Digiscrap Digitaal scrappen

Iemand ervaring met Gimp

Conversatie gestart op GIMP

Ik ben net begonnen met digiscrappen en doe dat met Gimp. Het uitsnijden van een foto vind ik nog erg lastig en ik vraag me af hoe ik het uiteindelijk het beste kan opslaan voor de mooiste kwaliteit wanneer ik ga afdrukken.

Linkback: https://digiscrap.nl/index.php?topic=215.0
#1 - 18-03-2008, 14:06:14

Helaas, Gimp ken ik niet.

Je kunt de scraps het beste opslaan als JPG formaat als je ze wilt afdrukken. Het mooiste is om dit met 300dpi (oftewel 300 pixels per inch) te doen, dan weet je zeker dat dit bijvoorbeeld in fotoboeken een goede kwaliteit is.
#2 - 18-03-2008, 15:23:40

Sorry,  Geen ervaring met Gimp. Maureen wel, trouwens. Ze sneupt regelmatig even door de gallerij :-) Misschien dat haar Nederlands gooed genoeg is om je te helpen, maar ik ben bang van niet! Over het opslaan van de foto's...zie Nikkie haar antwoord.
#3 - 18-03-2008, 16:40:06
Groetjes Fryske

Ik heb ook helemaal geen ervaring met Gimp maar is deze site misschien iets?

Succes!


Blijkt dat de link het niet wil doen.
Probeer dit in je browser te schrijven: http://docs.gimp.org/nl/
#4 - 18-03-2008, 23:14:42
« Laatst bewerkt op: 18-03-2008, 23:33:36 door Vincent »

Ik heb ook helemaal geen ervaring met Gimp maar is deze site misschien iets?

Succes!


Blijkt dat de link het niet wil doen.

Link doet het nu wel.

Vincent.
#5 - 18-03-2008, 23:34:35
Droom niet je leven,
Leef je droom!

Gimp? :chinrub1:

staat die toevallig ook al in het woordenboek?
#6 - 19-03-2008, 06:28:51
groetjes  :byebye1:

Gimp? :chinrub1:

staat die toevallig ook al in het woordenboek?

Goed idee, ik heb hem toegevoegd!
#7 - 19-03-2008, 09:27:06

aha! ik dacht al wasda?! :embarrass:

echt handig hoor dat woordenboek!
#8 - 19-03-2008, 11:13:12

Ik werk wel met Gimp, maar ik weet niet precies wat je bedoelt met je vraag.
Heb je deze site wel eens bekeken?:

http://www.dutchgimpers.nl/news.php
#9 - 19-03-2008, 14:15:21
...alles komt op tijd voor hem die wachten kan...

Hoi,
Met betrekking tot je vraag over het programma GIMP  kijk eens bij www.oudje.nl hier staan heel wat lesjes voor GIMP voor beginners en gebruikers , je zult er zeker iets aan hebben en voor alle Paint Shop Pro gebruikers ook heel veel lessen  voor PSP van versi 7 t/m X2.

Veel succes en plezier!

Digimoon
#10 - 19-03-2008, 23:12:06

Ik ben net begonnen met digiscrappen en doe dat met Gimp. Het uitsnijden van een foto vind ik nog erg lastig en ik vraag me af hoe ik het uiteindelijk het beste kan opslaan voor de mooiste kwaliteit wanneer ik ga afdrukken.

Goh, ik dacht dat ik een melding zou krijgen als er een reactie kwam. Nu kijk ik en heb ik heel veel reactie, leuk! Dat fotoos uitsnijden heb ik nu door. Nu zie ik bij heel veel mensen een prachtige LO met een foto vaag op de achtergrond en dan in frames wat fotoos op de voorgrond. Dat wil ik ook nog leren. Maar die link naar www.oudje.nl kan misschien wel uitkomst bieden. Ik heb al even gekeken en het ziet er erg moeilijk uit. Maar ja, het is het proberen waard.
In ieder geval bedankt voor alle reacties.
#11 - 22-03-2008, 18:56:14

Ik heb GIMP gedownload op m'n werk en geprobeerd, maar ik vond het een vreselijk programma. Ik was vast al teveel verwend denk ik. Er zijn best wel sites trouwens met informatie vond ik toen uit. Wat ik het meest irritante vond was dat je zoveel zwevende windows had. Als ik even iets anders ging doen (Word, IE) dan moest ik vier keer klikken voordat ik alle windows van GIMP weer op m'n scherm had. Maar goed, dat was je vraag niet :-)

Veel plezier met welk programma dan ook!

Meta
#12 - 17-04-2008, 09:31:16
Meta Meulenbelt
Digiscrap addict sinds 2007

Ik ben onlangs weer gestart met Gimp scrappen. en ik vind het een fijn programma om mee te werken. Maar ik ben ook wel een newbietje, dat nog veel moet leren, vooral de Crop of snij tool ergert me inderdaad dood, dus doe ik het vooral met vierkant selecteren knippen en plakken. Zo los ik toch de meesten van mijn problemen op.

Ik zou dus zeker nog graag van gedachten willen wisselen met andere gimp scrappers!  :smiley_shining:
#13 - 04-09-2008, 12:28:01

leden:

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.


* Share Topic

Share via facebook Share via linkedin Share via pinterest Share via twitter

* Similar Topics

thumbup
Iemand ervaring met de Canon EOS 1000D??

Gestart door nachtmol Gepost op Overige tips en vragen

9 Reacties
2314 Gelezen
Laatste bericht 25-06-2010, 18:00:20
door nachtmol
xx
jouw foto boeken iemand ervaring ermee?

Gestart door Theahali Gepost op Scraps afdrukken

1 Reacties
1470 Gelezen
Laatste bericht 18-06-2008, 19:30:40
door Lexie
xx
GIMP Tut - Installing fonts for use in GIMP

Gestart door buttner-jenkins Gepost op GIMP scraplessen hulp

1 Reacties
2641 Gelezen
Laatste bericht 27-11-2008, 09:06:41
door Anita
xx
Ervaring met canvas gezocht

Gestart door Sharon Gepost op Overige tips en vragen

7 Reacties
2323 Gelezen
Laatste bericht 12-06-2009, 21:47:05
door Tineke