login
Digiscrap Digitaal scrappen

Ik kan nog niks en weet ook nog niks wie helpt me op weg?Ik

Conversatie gestart op Hoe beginnen met scrappen?

Ik heb op mijn computer adobe photoshop elements 6.0 staat is dit een programma waarmee ik ook de scraps kan maken?

en hoe doe ik dan dan?

kortom ik wil alles weten over het scrappen....wie o wie helpt me?

Linkback: https://digiscrap.nl/index.php?topic=2100.0
#1 - 12-10-2009, 21:09:31


Ja Photoshop Elements is een prachtig programma om scraps mee te maken.
Ik zou zeggen, volg onze Photoshop scraplesjes eens.

Als je iets wilt weten, ga je naar het forum en dan klik je in het zoekveld. Hier kun je een woord in zetten waar je een vraag over hebt. Misschien is de vraag die je wilt stellen namelijk al eens gesteld. Als je niets gevonden hebt, zet je jouw vraag in het betreffende topic en dan proberen we je weer te helpen.

Tip: wel eventjes doorzetten want het begin is wel even wat lastig/onwennig misschien.
Ik wens jou veel succes!!!   :bloemenM2:
#2 - 12-10-2009, 21:34:27

Wat misschien wel handig is om te weten is dat je naast een fotobewerkingsprogramma ook scrapkits nodig hebt. Dat zijn gekleurde achtergronden en verschillende fotolijstjes en elementjes (bijvoorbeeld bloemetjes). Hier kun je wel wat gratis van die kits downloaden (bij freebies) om zo eens kosteloos te proberen hoe dat eigenlijk gaat allemaal. Dan kun je later mooie kits kopen.

Vervolgens open je in photoshopelements de kit die je wilt gaan gebruiken en de foto waar je mee aan de slag wilt. Het makkelijkste is om eerst een achergrond te kiezen, vervolgens de foto erop te zetten en dan de elementjes erbij te doen. En Anita heeft gelijk dat het wel een kwestie is van even doorzetten en blijven proberen. Zelf heb ik nooit lesjes gevolgd maar alles zelf uitgevogeld maar ik merk wel dat ik bepaalde technieken nu niet eens ken. Eigenlijk moet ik ook wat lesjes gaan volgen. Vervolgens zet je je eerste lay out gewoon hier op digiscrap. Als je er dan even bij zet dat je graag veel wilt leren dus dat alle opmerkingen en tips welkom zijn dan krijg je die geheid en daar kun je heeeeeel veel van leren.

Succes ermee!
#3 - 29-11-2009, 20:13:03

Ik heb me hier zonet laten registreren want het lijkt me leuk om digi scrappen te leren, want ik scrap al vanaf 2004 handmatig. Ik heb ook PSE 8 (engelstalig). Ben hier helemaal onwennig... ik heb ergens een gratis scrapkit besteld en die staat nu in een map. Hoe ik de 1e stap moet doen en waar ik moet zijn. Dus ben een leek op dit gebied. Graag wil ik een advies van jullie hebben. Thankx
#4 - 10-04-2010, 23:13:30

nachtmol

Voor beide meiden Sabje en Moonlight53, de kits die je download komen meestal als zip verpakt en die moet je eerst uitpakken met winzip of winrar, twee gratis te downloaden programmaatjes.
Zet je zip in een map en klik er met je rechtermuisknop op. Kies dan voor unzip of extract here. Nu wordt het zipje uitgepakt en kun je de spullen laden in je fotobewerkingsprogramma.

Ik weet niet of jullie dit wisten, vandaar dat ik het maar ff getikt heb.
#5 - 10-04-2010, 23:30:01

Jeanine bedankt voor je reactie. Ik weet wel hoe je een download moet uitpakken, dat heb ik al gedaan ergens heb ik geen gratis kit besteld en uitgepakt en hiervoor een aparte map gemaakt waarin alle backgrounds, temptaties, emblishments etc zitten. Ik heb PSE8 dus waar kan ik de lessen voor een beginner vinden? Bij PSE kan je altijd bladeren naar die gemaakte map. Ik las hier ergens van: eerst een achtergrond uitkiezen, dan foto kiezen dan pas beginnen met de elementen. Ja makkelijk gezegd maar hoe??? Je hebt ook te maken met diverse lagen.
#6 - 10-04-2010, 23:43:23

Jeanine bedankt voor je reactie. Ik weet wel hoe je een download moet uitpakken, dat heb ik al gedaan ergens heb ik geen gratis kit besteld en uitgepakt en hiervoor een aparte map gemaakt waarin alle backgrounds, temptaties, emblishments etc zitten. Ik heb PSE8 dus waar kan ik de lessen voor een beginner vinden? Bij PSE kan je altijd bladeren naar die gemaakte map. Ik las hier ergens van: eerst een achtergrond uitkiezen, dan foto kiezen dan pas beginnen met de elementen. Ja makkelijk gezegd maar hoe??? Je hebt ook te maken met diverse lagen.

Kijk ff bij de scraplessen op het forum... http://digiscrap.nl/index.php?spage=totaal.lessen Daar kom je vast een stuk verder mee!
#7 - 10-04-2010, 23:46:33

In principe vond ik digiscrappen eigenlijk hetzelfde als "gewoon" papier scrappen. Daarmee gebruik je ook lagen, eerste de ondervel (1ste laag), daarop dan bv de foto(2de laag) en de stickers als laatste(3de laag). En als je iets ertussen wilt, dan moet je de laag "optillen" en ertussen plakken, dat doe je eigenlijk ook bij digiscrappen op de computer. Bij beide kan je de laagvolgorde veranderen, al gaat het digitaal mekkelijker en met véél minder rommel.
De lesjes zijn inderdaad makkelijk en verder is het een zaak van proberen - proberen en nog eens proberen. Mijn eerste scrapsels zijn ... "apart" ,maar dat geldt ook voor mijn eerste papierscrapsels ....
#8 - 11-04-2010, 13:37:05
Monique

Ik maak een BOM, kijk op mijn blog

Anita ik mis wel 2 dingen bij scraplessen zoals bij lessen 9 en 10 (historiepenseel en afgeronde hoeken maken ik zie daar geen foto's alleen maar teksten. Dus daar zie ik blauwe vierkantjes. De rest heb ik binnen gehaald maar die twee lessen die mis ik wel.

hoor graag van je

thankx Sylvia
#9 - 16-04-2010, 22:42:45

leden:

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.


* Share Topic

Share via facebook Share via linkedin Share via pinterest Share via twitter

* Similar Topics

xx
wie helpt me even op weg!

Gestart door t Gepost op GIMP

1 Reacties
4358 Gelezen
Laatste bericht 31-05-2010, 22:54:33
door moniek38
xx
Wie helpt mij met een Paypal account..

Gestart door Bakemaatje Gepost op Overige tips en vragen

12 Reacties
5823 Gelezen
Laatste bericht 21-06-2008, 20:05:49
door Lexie
xx
Pse 12 wie helpt mij met actions, styles en brushes

Gestart door corrie63 Gepost op Photoshop Elements (PSE)

17 Reacties
7404 Gelezen
Laatste bericht 10-07-2014, 15:03:43
door corrie63
xx
Weet iemand hoe?

Gestart door Bakemaatje Gepost op Overige tips en vragen

6 Reacties
3854 Gelezen
Laatste bericht 19-04-2008, 23:23:44
door Bakemaatje