login
Digiscrap Digitaal scrappen

Digitaal Scrappen

Conversatie gestart op Hoe beginnen met scrappen?

Digitaal scrappen .... wat een heerlijke hobby! 

Door een collega ben ik jaren geleden in aanraking gekomen met het papier scrappen. Ik vond het een fantastische bezigheid  :cheer1:, maar ik zag ook wel enkele nadeeltjes  ... ik blf nl. naar de winkel lopen en merkte dat daar dus heel wat geld naartoe verdween. Toch, als je iets leuk vindt, heb je het er voor over. Ook moest ik extra ruimte vrijmaken om al die spulletjes op te bergen, wat in z'n geheel niet meeviel. Die ruimte vond ik op zolder ... toch  scrapte ik het liefste 'gezellig' beneden in de woonkamer, maar manlief aanschouwde af en toe met opgeheven wenkbrauwen  :confused: die puinhoop op de keukentafel ... pffff.

Geheel toevallig ... op zoek naar templates ... kwam ik op de site van Digiscrap terecht en ik was meteen geboeid. Enthousiast ging ik was lesjes maken ... en toen was 't kwaad al snel geschied hoor .... verslavingsgevoelig als ik ben  :embarrass:.  Sindsdien is het een dagelijkse bezigheid geworden en vind ik het super dat ik met enkel een laptop zo'n superhobby kan uitoefenen! Niks geen troep meer ... en ik hoef de deur niet uit om spulletjes te kopen. Sterker nog ... deze hobby kan je ook prima uitoefenen zonder een cent uit te geven ... met al die superleuke freebies die je op internet kunt vinden  :good1:.

#16 - 13-03-2011, 19:59:15
« Laatst bewerkt op: 13-03-2011, 20:00:57 door tomik58 »

digiscrappen is bij mij niet eens begonnen om de fotos maar meer als een handig programma om onze posters en advertenties te ontwerpen . ik was Publisher een beetje zat en hier zaten veel meer mogelijkheden in.
daarvoor had ik pSP geprobeerd maar kon er niet mee overweg.
en van het een kwam het ander om meer te leren zocht ik een digi forum op , begon met kits te kopen en ziedaar de verslaving had zich aangekondigd. :cheer1:
ik gebruikte het vnl. voor mijn altered art creaties , toen voorzichtig voor foto's , vooral de vintage familie foto's en dat breidde zich steeds uit.
familie begon te vragen om albums van hun  kinderen, trouwalbum en nu voor het eerst een vakantie album gemaakt
toch heel wat leuker dan de fotos alleen op de pc te zien.
ik gebruik het ook voor hybrids zoals kalenders  adresboeken, telefoonboekjes, mini albums  doosjes e.d.  je kunt er alle kanten mee op.
Straks de geboorte kaartjes voor mijn eerste kleinkind ontwerpen en afdrukken ook al zo iets leuk


wat ik er heerlijk aan vind is dat je zo makkelijk iets kan veranderen, hup weg die laag en je gaat weer verder en je blijft nieuwe dingen aan het leren met digiscrappen .

ik vind het leuk om aan uitdagingen mee te doen  en zo iets nieuws te proberen

het digi wereldje is gezellig,  je bouwt er nieuwe vriendschappen op over de hele wereld
de mensen zijn vrijgevig, delen graag hun kennis

ik woon erg afgelegen en hier in de buurt woont niemand die digiscrapt dus ik moet het echt van de online contacten hebben wat scrappen betreft

langzaam maar zeker heeft het digiscrappen mijn "gewone " freubelen overgenomen maar af en toe jeuken mijn handen toch om lekker te kliederen met inkt en verf en gesso en stempels

 af en toe moet ik mezelf een koop ban opleggen over het kopen van nieuwe kits er staat voor xxx GB op mijn computer  maar er komt zoveel moois langs  :laugh:

al met al een heerlijke hobby- passie- verslaving
#17 - 14-03-2011, 11:52:59

  wat een heerlijk topic...beetje veel om in1x "te verteren" voor mij...ga het nog eens terug lezen.

  Wat betekent digiscrappen voor mij.
  • Een wereld van mogelijkheden voor het gebruiken/aanpassen van niet zo mooie foto's waar wel een mooie boodschap/herinnering achter zit
   • Creatief bezig zijn zonder rommel in huis en iets moois maken wat voor mij met knippen en plakken tot een veel minder resultaat zou leiden (lees...te haastig/ongeduldig daarvoor ;-)
   • Therapie...Een aantal LO's die ik gemaakt heb de afgelopen jaren hebben bijgedragen moeilijke gebeurtenissen een plekje te geven (o.a. de moeilijke start van onze zoon bij zijn geboorte en mijn verre van roze-wolk kraamtijd, mijn 1e verjaardagen na het overlijden van mijn oma. We waren nl op dezelfde dag jarig)
   • Het creatieve deel van mijn brein gebruiken ipv mijn analytische ;-)
   • Heerlijk ontspannen in de weinige vrije tijd die ik heb, waarbij ik geen tijd "verlies" door klaarzetten/opruimen van spullen
   • herrinneringen "conserveren" voor mezelf en voor mijn familie, vrienden en zoon
   • Een kijkje in het leven van anderen adhv lo's en forumtopics hier en op een internationale site. Dat leidt tot inspiratie, ontroering, waardering van wat je hebt, een bredere kijk op het leven en de wereld
   • Genieten van wat ik zelf maak en wat ik van anderen zie
   • complimenten geven en ontvangen en beiden doet mij persoonlijk erg goed!

   >En hoe kijkt bijvoorbeeld jouw omgeving er tegenaan.
   Heel verschillend
   • wat een onzin, wat een werk
   • wat mooi
   • wat moeilijk/ingewikkeld
   • mensen worden er ontroerd door
  [/list]

  Ik ben begonnen met digi-scrappen toen er veel gedoe in de familie was om een datum af te spreken voor een groeps portret. Ik had toen bedacht dat ik op een canvas best een digitale collage kon maken. Tijdens mijn zoektocht naar hoe het te doen en inspiratie kwam ik op een digi-scrap site terecht. Toen ik begon aan het babyalbum van onze zoon was ik definitief "verkocht"
  #18 - 19-03-2011, 09:05:16
  « Laatst bewerkt op: 19-03-2011, 17:24:30 door Tusele »

  Ik was altijd wel bezig met "scrappen" op mijn eigen manier. Ik knipte fotoos in vormen, deed er vanalles bij (treinkaartjes enzo) maar...ik kan niet netjes knippen, niet tekenen en al helemaal niet netjes schrijven! Digitaal is schrijven uiteraard gewoon typen en dus net zo netjes als je zelf wilt (afhankelijk van het gekozen lettertype) en als digitaal het knippen niet zo netjes wil..nou dan vervaag je toch gewoon de randen en blend je de foto...valt het helemaal niet op.

  Wat ik zeggen wil is dat ik wel een creatieve geest heb maar een wat minder creatieve motoriek. Met digitaal scrappen is zoveel mogeljik dat overal wel een oplossing voor is, als je iets niet goed kunt, dan los je het anders op.

  Dus dankzij digitaal scrappen kan ik mijn creativiteit kwijt en heb ik ook nog eens keurig nette en hele mooie fotoboeken voor mijn kinderen.

  Enne...nog een voordeeltje...mijn man mag van mij alle dagen voetbal kijken hoor...heb ik weer een excuus om achter de pc te kruipen...voorheen was ik altijd een beetje boos als er "alweer voetbal op tv" was.
  #19 - 30-03-2011, 12:52:30

  Voor mij is digiscrappen vooral het vastleggen van de familiegeschiedenis. De alledaagse momentjes. De bijzondere kijk van kinderen op het leven. De dingen die we doen. En dan de foto's en verhalen verzamelen en op een creatieve manier verwerken. Wat een prachtige combinatie. Wat een prachtige hobby.
  #20 - 13-04-2011, 20:34:07

  Ontsnappen aan de werkelijkheid door er creatief mee om te gaan... en hopelijk begrijpt er iemand dit  :laugh:
  #21 - 13-05-2011, 12:59:57

  nachtmol

  ik snap er niks van..... :rofl: jawel hoor, ik snap het helemaal, volgens mij doen we dat allemaal op onze eigen manier ;) even iets voor jezelf, even je creativiteit de vrije loop laten, heerlijk!!
  #22 - 13-05-2011, 13:42:31

  Voor mij betekent digitaal scrappen: op de PC leuke afbeeldingen maken door het verschuiven van allerlei plaatjes. Het is zeer ontspannend werk, je hersenen krijgen rust maar worden ook gestimuleerd om creatief met de scrap om te gaan. Foto's kunnen worden opgeleukt, ik maak mijn eigen kaartjes en print die uit/verstuur die per post. Kortom: ik beleef er heel veel plezier aan.
  #23 - 23-12-2013, 10:42:20
  Bijlagen:

  Print

  leden:

  0 leden en 1 gast bekijken dit topic.


  * Share Topic

  Share via facebook Share via linkedin Share via pinterest Share via twitter

  * Similar Topics

  xx
  Digitaal scrappen ofwel digitaal scrapbooken

  Gestart door Vincent Gepost op Algemene Digiscrap informatie

  0 Reacties
  7299 Gelezen
  Laatste bericht 06-07-2017, 21:12:37
  door Vincent
  xx
  Re: Digitaal Scrappen

  Gestart door Els AW Gepost op Hoe beginnen met scrappen?

  3 Reacties
  6199 Gelezen
  Laatste bericht 03-07-2012, 22:11:08
  door Els AW
  xx
  Digitaal scrappen - Beginnersles 1

  Gestart door Vincent Gepost op PaintShopPro scraplessen

  0 Reacties
  14525 Gelezen
  Laatste bericht 06-07-2017, 22:14:58
  door Vincent
  xx
  Digitaal scrappen - Beginnersles 2

  Gestart door Vincent Gepost op PaintShopPro scraplessen

  0 Reacties
  13500 Gelezen
  Laatste bericht 06-07-2017, 22:15:50
  door Vincent