Digiscrap Digitaal scrappen

en nu verder?

Conversatie gestart op Hoe beginnen met scrappen?

Ik heb een deel van de lesjes gedaan.
Erg leuk! :good1:

De lesjes vanaf nu zijn met een zipje erbij. Ik vind het zelf juist zo leuk om alle spulletjes bij elkaar te zoeken, maar weet niet zo goed waar te beginnen als ik zelf een layout ga maken.

Dus wat moet ik nou doen?
Zijn daar nog lesjes/opzetjes voor?

Linkback: https://digiscrap.nl/index.php?topic=5646.0
#1 - 15-09-2013, 21:25:55

Hoentje

Wat leuk dat je al wat lesjes hebt gevolgd en dat je het leuk vond om te doen!

Ik kan je vertellen hoe ik het doe als ik een layout maak. Meestal zie ik al aan de foto of foto's die ik wil gebruiken in welke kleurstelling ik een layout wil maken. Ik werk graag met een rustige achtergrond en daar heb ik wel een aantal favoriete papieren voor. Ik gebruik Picasa omdat ik het daarin heel overzichtelijk vind om mijn scrapspullen te kunnen bekijken. Ik heb mappen aangemaakt voor Papers, Elementen, Brushes, Frames, Templates, Overlays e.d. Via Picasa zoek ik dan de spulletjes die mij leuk lijken bij wat ik voor layout wil gaan maken.

Heb jij al eigen materialen? Om te beginnen hebben wij op deze site een aantal freebies staan en in de Digiscrap winkel heb je natuurlijk ontzettend veel keus aan geweldige scrapmaterialen! Ik heb in het begin toen ik het scrappen net ontdekte eerst ontzettend veel rondgeneusd en materialen aangeschaft..... ;) Als ik nu een layout wil maken put ik dus uit die voorraad maar soms zie je ook net in een layout van iemand anders iets waarvan je denkt, dat wil ik ook wel graag hebben! ;)

Nog een tip dus eigenlijk: maak eens een scraplift! Je maakt op jouw eigen manier een layout van iemand anders na, dat kan er heel anders uit komen te zien! Ik doe dat graag, zo'n scraplift en ik doe ook graag inspiratie op in de galerie. Heel veel rondkijken dus en zelf proberen. We hebben hier op de site ook leuke scraplift uitdagingen: http://digiscrap.nl/scraplift-uitdaging/scraplift-uitdagingen-werkwijze/

Ik hoop dat je hier iets aan hebt.
#2 - 15-09-2013, 22:03:30

Zo dat is leuk dit topic was ik nog niet eerder tegen gekomen, hier ga ik zeker iets meedoen. Zelf werk ik graag met een template, dat is zo fijn om als basis mee te starten. Kun je verder zelf helemaal naar eigen wens aanpassen.
#3 - 15-09-2013, 23:07:55

Wat vind je het moeilijkste om nu verder te gaan? Vind je het lastig om de lessen nu zelf in praktijk te brengen? Vraag je je af welke spulletjes te gebruiken om te scrappen? Is een LO starten 'eng'?
Het is veelal een kwestie van gewoon doen. Flauw, hè, maar het is wel zo.
Ik start vaak met de foto. Wie staat erop de foto, waar gaat het over, welke kleuren zitten er in en wat voor sfeer is het. Met die antwoorden kun je een bijpassende kit of kits uitkiezen. Dan bedenk je wat je wil laten zien. Gaat het alleen om de foto of wil je er ook een verhaaltje bij vertellen. Op basis daarvan kun je je LO gaan indelen en de papers en elementen kiezen voor de basis. Zo ga je steeds een stap verder.
Is het niet naar je zin, verander je gewoon wat. Bijna klaar, maar is het paper toch niet naar je zin? Zoek je een andere. Ook al scrap ik al jaren, het gebeurt me nog regelmatig dat mijn eerste idee uiteindelijk heel anders wordt. Een computerscherm is geduldig.  ;)

Ga uitproberen. Bekijk andere LOs voor inspiratie en wat Monique al zegt, probeer eens te liften (namaken volgens je eigen smaak) en templates kunnen ook handig zijn om je een startpunt te geven.
En kom je er even niet uit, dan kan je hier terecht voor vragen en adviezen. Er is in de galerie ook een onderdeel 'Ik wil een tip' voor als je met een LO even vastloopt. Daar kun je natuurlijk ook altijd gebruik van maken.

Dus ik zou zeggen, ga lekker scrappen. Er is geen goed en fout, hooguit anders.  :yes:
#4 - 16-09-2013, 09:52:40

nachtmol

En nog een tip: sla je layouts op als PSD file en als jpg. Mocht je er later toch nog iets aan willen veranderen of je ontdekt een tikfout, dan kan dat in de PSD file.
Heb je het alleen als jpg opgeslagen, dan moet je je hele LO overdoen...

Een goede externe harde schijf is ook onmisbaar voor backup en opslag. De opgeslagen PSD files zijn meestal enorm qua MB's...kan wel tot 700 MB per LO gaan...die wil je niet allemaal op je pc/lap hebben staan. Dat vertraagt de boel alleen maar.
#5 - 24-09-2013, 10:58:29

leden:

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.


* Share Topic

Share via facebook Share via linkedin Share via pinterest Share via twitter