login
Digiscrap Digitaal scrappen

nieuw in digiscrap-land

Conversatie gestart op Even voorstellen

Hallo allemaal,

Ik ben Mariska van der Valk en ben 30 jaar en woon samen met mijn man en onze dochter van 2 jaar. Ook hebben wij een hondje van bijna 6. Momenteel ben ik 27 weken zwanger van ons tweede kindje en ik ben uitgerekend op 16 mei 2015. Spannende tijd weer :)

Verder werk ik 3 dagen bij de uitvoeringsorganisatie van het Ministerie van Onderwijs, DUO. Daar ben ik wet en regelgeving deskundige in de sector Primair Onderwijs. In het kort houdt dat in dat ik materiedeskundige ben bij bezwaarschriften over bijvoorbeeld de bekostiging van alle basisscholen, speciaal basisonderwijs, en speciaal onderwijs in Nederland. Heel leuk werk al zeg ik het zelf :)

Verder volleybal ik 2x in de week en doe ik ook aan hardlopen. Beide liggen nu even op een laag pitje gezien de zwangerschap. Maar ik kan niet wachten om straks weer heerlijk in het zonnetje een rondje hard te lopen.

Ik heb een aantal jaren een hele grote hobby gehad: namelijk taarten maken! Ik was hier (al zeg ik het zelf;)) best goed in! Ik had een eigen website en de opdrachten stroomden binnen. Een paar jaar heb ik dit vol enthousiasme gedaan maar na een tijdje ging het me tegenstaan. Ik kon er op een gegeven moment niet meer van genieten. Ik kreeg er zelfs stress van. Al die rommel die het maakte. Ik werkte toen nog 4 dagen in de week en had geen kinderen maar mijn vrije vrijdag was ik de hele dag taarten aan het maken. Soms zelfs nog na mijn volleybalwedstrijd moest ik een taart afmaken en dan zat ik tot diep in de nacht eraan te werken. En dan de zaterdag moest ik nog alle zooi opruimen.... Je snapt vast wel dat me dat op een gegeven moment ging tegen staan.

En toen ja... toen kwam er een kindje. Ze heet Kirsten en is op 29-09-2012 geboren. Haar 1e verjaardagstaart heb ik wel gemaakt maar die van haar 2e verjaardag al weer niet. Ik kan het simpelweg niet meer opbrengen. Ik vind het echt heel stom van mezelf maar als ik er al denk krijg ik er al stress van. Dus dat doe ik gewoon niet meer. Al mijn taartspullen staan nu in dozen bij ons op de vliering want ik kan het toch ook weer niet over mijn hart verkrijgen om het allemaal weg te doen. Misschien ooit... als de kinderen wat groter zijn en hun eigen gang gaan vind ik het wel weer leuk. Of Kirsten wilt een kinderfeestje geven met taartjes maken :) dan trekt mama gewoon alles weer van zolder.

Dus ik zocht een nieuwe hobby! Ik was vorig jaar begonnen bij Top Fotoalbum met een fotoboek van het hele eerste jaar van Kirsten en deze was erg leuk geworden. Momenteel ben ik bezig met haar fotoboek van 1 tot 2 jaar bij Pixum. Niet omdat ik niet tevreden was over Top Fotoalbum (juist wel erg mooie afdrukkwaliteit) maar omdat hun programma was gewijzigd en ik bijna geen mogelijkheden meer had om me uit te leven. Ook bij Pixum liep ik tegen wat dingen aan en toen vond ik ineens het Digiscrappen! Ik ben me er een beetje in gaan verdiepen en raakte helemaal enthousiast!

Photoshop hadden we op de PC dus ik ben al wat gaan rommelen. Maar jeminee wat is dat een lastig programma! Dus ik hoop hier mee te leren :) en hopelijk is het een nieuwe hobby voor mij met heel veel mooie creaties en ZONDER ROMMEL EN STRESS hahaha.

Liefs Mariska (tis wel een lang verhaal geworden, sorry :))

Linkback: https://digiscrap.nl/index.php?topic=6389.0
#1 - 17-02-2015, 20:09:42

Welkom Mariska! Leuk dat je een nieuwe hobby hebt gevonden! Digiscrappen is heeeeel verslavend! Ik ben ook nog niet heel erg ervaren, maar het liefst doe ik het dagelijks! Het is erg leuk om te doen en hoop dat jij het ook met veel plezier zal blijven doen! Veel succes!  :bloem01:
#2 - 18-02-2015, 14:01:43

Welkom Mariska,

Scrappen is inderdaad zeer verslavend! En niet zo moeilijk als je denkt hoor! Gewoon bij de basis beginnen en je mag altijd vragen stellen. En YouTube is ook erg handig, daar heb ik een boel van geleerd. En je hebt natuurlijk de photoshoplessen hier bij Digiscrap:

http://digiscrap.nl/photoshop-scraplessen/

Succes

Eveline

#3 - 18-02-2015, 17:21:37
Groetjes Eveline

Wat leuk Mariska! Ook ik kan alleen maar beamen dat het idd een erg verslavende enleuke hobby is! Zelf ben ik ook nog niet heel erg ervaren, maakte albums rechtstreeks in de software. En nu ik de templates heb ontdekt, is het zo leuk om steeds meer te ontdekken en te leren. Ik heb nu net mijn 1e kleine album helemaal in photoshop, met templates gemaakt!
En dankzij de les 3, hoe gebruik je een template, heb ik al van opgestoken en je kunt ook altijd je vraag stellen op het forum mocht je vastlopen. En daar staan ook al veel onderwerpen waar je ook van leert.

Nou, heel veel plezier en succes!
#4 - 20-02-2015, 16:02:58

Welkom Mariska!! :wave:
Heel veel plezier op de site!
#5 - 21-02-2015, 09:19:01

welkom Mariska, van die stress door de rommel snap ik wel. Ik heb ook een tijdje taarten gemaakt en ook "gewoon" gescrapt en dat gaf ook zo'n rommel. Nu ik het digitaal doe is zo heerlijk snel opgeruimd.
Photoshop kan soms best ingewikkeld zijn in het begin maar de lesjes hier volgen en wat youtube filmpjes bekijken en dan opschrijven hoe je dingen moet doen (ik heb er een speciaal schriftje voor genomen waar ik alles inschreef).
Misschien eens langs bij iemand die het ook al gebruikt voor wat handige tips en/of lesjes en voor je het weet ben je verslaafd, staat heel je computer vol en wordt langzamer en wil je een nieuwe computer en ben je dus net zo ver als ons  :embarrass:
#6 - 21-02-2015, 13:53:01

hoi Mariska,

Beetje laat, maar alsnog van harte welkom!!!
Wat leuk zeg dat jij je hier zo uitgebreid hebt voorgesteld! Oh die taarten vind ik altijd zo mooi! Maar haha aan die troep had ik nooit gedacht.

Ja Photoshop heeft inderdaad een hele steile leercurve, maar als je eenmaal een beetje de slag te pakken hebt....
En voor Kirsten is het later prachtig om naar terug te kijken!
En wat ook heel leuk is, veel opschrijven wat ze meemaakt, die kleine alledaagse dingetjes bijvoorbeeld, wat ze doet, wat haar bezighoudt. Dat onthoud je niet maar is oh zo leuk om op terug te kijken.

heel veel succes en plezier hier!! En als je vragen hebt, roep gerust.
groetjes Anita
#7 - 02-03-2015, 21:09:54

he Mariska, welkom hier. En veel scrapplezier
#8 - 16-03-2015, 13:52:19

Van harte welkom Mariska. Leuk dat je ons gevonden hebt! Heel veel scrap plezier en als je vragen hebt kun je ze altijd stellen. Door het "gewoon" doen zul je merken dat je een hoop opsteekt en voor dat je het weet gaat alles bijna vanzelf. Groetjes Femke
#9 - 16-03-2015, 21:53:14
Studio PIX+ Prints
meld je aan voor mijn nieuwsbrief
via studiopixplusprints.nl en ontvang
nieuws | freebies | inspiratie

En Mariska.... even benieuwd hoe het met je gaat.... vorige week was je uitgerekend...spannend.....
#10 - 28-05-2015, 10:31:40

leden:

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.


* Share Topic

Share via facebook Share via linkedin Share via pinterest Share via twitter

* Similar Topics

smiley
NIEUW in de winkel NL provincies (en land)

Gestart door nachtmol Gepost op Nieuwe releases

15 Reacties
2233 Gelezen
Laatste bericht 22-06-2012, 18:37:46
door In a Blue Moon Designs
xx
nieuw bij digiscrap

Gestart door mamavandrie Gepost op Even voorstellen

15 Reacties
4033 Gelezen
Laatste bericht 11-04-2010, 15:46:29
door yinyang73
xx
Ook ik ben nieuw

Gestart door Gerda1961 Gepost op Even voorstellen

5 Reacties
1615 Gelezen
Laatste bericht 08-04-2009, 23:23:42
door lukasin
xx
ook ik nieuw

Gestart door jennie79 Gepost op Even voorstellen

8 Reacties
1903 Gelezen
Laatste bericht 17-07-2008, 20:58:46
door pegster