Digiscrap Digitaal scrappen

Algemeen => Nieuwe releases => Topic gestart door: Femke SPPP op 04-04-2019, 10:39:53

Titel: Mixed Media Frames en journalcards - SPPP
Bericht door: Femke SPPP op 04-04-2019, 10:39:53
Vind je het leuk om wat meer van je dagelijkse gedachten of gebeurtenissen vast te leggen om op een later tijdstip weer op terug te kijken? Dan zijn deze artjournal/project 365 cards bij uitstek geschikt om mee aan de slag te gaan! Zelf ben ik er aan begonnen om mijn creatieve vaardigheden wat meer te ontwikkelen. Het is een laagdrempelige manier omdat je werkt op kleine kaartjes en dat ziet er in ieder geval een stuk minder bedreigend uit dan het witte vel papier in je (art)journalbook of schetsblok. Als je je kaartje niet mooi genoeg vindt gooi je hem gewoon weg of keer je hem om en begin je weer opnieuw! Niets scheuren in je dagboek! Je kunt de kaartjes gebruiken om foto’s op te bevestigen met een stukje tekst of om alleen op te schrijven of om op te tekenen, verven, stempelen, plakken of om eerst helemaal digitaal op te maken en daarna eventueel te printen… Ook kunnen de kaartjes in je digitale layouts verwerkt worden of als frame om een tekst of foto. Alles is mogelijk! Ze zijn heel goed te gebruiken als motivatiekaartjes voor jezelf of voor iemand anders. Schrijf er bemoedigende teksten op doodle er nog wat omheen, pons er een gaatje in en bundel ze in een klein boekje. Gebruik ze als labels… De onderstaande kaartjes zijn al voorzien van een creatief randje waardoor het nog makkelijker wordt om een leuk kaartje te maken. Ze zijn er in verschillende uitvoeringen:

    Kaartjes met een witte binnenkant (los en als knipvel – JPG)
    Kaartjes met een egaal gekleurde binnenkant (los en als knipvel – JPG)
    Kaartjes met een gewaterverfde ondergrond als binnenkant (los en als knipvel – JPG)
    Kaartjes met een witte ondergrond en gekleurde lijntjes om op te schrijven als binnenkant (los en als knipvel – JPG)
    Kaartjes met een witte ondergrond en gekleurde (reken) ruitjes als binnenkant (los en als knipvel – JPG)
    Kaartjes met een transparante binnenkant (Frames – PNG)

(https://studiopixplusprints.nl/wp-content/uploads/2019/04/SPPP_MixedMediaCards.jpg)

Hieronder heb ik voorbeelden van de kaartjes die ik zelf gemaakt heb. De randjes komen o.a. van deze plaatjes af. Ik heb ze gemaakt op mijn vakantie naar Denemarken. Elke dag tekende ik een gebeurtenis en schreef ik een motivatiekaartje met iets goeds en iets nieuws erop.

(https://studiopixplusprints.nl/wp-content/uploads/2019/04/MixedMediaCardsVB.jpg)

Ik experimenteer ook graag op de kaartjes zoals op het kaartje rechtsonder. Ik print de kaartjes uit op mat fotopapier (235 gram) van de Hema. Het kan zijn dat het laagje dat op dit fotopapier zit niet de ideale ondergrond is voor bepaalde verf en stiften. (Transparante) gesso kan dan handig zijn. Let wel op of deze niet reageert met je printer inkt!

Neem vlug een kijkje in mijn winkel: https://winkel.digiscrap.nl/studiopixplusprints/ (https://winkel.digiscrap.nl/studiopixplusprints/)
Titel: Re: Mixed Media Frames en journalcards - SPPP
Bericht door: SonjaS op 04-04-2019, 10:59:41
Wat leuk, Femke!!  :clap1:
Titel: Re: Mixed Media Frames en journalcards - SPPP
Bericht door: Maaike PGD op 04-04-2019, 18:54:53
Leuk zeg, ook geweldig wat je ermee gemaakt hebt!  :yes: