login
Digiscrap Digitaal scrappen

Digitaal Scrappen

Conversatie gestart op Hoe beginnen met scrappen?

Hallo scrappers,

Wij krijgen veel vragen over wat digitaal scrappen nou eigenlijk is. Wij zijn heel benieuwd hoe jullie dit zien. Wat betekent het voor jou? En hoe kijkt bijvoorbeeld jouw omgeving er tegenaan.
Het is op best veel manieren uit te leggen en daarom zouden wij het leuk vinden als jullie een omschrijving geven van wat digitaal scrappen voor jullie betekent en waarom jullie dit zo graag doen?

Dit topic kan dan een motivatie zijn voor startende digitale scrappers.

Leef je uit en probeer een zo goed mogelijke omschrijving te geven over dat wat voor jou zo belangrijk en leuk is.


Digitaal scrappen is, of betekent voor mij.....


Alvast bedankt voor jullie reacties!


Linkback: https://digiscrap.nl/index.php?topic=3567.0
#1 - 04-03-2011, 10:10:38
« Laatst bewerkt op: 22-04-2014, 08:31:59 door Vincent »
Droom niet je leven,
Leef je droom!

Voor mij is digitaal scrappen een leuke hobby; het maken van een zo leuk mogelijk  fotoplakboek, maar dan digitaal. Ik vind het heel leuk om herinneringen te bewaren, bijvoorbeeld teksten, leuke citaten, de zgn. 'journaling' vast te leggen op een zo mooi mogelijke manier. Daarbij is het voor mij dan de uitdaging dit met zo mooi mogelijke foto's te doen. Dit hoeven dan voor mij geen perfecte foto's te zijn, maar foto's die het moment zo mooi mogelijk weer geven.
#2 - 04-03-2011, 10:41:20

Voor mij is digitaal scrappen het "opleuken" van m'n fotoalbum. Groot voordeel is dat je meer foto's op n pagina kwijt kan dan normaal, stukjes van foto's kan gebruiken, en natuurlijk ook wat leuke items kan toevoegen.
#3 - 05-03-2011, 17:44:17

nachtmol

Voor mij is digitaal scrappen zoveel meer dan digitaal scrappen. Het is meer dan alleen een leuke hobby. Sinds de digitale fotografie haar intrede deed, heb je nog maar amper foto's op papier om boeken mee te vullen. Dus die foto's belandden voorheen op je pc, nog een kopie op een CD-rom en dat was het dan wel zo'n beetje. Daar 'lagen' ze eigenlijk digitaal wat te verstoffen.

Door de ontdekking van het digitaal scrappen doe ik nu weer iets met mijn foto's en kan ik boeken laten drukken van de lay-outs die ik maak met mijn foto's.
Bij het digitaal scrappen houd je je foto's heel en kun je toch delen uit foto's knippen zonder dat je foto verloren gaat, je maakt je boek en hebt toch je foto's nog op je pc staan, kunt er zelfs voor oma en opa nog prints van laten maken...
Eigenlijk heeft het digitaal scrappen alleen maar voordelen....

Daarnaast heeft het digitale scrappen mij ook het designerschap gebracht. Doordat ik bepaalde dingen miste in het digiscrap aanbod en die zelf ging maken ben ik uiteindelijk begonnen met designen en dat is naast het digitaal scrappen een erg leuke hobby ernaast geworden.
Op sociaal vlak is het ook erg leuk je ontmoet mensen met dezelfde interesse en leert een hoop als je bereid bent om je te verdiepen in de beeldbewerkingsprogramma's waarmee je je foto's kunt scrappen.

#4 - 05-03-2011, 18:49:29
« Laatst bewerkt op: 05-03-2011, 19:01:45 door Jeanine (aka nachtmol) »

Pure ontspanning .. dat is het voor mij!
En dat begint met foto's maken .. lekker van de kids, manlief, vrienden, familie of van de natuur/dieren
en dan ze zo mooi mogelijk neerzetten met mooie scrapmaterialen.
Ik, de foto's, photoshop en mijn laptop .. een heerlijke ontspanning en het geeft
zo'n gaaf gevoel als er dan een mooi boek met scrapjes op de deurmat ligt.
Dat werkt stimulerend .. (verslavend ;))
#5 - 05-03-2011, 23:00:56
Creatieve mensen maken geen rommel ... die hebben overal ideen liggen ;)

Eigenlijk dacht ik, 3 jaar geleden, dat IK het digitaal scrappen had uitgevonden! Hahaha... ik had wel eens een poging gedaan om met papier, lijm en 'n schaar een heus 'scrapbook' te maken maar dat bleek niet mijn ding. Ik dacht... wat als ik dat nou eens digitaal probeer? Tja, toen ik eenmaal het internet opging stond dat er vol van en was ik zekers niet de enige. Maar vanaf dat moment, zomer/najaar 2008, was/ben ik verslaafd.

Wat betekent digitaal scrappen voor mij? Mmmh....
Het is mijn hobby en het is mijn werk. Het is datgene waar ik de meeste uren van de dag mee bezig ben. Het is mijn manier om herinneringen te bewaren. Het is om half zeven op de zondag ochtend dit berichtje tikken. Het is voor mij iets waarvoor ik met zin uit mijn bed kom want ik mag heel de dag weer iets leuks doen. Het is iets waar ik goed in ben, wat ik kan! En DAT is weer iets wat mensen zien en wat me blij maakt.

Nee, ik maakte geen grapje... ik ben echt verslaafd!
#6 - 06-03-2011, 06:44:09
Jopke

Leuk topic dit!
Voor mij is digitaal scrappen ook zoveel meer dan een hobby geworden. Ik deed als een aantal jaar aan gewoon scrappen toen ik ontdekte dat het ook digitaal kon en dat daar zoveel meer mee mogelijk was. Het is een leerzaam proces geweest om te proberen wat er allemaal mogelijk is met Photoshop.
Sinds ongeveer een jaar geef ik nu ook les in digi-scrappen. Het is zo leuk om het digiscrapvirus over te brengen op andere meiden.
Ik kan wel zeggen dat ik behoorlijk verslaafd ben (dat is toch als je man je iedere avond achter die computer vandaan moet rukken?).
Ik heb voor mezelf nu al een paar albums gemaakt en ook heb ik een kinderboek gescrapt voor het zoontje van vrienden van ons. Maar ook kerst- of verjaardagskaarten maak ik in Photoshop en print ik uit.
#7 - 06-03-2011, 09:16:15

Hoentje

Ik ben nog elke dag dankbaar dat ik digitaal scrappen heb ontdekt! Al van kind af aan ben ik bezig met foto's. Ik maakte plakboeken van vakanties waarbij ik dan dingetjes plakte die ik uitknipte uit tijdschriften of ik tekende er gekleurde lijntjes e.d. bij. Verhalen erbij schrijven vond ik ook heerlijk. Op mijn 19e kocht ik van mijn eerste salaris een spiegelreflexcamera met mooie lens, een Canon EOS 650 en toen raakte ik echt besmet met het fotografie virus. Pas in 2002 ging ik over op digitaal. Ik vond toen de kwaliteit van de digitale foto's nog niet zo mooi. Ik begon met zo'n compact camera en in 2006 kocht ik een digitale spiegelreflexcamera, een Canon EOS 350D, die gebruik ik nu nog steeds. Tja en toen begonnen de foto's inderdaad digitaal te verstoffen op de computer.... Inmiddels begon ik wel met fotobewerking in Photoshop, maar van scrappen had ik nog nooit gehoord. Totdat ik op een gegeven moment iets zocht om te gebruiken bij een bewerking in Photoshop en toen stuitte ik op een  site waar je materialen kon kopen die je in Photoshop kon gebruiken. Nou, dat opende toch een wereld voor me! Ik kwam de meest leuke elementen tegen, dat sprak me wel aan. Eigenlijk was Digiscrap.nl toen de eerste site waar ik me bij aanmelde omdat ik er meer van wilde weten. Daar heb ik ook mijn allereerste layout geplaatst, wat vond ik het leuk!

Inmiddels is het uitgegroeid tot iets waar ik elke dag mee bezig ben. Niet alleen met het scrappen zelf, maar met de ideeen die ik heb, de drang om alles wat er gebeurt in ons leven vast te willen leggen..... En ook ik ben hier elke dag zo blij mee, ik heb een hobby voor het leven gevonden! Ik krijg veel positieve reacties van mensen om mee heen, ik voel dat ik het kan en dat geeft ook een fijn gevoel. Ik kreeg pas een reactie van een 20 jarige neef, die was zo onder de indruk van een boek van mij dat ie zei dat eigenlijk elk gezin zo'n boek zou moeten hebben. Hij adviseerde me ook een kluis te kopen en dan kostbaarheden en geld aan de kant te schuiven en alleen dat boek erin moest leggen. Ik vond dat zo'n leuke uiting van zo'n knul, dat geeft voor mij wel aan dat het toch bijzonder is!
#8 - 06-03-2011, 15:12:11

Ren

Digiscrappen is voor mij meer dan een hobby. Het scrappen opzich vind ik heerlijk, maar in de loop van de tijd heb ik ook een aantal hele leuke contacten opgebouwd met mede digiscrappers, zowel nederlands als buitenlands. Dus ook als ik niet aan het scrappen ben, zit ik toch regelmatig op een aantal forums waar ik met thuisvoel. Ik ben hier een tijdje wat minder aanwezig geweest, omdat ik druk was met allerlei CT's waar ik in zat. Ik kwam er echter achter dat ik deze site miste, dit is toch het allerleukste nederlandse forum wat er is.
Ik heb daarom een flink aantal CT's opgezegd, maar ben wel weer lid geworden van wat nieuwe. Hihi, kan het niet laten.
Ik heb nu nog drie forums waar ik mij met name opricht. Natuurlijk deze en verder zit ik nog veel op een australische site waar ik in het winkel CT team zit en ik zit op een andere australische site waar ik Quality Control doe en erg betrokken ben bij wel en wee van de site en samen met anderen probeer de site beter te maken.

Het leuke van digiscrappen vind ik niet alleen het vastleggen van herinneringen, maar ook dat je jezelf kunt blijven ontwikkelen. Het is heerlijk om nieuwe dingen uit te proberen en om creatief bezig te zijn. Je kunt het op je eigen manier doen en alhoewel het erg leuk is als mensen je creaties waarderen is het toch het belangrijkste dat je zelf leuk vindt wat je doet.
 
Vorig jaar heb ik het 365 project gedaan, wat echt ontzettend leuk was. Nu ben ik bezig om mij wat meer te richten op het zogenaamde altered art gedeelte. Ook ontzettend leuk om te doen. De mogelijkheden zijn eigenlijk eindeloos en je leert elke keer weer bij en daardoor blijft het ook zo leuk.
Dus eigenlijk kan ik niet meer zonder en gelukkig hoef ik dat ook niet.
#9 - 06-03-2011, 20:59:27

Voor mij is digitaal scrappen begonnen als een manier om alle foto's van mijn kinderen te verwerken op een leuke manier. Na de scheiding zaten we met het probleem, wat doen we met de fotoboeken...ik heb toen besloten om de foto's te scannen en daarna de boeken terug te geven aan de vader van mijn kinderen. Nu zijn er zveel foto's, dat ik nog lang niet klaar ben met scannen. Gelukkig vindt hij het geen probleem. Als het ooit een keer klaar is, krijgt hij n zijn fotoboeken terug n een mooi digitaal boek. Maar dat weet hij nog niet :)


Het zelf scrappen schiet er nu vaak bij in, omdat ik inmiddels ook designer ben. Dat vind ik wel erg jammer en ik weet ook nog niet zeker, hoe ik dat moet gaan combineren. Vooral omdat k nog zoveel andere dingen erbij doe.


Ik heb 3 grote 30 x 30 wissellijsten boven mijn bureau hangen en doe daar af en toe weer andere layouts in. Iedereen vindt het prachtig en denkt dat het wel super ingewikkeld zal zijn om zoiets te maken :)#10 - 08-03-2011, 13:23:30
???????????????? F I E K E ????????????????

Digitaal scrappen is ook voor mij een leuke verslavende hobby

Ik ben eigenlijk begonnen met digitale atc kaartjes te maken en vanzelf werden ze wat groter  :laugh: tot wel 30,5. cm.
Voor mij is het eigenlijk iets om me fantasie helemaal in te laten gaan.
Lekker met oude vintage plaatjes en vooral fantasie fairy afbeeldingen scrappen.
Dat vind ik zo leuk om te doen.
Gewoon een layout maken als een... sprookje, een soort verhaal ervan maken.
Daar kan ik uren mee bezig zijn.

Natuurlijk scrap ik ook gewoon digitaal  :embarrass: met foto's van mijn kinderen.
maak ook regelmatig vakantie boeken.
Toen ik een digitale camera kocht werden er eigenlijk nooit geen foto's meer afgedrukt.
En bleven ze op de computer staan.... maar nu kan je gewoon prachtige foto boeken maken
helemaal in je eigen style en smaak.

tja wat mijn omgeving er van vind..... totaal verslaafd zeggen ze dan  :laugh: maar ze willen allemaal wel een vakantie fotoboek hebben.
#11 - 08-03-2011, 18:17:10

MaiGaz

Voor mij betekent digitaal scrappen: mijn passie, want alles wat ik ooit leuk vond komt met deze hobby bij elkaar.
Ik was vroeger altijd al bezig om fotocollages te maken in mijn schoolagenda's en voor de hoesjes van mijn cassettebandjes. Verder hield ik heel erg van tekenen/kleuren en songteksten verzamelen. Alles komt nu samen in Photoshop. Ik vind het leuk om dingen voor later vast te leggen, om heel bijzondere vakantiealbums te maken, maar tegelijkertijd is het ook mijn creatieve uitlaatklep.

Ik heb een hobby voor het leven gevonden en ik ben er een groot gedeelte van mijn dagelijkse leven mee bezig. Als het niet achter de pc is dan gebeurt er wel iets in mijn hoofd. Ik kan eigenlijk niets meer 'normaal' bekijken, ik zie overal wel iets in!
#12 - 12-03-2011, 14:04:48

Wat een leuk topic!

Vroeger was ik al graag aan het knippen en plakken.
Een aantal jaren geleden, zag ik een scrapbook, met foto's enz. Wat vond ik dat leuk!
Op een verjaardag kreeg ik een scrapbook, pennen, scrapbladen........ en ik heb er nooit iets mee gedaan!
Toen ik zag, dat mensen handig werden op de computer in grapjes met foto's, bv. iemand op de maan plaatsen, wilde ik dat ook graag leren.
Ik volgde een cursus Photoshop, oefende en ...... ik kwam digiscrap tegen!

Ik heb plezier in het scrappen. (Ook al kan ik nog lang niet alles!)
Ik maak niet alleen fotoalbums, (uiteindelijk staan die ook weer in een kast en ), gebruik het nogal eens voor het maken van kaarten die voor gelegenheden verstuurd worden, ik word wel gevraagd om een scrap voor iemand te maken.

Ik vind het fijn, om je gevoel er in te laten spreken.
We hebben nu een verdrietige periode, en dan kost het moeite om met foto's van de dierbare te scrappen. Toch merk ik, dat je zlfs dn, nog meer gevoel kunt laten spreken door een scrap te maken, dan wanneer je alleen een foto ziet.

Ik ben erg blij, dat ik het digiscrappen heb gevonden!
#13 - 12-03-2011, 23:42:27

voor mij betekent digitaal scrappen:

Verslaving:  alhoewel ik de laatste tijd minder actief ben geweest, was ik in het begin toen ik het ontdekte echt verslaafd, dag en nacht zowat bezig om het onder de knie te krijgen, nieuwe dingen uit te proberen, en mooie scraps te maken! ik was er altijd mee bezig!! En ik ben dan misschien een beetje afgecickt van die verschijnselen, maar een verslaving zal het denk ik altijd blijven, want als je het niet doet, ga je het missen...begin nog net niet te trillen enzo hihi...ach ja deze verslaving kan er ook nog wel bij...heb hem onder controle.

Vriendschappen: Toen ik me ging orrienteren op het scrappen, ben ik gaan googlen, en zag meteen een digiscrapforum...dus heb besloten mij in te schrijven, weet nog wel dat digiscrap.nl toen nog niet zo heel erg lang online was, en was een gezellige groep vol dames en een heer....naast dat je je scraps liet zien, om tips vroeg e.d. was er ook het kletshoekje enzo, dus je komt meer van elkaar te weten ook naast het scrappen, en dat vond ik leuk...ik beschouwde dat echt als mijn scrapvriendjes :D allemaal weer leuke nieuwe mensen ontmoeten! helaas zijn er dames van toen die er nu niet meer zo veel of niet meer zijn, maar goed er komen alleen maar gezellige dames weer bij ook  ;) En die digiscrap events zijn toch helemaal leuk! om elkaar eens in het echt te zien. Ik had daar voor al een paar keer kennis gemaakt met Vincent en Anita, dus die kende ik al. Maar om dan de anderen in het echt te zien vond ik echt heel erg leuk. Je deelt samen dezelfe hobby,passie.
#14 - 13-03-2011, 11:03:06
groetjes  :byebye1:

Digiscrappen.... tja wat is het eigenlijk?
Het is voor mij ontspanning met een groot woord, dat vooral.

Verder klopt het inderdaad wat anderen zeggen, sinds de digitale fotografie laat je minder snel foto's afdrukken, de "ouderwetse" fotoboeken doen we niet meer aan en dus staan je foto's te verstoffen op je pc.

Ik begon fotograferen echt leuk te vinden een aantal jaren geleden. Eerst wat simpele bewerkingen maken, zwart/ wit, scherper maken etc etc.
Toen kwamen de trucjes.... foto's spiegelen etc.
En ja.... dan wil je meer he. Ik ging zoeken op internet naar teksten enzo, gewoon om de foto's op te leuken.
En zo kwam ik oa hier terecht en hier ging er een wereld voor me open!
Wt een spul was er verkrijgbaar!

Zo is het uitgegroeid tot een grote hobby. Mijn eigen stijl heb ik inmiddels wel ontdekt, clean, strak en niet teveel poespas, met een enkele uitzondering daargelaten  :embarrass:

Inmiddels ben ik ook begonnen met hybryde, m'n eerste "schilderijtjes" zijn klaar en ook dat is zoooo leuk om te doen!

Vorig jaar heb ik meegdaan met het Project 365 waardoor de "gewone" scraps er een beetje bij bleven maar dat gaat dit jaar weer helemaal goed komen!
Ik ben bij vlagen heel erg fanatiek, ook zijn er tijden dat ik er iets minder mee bezig ben, vandaar ook dat ik het designen wat ik een blauwe maandag heb gedaan in de koelkast heb gezet.
#15 - 13-03-2011, 12:16:57

leden:

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.


* Share Topic

Share via facebook Share via linkedin Share via pinterest Share via twitter

* Similar Topics

xx
Digitaal scrappen ofwel digitaal scrapbooken

Gestart door Vincent Gepost op Algemene Digiscrap informatie

0 Reacties
18236 Gelezen
Laatste bericht 06-07-2017, 21:12:37
door Vincent
xx
Re: Digitaal Scrappen

Gestart door Els AW Gepost op Hoe beginnen met scrappen?

3 Reacties
13628 Gelezen
Laatste bericht 03-07-2012, 22:11:08
door Els AW
xx
Digitaal scrappen - Beginnersles 1

Gestart door Vincent Gepost op PaintShopPro scraplessen

0 Reacties
24880 Gelezen
Laatste bericht 06-07-2017, 22:14:58
door Vincent
xx
Digitaal scrappen - Beginnersles 2

Gestart door Vincent Gepost op PaintShopPro scraplessen

0 Reacties
23367 Gelezen
Laatste bericht 06-07-2017, 22:15:50
door Vincent