login
Digiscrap Digitaal scrappen

Hulp nodig ...

Conversatie gestart op Hulp nodig? Zoek je iets?

Ik denk dat ik echt hulp nodig heb.
Naast mijn gewone digiscraps en mijn P365 heb ik me iets anders op mijn hals gehaald.
Zoals jullie weten is mijn vader pas overleden en is er nu geen tak omhoog meer (mijn moeder is al 11 jaar geleden overleden) Nu heb ik dus alle foto's meegenomen en die ben ik nu één-voor-één aan het inscannen. Niet alleen die van mijn ouders toen ze nog jonger waren, maar ook van hun ouders en zelfs nog van de ouders van mijn ouders ... Schitterende foto's allemaal, die ik wil bewaren voor ze allemaal weg zijn ....(ik heb zelfs de overlijdenskaarten/aankondigingen van hun)
Ik wil dus een soort familie-album maken, voor mijn broer en zus en voor mijn kinderen, niet te dik, maar wel zodat ze weten waar ze vandaan komen (gelukkig staat op de meeste foto's wie het is en wannneer, mijn moeder hield ook van foto's)
Maar ik wil het album niet te oubollig maken, ik was dus aan het googlen, maar de meeste familie-albums zijn zo saai en stoffig. Nu wil ik geen felle kleuren gebruiken, maar pastel, maar verder .... Ik hou zelf wel van fleurig, maar is dat neit storend? Moet ik al;le foto's zwart-wit maken (want sommige zijn oranje of gelig, of zelfs een paarse rand, is het dan mooier)
Zal ik dezelfde LO's gebruiken voor continuiteit? (of juist niet) Wat met het papier, welke stijl: voor eht ehle album hetzelfde ????
Vragen, vragen, vragen ??????? Help ... alles wat je kan bedenken en verzinnen kan ik in me op nemen, zo heb ik ook heel voor ideetjes gekregen over P 365, daar heb ik toen ook eerst goed over nagedacht ....
Het scannen duurt nog wel een tijdje ......

Linkback: https://digiscrap.nl/index.php?topic=2725.0
#1 - 07-05-2010, 15:31:43
Monique

Ik maak een BOM, kijk op mijn blog

FransR

Ik zou de oude vergeelde foto's zo laten, dat geeft de ouderdom een beetje aan... Ooit heb ik een oude foto moeten restaureren en heb hem toen glanzend zwart/wit gemaakt: afschuwelijk.
Heel oude foto's zou ik in een oubolli ovalen "lijstje" zetten.
Verder is het geheel meer van documentaire waarde dan een show boek, dus vooral de wat oudere foto's voorzien van een redelijk neutrale toelichtende korte tekst, zoals datum en wie er op te zien is (zijn). Geen opvallendee achtergonden, een beetje neutraal, maar vooral niet somber, dus niet wit.
Hoe nieuwer de foto's hoe uitbundiger de opmaak kan.

Maar wie ben ik als volkomen scrap-leek om je dit te adviseren?
#2 - 07-05-2010, 16:08:53

Hoentje

Moniek, dit is een geweldig project wat je gaat doen! Ik heb dat ook in mijn hoofd zitten en ik weet al helemaal hoe ik dat ga doen. Ik ben hélemaal weg van de layouts van Carollee  op Designer Digitals. Zij maakt in het geheim een boek voor haar man met oude foto's en familieverhalen erbij. Zij doet dat in zo'n serene stijl die helemaal bij die oude foto's past, fantastisch! Via deze link kom je bij zo'n layout en dan moet je even in haar gallery kijken, er staan er al heel wat tussen voor dat boek en allemaal even gaaf! Misschien kom jij zo ook op een idee!
http://www.designerdigitals.com/digital-scrapbooking/ideas/showphoto.php?photo=122397&ppuser=1551
#3 - 07-05-2010, 16:29:01

Ohhh, dit vind ik inderdaad een mooi idee! Ik wilde wel in kleur een achtergrond maken (bv lila) , anders wordt het zo bleek en "doods" maar dan met simpele elementen erbij, net zoals zij gedaan heeft!
En inderdaad: zo'n ovalen lijstje. lijkt me erg mooi voor overgrootmoeder en overgrootvader!
Ik ga de link bewaren (en zal ook veel scrapliften ...)
#4 - 07-05-2010, 16:43:22

ik zou kiezen voor vintage voor die oude foto's die zijn toch vaak in sepia en of zwart/wit.

Hier heb ik veel papieren van vintage liggen want ik heb ook veel sepia foto's van mijn overgrootouders en oma's en opa's.
Parels, bloemen, vintage papier van basic grey, october etc.. dus wel handmatig doen.

Volgen mij zou er wel sites zijn waar je die vintage look kan vinden.

Maar ik ga die handmatig doen want anders zonde van al die spullen die ik gekocht heb.

veel succes!!
#5 - 07-05-2010, 23:45:51

Op zich ben ik niet zo van de vintage, ik had ook nooit vintage papier ofzo toen ik nog papier-scrapte (hoewel ik nu helemaal NIETS meer heb, heb alles verkocht, tot het laatste velletje in mijn kast) Ik ga even goed zoken naar achtergrondpapier, maar ik zal wel uitkomen op tinten effen papier (bv met relief)
#6 - 08-05-2010, 12:57:18

dus niet weg van vintage maar je hebt ook andere soorten passend bij die oude foto's. Dus heb je niets meer in huis voor handmatig scrappen? Ik wel maar kom zo weinig aan toe met twee honden en oppas van kleindochtertje. Dus vandaar dat ik wil beginnen met digi scrappen...

heel veel succes op zoektocht!!

p.s. 15 jaar lang gescrapt maar zoiets was toen nog niet hier in Nederland want scrappen was toch vooral populair in de VS en dit is hier komen overwaaien.
#7 - 08-05-2010, 22:35:11

Ik heb scrappen "ontdekt" (voor mij dan) in Amerika op vakantie. Hier was inderdaad nog neits te krijgen, maar ik kocht mooi kadopapier en allerlei andere soorten papier (oa bij bv Vlieger enz) en veel stickers. Ook maakte ik zelf dingen van Fimo, metaaldraad, kraaltjes enz. En letterstickers zijn er altijd geweest. je moet dan roeien met de riemen .... Gelukkig kwam na een tijdje Regina van Piens atelier met materialen uit Amerika. Ik besteld toen ook wel eens zelf dingen in Amerika en als er iemand voor zijn werk naartoe ging, moest hij/zij een tasje spullen voro me meenemen (ik had al héél lang internet, welliswaar inbel ...)
#8 - 12-05-2010, 10:17:27

Vandaar dat je eerder kon scrappen ja in VS was het al populair en Nederland liep er achter  :blush: Ja ik heb babyalbums geplakt en ook leuke stickers met plaatjes cq woorden gebruikt en ook mijn eigen woorden. Of via clipart binnen gehaald en uitgeprint en zo geknipt erop gedaan. Dit was in feite al een scrap  :cheer1:

Misschien ga ik opnieuw de babyalbums van mijn kinderen handmatig scrappen tenzij ik tijd heb. Beloven doe ik  mij zelf niet hoor.
#9 - 12-05-2010, 20:00:15

leden:

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.


* Share Topic

Share via facebook Share via linkedin Share via pinterest Share via twitter

* Similar Topics

xx
Hulp nodig om een begin te maken...

Gestart door inge225 Gepost op Hulp nodig? Zoek je iets?

18 Reacties
5725 Gelezen
Laatste bericht 21-07-2011, 20:16:02
door inge225
xx
Hulp gevraagd bij LO

Gestart door AliceM Gepost op Hulp nodig? Zoek je iets?

2 Reacties
4053 Gelezen
Laatste bericht 19-02-2008, 09:17:56
door AliceM
xx
1 nummer nodig uit png bestand

Gestart door iets Gepost op Photoshop

3 Reacties
2021 Gelezen
Laatste bericht 16-03-2012, 20:58:01
door nachtmol
xx
tips nodig bij scrapalbum

Gestart door achpoes Gepost op Hulp nodig? Zoek je iets?

5 Reacties
7071 Gelezen
Laatste bericht 07-04-2008, 18:20:43
door achpoes