login
Digiscrap Digitaal scrappen

"kwaliteit"reacties op LO's

Conversatie gestart op Forum/Galerie regels en helpdesk

Hallo mede-scrappers..

wat me opvalt is dat ik regelmatig reacties zie (zowel op LO's van anderen als die van mezelf)  in termen van "leuk gedaan" "mooie LO"...

Begrijp me niet verkeerd. Ik ben erg blij met reacties..zeker omdat ik mezelf niet zo'n superactief lid vindt..Ik zou graag meer diepgang zien. WAarom vind je het mooi? Wat raakt je, wat maakt dat je deze LO mooi vindt (bijv het lettertype, de keuze van een kleurenschema etc etc...)

Daar leer ik zelf nl ook weer van...

Ben benieuwd hoe anderen dat zien/ertegenaan kijken..


Linkback: https://digiscrap.nl/index.php?topic=2708.0
#1 - 02-05-2010, 17:27:43


Ik vind dat je gelijk hebt.  Op het Digiscrap Event hebben we het hier ook over gehad.

Het is inderdaad zo, dat je eerst een email krijgt dat iemand heeft gereageerd op jouw layout, en dan klik je door en nog eens en dan kom je bij je layout en staat er soms alleen maar....leuk!!

Ik vind het zelf leuk om langer bij een layout 'stil te staan' en even goed te bewonderen.
Maar ik vind ik het vaak ook wel moeilijk 'zinnig'  te reageren.

Zou het een idee zijn om onder iedere layout (automatisch) een soort van kreet te plaatsen 'vind je deze layout mooi en wil je hierop een reactie geven? Vraag je dan eens af waarom je het mooi vindt en probeer het eens te omschrijven, dit is erg leerzaam'  of zoiets?

We hebben sinds kort ook een aparte galerie gemaakt van 'ik wil een tip'  voor leden die graag een wat meer kritisch oog willen op hun layouts.
#2 - 02-05-2010, 20:24:22

Ik ben het er ook mee eens, ik vind het ook leuker als er wat meer gezegd wordt. Maar ik moet eerlijk bekennen dat ik ook heel vaak...leuk, mooi o.i.d. erbij zet. Ook vind ik het soms moeilijk om iets "zinnigs" te zeggen, of er zijn al allerlei reacties geplaatst over de lo en dan lijkt het ook zo naaperig als ik er hetzelfde neerzet.... en omdat ik dan toch wel even wil reageren zet ik er ook vaak gewoon een korte reactie bij... en deel ik sterretjes uit!!

#3 - 02-05-2010, 20:34:11

op een andere site waar ik begonnen ben met digi-scrappen hadden ze een soort "how-to" met een instructie + suggesties hoe je goede commentaren kon geven.

En dan hadden ze soms een contest waarbij degene die de meeste&beste commentaren gegeven had een prijs won (bijv een gratis kit)..misschien een idee??!

#4 - 02-05-2010, 20:37:21


Zeker iets om over na te denken!!! Nu nog over de ''praktische" uitvoering ervan, maar daar komen we vast wel uit.

Bedankt Tusele!!!
#5 - 02-05-2010, 20:45:22

Ren

Ben het met je eens Tusele, alhoewel ik me er ook vaak schuldig aan maak. Het is soms best moeilijk om aan te geven waarom je iets leuk vindt, maar als we het nu allemaal eens proberen?
#6 - 02-05-2010, 21:37:10

Ik ben het helemaal met jullie eens en heb al een beetje mijn best gedaan in mijn laatste reacties die ik net geplaatst heb.
Maar soms vind ik het moelijk want het is ook puur smaak...ik heb wel eens dat ik bij een layout denk dat zou ik anders doen maar omdat nu neer te schrijven ...dan denk ik dat is tenslotte maar mijn persoonlijk mening...je zou aan de hand van een lijstje kunnen beoordelen op kleur, kwaliteit foto, het plaatsen van elementen enz.
#7 - 02-05-2010, 21:39:08

ja dit is inderdaad een toch wel moeilijk puntje, inderdaad nog even over gehad op de meeting...

Het is een kwestie van smaak, persoonlijke tintjes in een lo...wat ga je precies beoordelen.
En zo als ik het nu merk denkt iedereen hetzelfde erover. Het is zo dat het reageren op lootjes wat uitgebreider zou kunnen
en iedereen dat ook wel wil doen, maar hoe...

Ik reageer als het goed is op elke lo die geplaatst word, en er zijn zo veel verschillende stijlen en manieren van scrappen.
Ik probeer net als ieder ander er iets bij te zetten, waar een scrapper wat aan heeft, maar dat is soms gewoon lastig!

ik ben benieuwd hoe we dit kunnen oplossen, wat jij zegt Tusele is inderdaad wel een idee!
#8 - 02-05-2010, 21:43:56
groetjes  :byebye1:

Grappig, ik merk nu al dat er al heel veel zich wat hebben aangetrokken van dit topic met het geven van reacties, ik ook......
#9 - 02-05-2010, 21:44:55

Hoentje

Ik begrijp helemaal wat je bedoelt! Ik probeer ook meestal een wat uitgebreidere reactie te geven. Maar soms is een layout gewoon zo mooi dat het werkelijk in ťťn woord "mooi" is. Het is dan weer lastig om uit te leggen wat er dan allemaal zo mooi aan is  :chinrub1:

groet,
Monique
#10 - 02-05-2010, 23:09:55

nachtmol

We hebben het er idd over gehad op het event. En er is ook een topic gemaakt met 'Ik wil een tip' als naam, maar....daar wordt ook nog niet veel gebruik van gemaakt.

Is het misschien een idee om daar een aparte galerie voor te maken, net als voor het 365 project. Dus een galerie waar meteen duidelijk is dat je meer wilt dan alleen maar leuk en mooi. Waar ook gezegd kan worden wat er eventueel anders aan zou kunnen om het op te halen, of met meer woorden omschreven waarom iemand iets mooi vindt.

Wanneer je dan een LO plaatst in die galerie vraag je dus automatisch om meer diepgang in de commentaren.

Nu moet je vaak switchen naar de topics in het forum als je wat meer commentaar wilt.
Als alles bij de galerieafdeling staat gaan mensen er misschien ook gemakkelijker langs om het hunne te zeggen over LO's.
#11 - 03-05-2010, 00:13:04

Ik begrijp je punt helemaal, alleen................er worden per dag zoveel lootjes geplaatst dat het onwijs veel tijd gaat kosten als je overal uitgebreid commentaar bij zou zetten. Ik ben al blij als ik iedereen langs kan lopen en sterren kan uitdelen en soms dan wat tekst kan plaatsen.
#12 - 03-05-2010, 00:16:26

nachtmol

@ Debby, ja precies en daarom zou een aparte galerie handig zijn. Plaats je in de gewone, dan kun je commentaren verwachten de kort en krachtig zijn.
Plaats je in de galerie voor meer diepgang, dan krijg je dat ook, dus uitgebreider wat mensen mooi of voor verbetering vatbaar vinden.

Als je zelf de galerieŽn langs gaat om LO's te bekijken, kun je er dus ook voor kiezen niet uitgebreid te becommentariŽren als je weinig tijd hebt. Dan laat je die galerie gewoon ff links liggen tot je wel tijd hebt.

#13 - 03-05-2010, 00:38:22

@ Jeanine, daar heb je opzich wel een punt, maar ik zou persoonlijk nog een galerie weer iets te veel van het goede vinden. Na mijn idee bestaan er nu 3.
- de "algemene"
- het 365 dagen project"
- ik wil een tip

Ik denk persoonlijk dat er op een gegeven moment te veel zijn, ga van mijzelf uit nu even, of zie ik dit verkeerd?!
#14 - 03-05-2010, 06:14:26


Wanneer je dan een LO plaatst in die galerie vraag je dus automatisch om meer diepgang in de commentaren.


Daarvoor heb ik de 'Ik wil een tip' galerie aangemaakt.
Wil jij ook wel eens wat tips krijgen voor een LO om hem nog mooier te maken? Dan is dit wat voor jou!
Plaats hier jouw layouts/scraps waar je graag tips en opbouwende kritiek op wilt ontvangen.
Er wordt automatisch een topic in het forum 'Ik wil en tip' aangemaakt.


De naam van de galerie is misschien niet voor iedereen duidelijk en "Plaats hier jouw layouts/scraps waar je graag tips en opbouwende kritiek op wilt ontvangen" misschien ook niet maar aangezien wij dat al geruime tijd op Digiscrap gebruiken heb ik dat zo gelaten.

Maar volgens mij gaan we nu een beetje 'off topic' want waar het volgens mij om gaat is een uitgebreide reactie wanneer je iets mooi vindt. En als je het mooi vindt dan is de uitdaging om ook in de reactie te schrijven waarom je het mooi vindt. Dat is natuurlijk best lastig want probeer dat eens van jezelf te doen. Vertel eens waarom je de LO op deze manier hebt gemaakt. Waarom vind je 'm zelf mooi etc.....

Vincent
#15 - 03-05-2010, 08:34:34
Droom niet je leven,
Leef je droom!

leden:

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.


* Share Topic

Share via facebook Share via linkedin Share via pinterest Share via twitter

* Similar Topics

xx
dieren "natuurlijk" uitknippen zodat de vacht rommelig blijft

Gestart door Jeannet Gepost op Photoshop Elements (PSE)

10 Reacties
5197 Gelezen
Laatste bericht 17-09-2012, 22:40:24
door ViVre
xx
"scalloped edge" niet vierkant maar rond

Gestart door Monalisasmiles Gepost op Photoshop

8 Reacties
4778 Gelezen
Laatste bericht 12-03-2008, 09:11:14
door Fryske
xx
"NIEUW" in de winkel Painted City Accents No 1 by Mo & Mo Studio

Gestart door Hoentje Gepost op Nieuwe releases

6 Reacties
1156 Gelezen
Laatste bericht 27-09-2011, 17:04:35
door Marleen1
xx
"NIEUW" in de winkel December Memories No1 en No2 by Mo & Mo Studio

Gestart door Hoentje Gepost op Nieuwe releases

10 Reacties
2480 Gelezen
Laatste bericht 04-12-2011, 14:01:14
door Marleen1