het weer anders. Ik houd dat niet allemaal bij en soms post ik ergens en hoop ik maar dat het mag ;).

Ik blog voor het GSO blog en ik zie ook niet echt een bepaalde NL stijl hier. Wel scrappen we iets meer aan rustige kant, maar er zijn ook galerieën waar heel veel in dezelfde soort bombastische stijl gepost wordt (daar heb je hem weer....dat romantische met heel veel enorme bloemen en clusters en dan ergens in het oerwoud zit het fotootje nog ergens verstopt....).
Dat zijn dan ook meteen galerieën waar ik als GSO blogger bij voorkeur niet kom, ik kan daar haast ook niks over zeggen behalve 'jakkie wat lelijk'. Ik krijg er de kriebels van, net als té zware eiken meubels bij té jonge mensen ;).

Wat mij betreft mag er hier wel iets meer artsy gescrapt en iets meer geëxperimenteerd worden, de meeste scrappers hier houden het vooral veilig en bij wat ze kennen is mijn indruk. Maar daar zijn we zelf ook wel iets debet aan denk ik. Als we uitdagingen zouden verzinnen waarbij je wat out of the box zou moeten scrappen, dan zou de galerie hier ook veranderen.
#11 - 09-03-2014, 12:34:24

Guinevere

Maar daar zijn we zelf ook wel iets debet aan denk ik. Als we uitdagingen zouden verzinnen waarbij je wat out of the box zou moeten scrappen, dan zou de galerie hier ook veranderen.

Nou Jeanine, wat let je?!  :smiley_superwink:  :smiley_swing:
#12 - 09-03-2014, 21:59:18

nachtmol

Het feit dat ik het momenteel behoorlijk druk heb. Zowel op het scrapvlak alsook privé met mijn jongste zoon. Dus ik pas voorlopig ff. Heb ook heel lang de uitdagingen gedaan en er gaat best veel tijd in zitten en dat heb ik nu domweg niet. Hoe leuk het verzinnen van uitdagingen ook is....
#13 - 09-03-2014, 22:07:13

leden:

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.


* Share Topic

Share via facebook Share via linkedin Share via pinterest Share via twitter

* Similar Topics

xx
stijlen in PS CS5?

Gestart door Els AW Gepost op Photoshop

19 Reacties
8896 Gelezen
Laatste bericht 08-07-2012, 20:50:25
door Anita
xx
Pagina stijlen

Gestart door Vincent Gepost op Basis pagina opmaken

0 Reacties
30134 Gelezen
Laatste bericht 28-06-2013, 12:01:12
door Vincent
xx
Freebie Schaduw Stijlen

Gestart door Eveline Gepost op Nieuwe releases

8 Reacties
2708 Gelezen
Laatste bericht 01-06-2015, 21:12:28
door F.v.d.Schaaf
xx
Digiscrap GSO's Februari

Gestart door Eveline Gepost op GSO

8 Reacties
9633 Gelezen
Laatste bericht 14-03-2016, 21:10:50
door Anita