Digiscrap Digitaal scrappen

 


Paul's 3e verjaardag, 13 maart 1990
Vorige layout | Volgende layout
Beschrijving: Zijn eerste verjaardag op de peuterspeelzaal, héél spannend natuurlijk! Zijn beste vriend Anwar zat gelukkig in zijn klasje en ook met Hugo en Eveline kon hij heel goed opschieten. Natuurlijk werd ook thuis feestgevierd en kreeg meneertje de nodige kado's. Zo te zien was het waterpistool één van de favoriete dingen :) hoewel hij van te voren duidelijk had aangegeven dat hij heel graag de Duplo trein wilde hebben. Zat vast in zijn genen, treintjes - zijn opa's hobby was Märklin treinen. Paul herinnerde zich als enige kleinkind nog heel lang allerlei dingen van zijn opa, hoewel de goede man al overleed toen Paul pas anderhalf was. Zeer opmerkelijk, maar toen hij later de diagnose AD(H)D kreeg, werd het ons duidelijk - AD(H)D-tjes kunnen niet filteren, dus die onthouden zo'n beetje àlles. Soms is dat lastig, maar ik vind het zelf vaker een voordeel dan een nadeel.
layout statistieken:
Aantal keer bekeken: 323
Totaal favorieten: 0 Wie heeft deze als favoriet
Sleutelwoord: Fieke Paul 
Gepost door: Fieke 28-05-2010, 13:23:04
Gebruikte materialen 0:: Alpha: Berna Datema - KGU Light Blue Alpha
Gebruikte materialen 1:: Elements: Choubinette - Brownie Blue Kit

Waardering: **** door 4 gebruikers.
Total Likes: 0
Delen


layout Links Codes
BB Code
BB Medium Image Code
0 Leden en 1 gast bekijken deze layout.
Gerelateerde layouts
paul


Reacties (10)
Gepost door: DebbyEngels
Heintje op de kinderboerderij, 1990


Reacties (7)
Gepost door: Fieke
Oct.2017 – Almer & Marwin Texel 1990


Reacties (2)
Gepost door: MemmieNelleke
Paul Gauguin


Reacties (0)
Gepost door: nemla

Reacties (6) rss

Gast
29-05-2010, 20:15:54
Ontzettend leuk!!
digiscrap'n Geddaa
Profeet
****
Offline Offline

Geslacht: Vrouw
Berichten: 942Bekijk profiel
28-05-2010, 22:42:02
ja heel erg mooi overzicht van zijn verjaardag op de peuter!
Marianne (martje)
Megabepper
***
Offline Offline

Geslacht: Vrouw
Berichten: 477Bekijk profiel WWW
28-05-2010, 20:00:32
Heel erg leuk!!
Eileen
Designer
Godin
*
Offline Offline

Geslacht: Vrouw
Berichten: 10.225Bekijk profiel WWW
28-05-2010, 19:22:29
Heel mooi gedaan, ik vind de foto's heel mooi geplaatst
Fieke
Kletskous
***
Offline Offline

Geslacht: Vrouw
Berichten: 309


Proud Designer for Digiscrap.nl!


Bekijk profiel WWW
28-05-2010, 14:31:32
Om zoveel foto's te plaatsen, maak je eerst de lagen die nodig zijn voor 1 foto, daarna kopieer je die 3 lagen telkens tot je er genoeg hebt. Wil je ipv een staande foto, een liggende foto, dan draai je alles 90 graden.

De benodigde lagen:

laag 1: een zwart rechthoekig vlak (daar komt straks je foto in),
laag 2: een wit rechthoekig vlak wat iets groter is dan het zwarte vlak, zo krijg je dat witte randje

Als je deze 2 lagen afhebt, doe je Link Layers, zodat de boel niet verschuift ten opzichte van elkaar. En dan selecteer je alleen die 3 lagen, en kopieert en plakt die vervolgens net zoveel keer, als je foto's nodig hebt. Daarna ga je ze indelen op je layout. Gewoon een beetje rommelen tot het leuk lijkt.

Geef nu alle witte rechthoeken een schaduw die naar je zin is. Je hoeft dit maar 1 keer te doen, daarna kan je Copy Layer Style doen en bij elk ander witte rechthoek doe je dan Paste Layer Style. Hierna zet je alle schaduwen op een aparte laag (in PS moet dat door met de rechtermuisknop te klikken op het driehoekje in je laag, er komt dan een optie Create Layer).

laag 3
: de zojuist gemaakte schaduw-laag.

En wil je dan, dat het lijkt of de foto's niet helemaal plat liggen, maar een beetje krullen, dan moet je in PS de 3e laag "warpen" dwz een beetje uitrekken. De tool daarvoor zit onder Edit/Bewerken en dan bij Transform staat ergens Warp. Moeilijk uit te leggen, ik heb het ook maar net zolang geprobeerd tot het werkte :)

Als al je foto's op de juiste plek staan en niet heel veel gedraaid of verschoven meer hoeven worden, dan kan je de witte rechthoeken weer Merge Down met hun schaduwlaag eronder. Dan verschuiven ze zeker niet meer ten opzichte van elkaar.

Ik ben geen kei in uitleggen, maar zo moet dat dus. Het duurt lang, maar dan heb je wel wat. Ik bewaar die drie lagen in een apart fotoshop document, dan hoef ik dat maar telkens te kopiëren. Deze template heb ik toevallig niet zelf gemaakt, maar die is van Lin, geen idee waar ik hem ooit vandaan heb gehaald. Lin templates, misschien dat je iets vindt via Google. Maar zelf maken kan dus ook.
Sharon
Held(in)
*****
Offline Offline

Geslacht: Vrouw
Berichten: 1.643Bekijk profiel
28-05-2010, 13:55:05
Wat heb je die fotoos super geplaatst! Hartstikke moeilijk vind ik dat, met zoveel fotoos! Die witte randjes om je fotoos, is dat een frame uit de kit? Of iets wat in jouw programma zit? Ik gebruik PSE en kan wel allerlei randjes vinden maar niet zo als dit

- Terug naar galerie


Powered by SMF Gallery Pro