Digiscrap Digitaal scrappen

 


Valley Forge
Vorige layout | Volgende layout
Beschrijving:  :smiley_swing: :smiley_swing: weer een aantal double pagers af gisteravond en vandaag. Heerlijk bezig met scrappen, herinneringen ophalen en nog wat achtergrond informatie opzoeken..

Deze gaat over een bezoek aan een plek die voor mij niet bekend was. Maar door het opzoeken van een goede vriendin die daar woont en die daar graag wandelt ontdek ik hoe belangrijk deze plaats geweest is in de geschiedenis van het onstaan van de verenigde staten..
==========
Hier vindt in 1777-1778 een overwintering plaats van het Continentale leger onder leiding van Generaal George Washington. Een leger van kleine milities wordt getraind tot een  samenhangend en gedisciplineerd leger.  Toen de Engelsen eind '77 de hoofdstad  Philadelphia bezetten besloot Washington zijn troepen op een dagmars van de stad te laten overwinteren op een natuurlijk goed verdedigbaar plateau. 12.000 soldaten en 400 vrouwen en kinderen steken neer en startten de bouw van 1500 blokhutten en twee mijl verdedigingswerken  De groep bestond uit vrije burgers, slaven, rijk verarmd en van verschillende religies en taal. 2000 mensen overleden aan honger en ziekten door tekorten aan voedsel. Washington sloot een verbond met Frankrijk waarop de Britten zich terugtrokken naar New York. In juni 1777 marcheerden Philadelphia binnen en verdreven de britten 5 jaar later.
-------------------

Layout geinspireerd op December Daily Tale 24  by Kitty designs

font  Noto Serif CJK TC en Burst my bubble

layout statistieken:
Aantal keer bekeken: 627
Totaal favorieten: 0 Wie heeft deze als favoriet
Gepost door: Tusele 03-01-2020, 15:47:31

Waardering: De layout is nog niet gewaardeerd.
Delen


layout Links Codes
BB Code
BB Medium Image Code
0 Leden en 1 gast bekijken deze layout.
Gerelateerde layouts
Dragon valley


Reacties (3)
Gepost door: jumlai (Corrie)
Juna in Elven Valley


Reacties (1)
Gepost door: Scrappie Irene
VALLEY OF SHADOWS


Reacties (7)
Gepost door: Jopke
Peace in the valley


Reacties (4)
Gepost door: neeltje

Reacties

- Terug naar galerie


Powered by SMF Gallery Pro