login
Digiscrap Digitaal scrappen

Hoe dan?

Conversatie gestart op Hulp nodig? Zoek je iets?

Deze vraag is waarschijnlijk al vele malen eerder gesteld: maar hoe zijn jullie zover komen dat je al die mooie dingen kunt maken?

Ik ben best digivaardig en heb ook al de lesjes gevolgd die hier op het forum staan (die trouwens erg fijn waren!), maar dan!! Natuurlijk veel doen, maar ik loop toch elke keer wel vast.

Wat ik fijn zou vinden is ergens een cursus of zo volgen. Bestaan die ook?

Linkback: https://digiscrap.nl/index.php?topic=7887.0
#1 - 13-07-2019, 16:45:53

hoi Connie,

Ik heb even gekeken welk softwareprogramma jij gebruikt, onze PSP specialist heeft net vakantie op dit moment. Wij hebben wel eens een Digiscrap-Event gehad, in 2014 was de laatste. Daar gaven we workshops voor Paint Shop Pro en Photoshop en kon je met 'gelijkgestemden' mooi even sparren.
Op dit moment zijn we nog niet zover, we zijn een soort van 'reorganisatie' aan het doen.

Fijn dat je wat aan de lesjes gehad hebt. Over het algemeen is het vaak; doen, doen, herhalen, oefenen, lesjes volgen hier, maar ook bijv. op you-tube en ook gerust vragen. Er is zoveel te leren in de programma's. Ik werk al jaren met Photoshop, maar ik ontdek vaak nieuwe dingen en handige trucs.

Je kunt in het forum ook zoeken op een woord, maar als je dit lastig vindt en je wilt iets speciaals weten, stel je vraag gerust, want vooral als je steeds vastloopt kan dat heel frustrerend zijn. Vaak zijn dingen met een handigheidje op te lossen.

En mooie dingen maken; als een designer al een mooie achtergrond heeft gemaakt bijv. En je hebt een leuk fotootje, heb je al helemaal niet zoveel extra's meer nodig. Er draait veel om de balans in een layout. En mocht je specifiek tips willen; zet jouw pagina gerust in de galerie, wie weet kunnen we je inspireren.
#2 - 13-07-2019, 17:15:47

Dankjewel Anita, het lijkt me zo handig om gewoon een cursus of cursusboek te kunnen doorlopen  :smiley_superwink:
Maar de tip van YouTube had ik nog niet bedacht. Ik ga er eens neuzen. Nog tips voor  YouTubes?
#3 - 14-07-2019, 10:54:05

Hey Connie,
Wat superleuk dat je je meer gaat verdiepen in het digitale scrapbooken. Het is verslavend! Hahaha... Als je op zoek bent naar wat ideeen en voorbeelden over hoe digitale layouts te maken dan heb ik een paar filmpjes nog op mijn kanaal staan:
https://www.youtube.com/playlist?list=PL5ysbhYOdyWl1BF4Nf0Mn7XVgCiSeObNT

Misschien heb je er wat aan. Succes hoor! En inderdaad, gewoon vragen als je hulp nodig hebt.
#4 - 14-07-2019, 11:03:07
Jopke

Wat leuk dat je zo enthousiast bent @Cobove ! Nu vooral doorzetten... in het begin kunnen alle mogelijkheden en knopjes je echt overweldigen (althans... zo ging het bij mij).
Ik heb inderdaad ook heel veel gevolgd op YouTube (beetje basis-Engels is dan niet verkeerd) en uiteindelijk, als je het maar vaak genoeg doet, krijg je er wat gevoel voor. Ik wilde het allemaal ook zo graag kunnen... dat was het doorzetten uiteindelijk meer dan waard.
Als je iets niet weet, gewoon vragen hier, hoor!
#5 - 29-07-2019, 20:36:23

Bij mij heeft onderstaande lijst ook erg geholpen (en nog) op het moment dat ik Engelse YouTube filmpjes aan het bekijken ben.
http://www.photoshop-tutorials.nl/basis/adobe-photoshop-cs-vertalingen-engels-nederlands-2/ Officieel is het voor Photoshop CS maar ik kom er met Elements ook een heel eind mee hoor. Hij is vooral heel makkelijk als je wel een filmpjes kijk van ander Photoshop versies want dan staan niet altijd de mogelijkheden op dezelfde plaats en met de NL vertaling kan je dan vaak wel een eind komen.
#6 - 27-08-2019, 17:27:30

Wat een goede tip @piep:yes: Dank je wel! Hopelijk heb je hier veel aan @Cobove !
Ben benieuwd naar je scrapsels. Je kunt altijd wat uploaden in de gallerie en daarbij je vragen stellen, hoe je misschien iets anders kunt doen. Of vragen stellen over bepaalde layouts in de gallerie die je graag zou willen namaken, hoe het gedaan is.
#7 - 27-08-2019, 21:20:07

Ben benieuwd of het een beetje lukt, @Cobove ?
Volg wat lesjes op dit forum of op YouTube. Zo heb ik het in ieder geval geleerd... Is echt doorbijten in het begin (en dus niet altijd leuk... maar omdat ik het echt wilde kunnen toch doorgezet en nu vind ik het helemaal geweldig. Echt een hobby voor het leven  ;) )

En... vooral vragen hoor als je dingen niet begrijpt. Met welk programma werk je?

#8 - 04-10-2019, 08:42:03

Vooral doen! Oefenen oefenen en misschien tips vragen als je bezig bent met een lay-out wat anders kan of beter?
#9 - 20-10-2019, 12:51:58
Je kunt alleen tijd verspillen als je vergeet er van te genieten!

leden:

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.


* Share Topic

Share via facebook Share via linkedin Share via pinterest Share via twitter