Digiscrap Digitaal scrappen

iMoon gaat digitaal

Conversatie gestart op Even voorstellen

Hallo allemaal,
Wat een geweldige site + forum is dit zeg :cheer1:
Sinds 2004 ben ik een papierscrapper en doe dat nog steeds. Hierbij maak ik over willekeurige onderwerpen layouts; bijv. met foto's uit 1967 tot en met foto's van vandaag. De layouts zitten weliswaar in albums maar in dezelfde willekeurige volgorde als dat ze zijn gemaakt.
 
Om eerlijk te zijn heb ik vanaf 1992 geen vakantie album meer gemaakt (ook niet digitaal) en de eerste babyfoto's (vanaf 1995 en 1997) zijn weliswaar afgedrukt maar liggen saai te wezen in een hele serie mappen met van die flapjes.
Er MOET nu iets gebeuren! En ik zie maar n oplossing: digitaal gaan scrappen en die layouts laten afdrukken in een album. Omdat ik al zo lang scrap, kan ik mijn hele voorraad materiaal blindelings vinden rond mijn werktafel. Ook heb ik een bepaalde stijl ontwikkeld die ik digitaal nog moet leren weergeven.
Het wordt dus een hele klus om
* Digi materiaal te vinden dat bij me past
* Het materiaal te orden en te labelen in Bridge
* Grote selectie van foto's van 1995 - 2002 digitaliseren
* Albums maken voordat de volgende vakantie zich weer aankondigd
* Antwoorden vinden op alle vragen die ongetwijfeld ontstaan

Gelukkig kan ik al overweg met Photoshop, Illustrator en InDesign (alles CS4).
Gebruik van Bridge is nieuw voor mij maar omdat die koppeling al in Photoshop zit, verdiep ik me daar in voordat ik kits ga downloaden.
Vanaf 1990 gebruik ik de computer en met mijn pc (Windows) kan ik lezen en schrijven.
Sinds drie jaar is ons huishouden overgestapt op de Mac. Een iMac ontsiert de eettafel en daarom heb ik een beetje haat-liefde verhouding met het hele Mac gebeuren. Mijn account bleef er ongebruikt en ik kroop steeds weer koppig achter mijn eigen pc :smile1:
Helaas vertoont mijn pc steeds meer kuren en werk ik nu vaker op de Mac. Maar ook voor dit geldt dat ik hier nog heel veel van moet leren.

Bij deze alvast heel hartelijk bedankt voor de antwoorden en ideen die ik hier zal vinden :flowers1:

groetjes van
monique
(die met het oog op de toekomst toch maar koos voor de gebruikersnaam iMoon omdat de meeste monique-varianten al in gebruik waren)Linkback: https://digiscrap.nl/index.php?topic=3386.0
#1 - 29-01-2011, 11:54:59

Hoentje

Haha, wat een leuk voorstelrondje! Wat heb je een mooie plannen met je oude foto's, je hebt er al goed over nagedacht en dat is toch het eerste begin. Hoe ga jij je oude foto's inscannen? Ben ik nieuwsgierig naar, want ik heb ook zo'n project op het oog.... En ik wil de foto's dan eigenlijk in net zo'n goede kwaliteit digitaal zien als dat ze analoog waren. Tot nu toe lukt me dat nog niet zo met een scanner en zo'n negatief scannertje. Ik ben erg benieuwd naar je eerste digitale layouts hoor! Als je vragen hebt, stel ze gerust, we helpen je wel op weg. Het scheelt al dat je bedreven bent in Photoshop. Veel plezier hier!

groet,
Monique (ja, er zijn hier geloof ik best veel Monique-en)
#2 - 29-01-2011, 12:25:20

MaiGaz

Hallo Monique, welkom op Digiscrap!
Wat een ambitieuze ideen heb je, ik ben heel erg benieuwd hoe jouw stijl is! Ik wens je heel veel succes maar vooral veel plezier toe met de allerleukste hobby die er is  :good1:
#3 - 29-01-2011, 13:51:33

nachtmol

Hoi Monique,

Ja, dat was vast nog lastig om een naam te verzinnen met al die Mo's hier, er zijn er nogal wat...maar iMoon vind ik wel een leuke, dat bindt je toch weer iets meer met je Mac.  :rofl:

Wat een klus heb jij jezelf gegeven zeg, maar wel een hele leuke!! Ik betwijfel alleen of je het voor elkaar krijgt om albums (dus meer dan n) klaar te hebben voor de volgende zomervakantie.....als je ook bijna alles nog in moet scannen en jezelf wegwijs moet maken in het digiscrappen...
Dus ik ben heel benieuwd of dat gaat lukken en anders gewoon een tandje lager inzetten, na de zomer komen er ook nog dagen zat waarop je dingen kan doen ;)

En van mij uiteraard ook welkom hier bij Digiscrap! Het leukste forum en de mooiste Nederlandse digisite die er is!! We zijn net vernieuwd, dus een beetje trots zijn we allemaal wel op de metamorfose ;).

Veel scrapplezier!

Groetjes,
Jeanine
#4 - 29-01-2011, 14:08:27

Hoi iMoon!

Hier een berichtje van een Moniek/eigenlijk Monique.
Wat een klus is het (en ik word jaloers, want eigenlijk zou ik ook .... ahum ...)

Maar we wachten je lootjes af ...
#5 - 29-01-2011, 14:48:52
Monique

Ik maak een BOM, kijk op mijn blog

welkom Imoon, phew dat klinkt heel energiek , ik word al moe van het alleen erover lezen zo'n vaart zit erin.
ik ben benieuwd . t'scheelt dat je de weg goed weet on photoshop en dat je weet dta die bergen foto's in de la ( heel herkenbaar) er volgend jaar ook nog wel liggen mocht het dit jaar niet lukken.
Dat Bridge heb ik me ook nog nooit in verdiept , laat maar weten of het de moeite waard is.

veel plezierop je ontdekkingstocht
#6 - 29-01-2011, 15:40:10

hoi Monique,

Welkom hier op Digiscrap! Bedankt voor jouw compliment, super!
Hartstikke leuk dat jij je hebt aangemeld. En wat weet jij goed wat je wilt zeg!
En wat geweldig goed dat je al nagedacht hebt over het labelen en organiseren van jouw scrapmaterialen. Wijs! Bridge kun je hier prima voor gebruiken.
Grappig dat je vind dat een iMac je eettafel ontsiert  :rofl: ik vind het juist zo'n prachtig ding.
Wens jou heel veel succes en plezier. Ik las net volgens mij ook een tip van een van de dames dat een tandje lager ook niet verkeerd zou zijn omdat je anders misschien jezelf voorbij gaat lopen! Kost tijd hoor scrappen, maar wel erg leuke tijd.
Tot gauw en ik ben benieuwd naar jouw creaties!

groetjes Anita
#7 - 01-02-2011, 14:07:11

Marleen1

Van harte welkom hier Monique en heel veel plezier! ;)
#8 - 01-02-2011, 16:00:27

Welkom op de site Monique!
Nou, neem daar maar even de tijd voor hoor, al je foto's inscannen. Maar zoeken naar kits is wel heel erg leuk! Alle shops afstruinen (vooral die op deze site dus, haha) om te kijken welke kleuren en stijl je aanspreekt is hartstikke leuk.
#9 - 14-02-2011, 12:34:11

Hoi iMoon, welkom hier op het forum! Net als jij scrap ik ook vanaf 2004 maar nu ik 2 honden heb, heb ik veel minder tijd om te scrappen. Ik hoorde over digi scrappen en dit leek mij wel wat, omdat ik de spullen boven nog helemaal goed moet ordenen anders veel zoekwerk!
Zo ben ik hier gekomen! Ik heb sinds 2004 een Mac en voor mij geen Windows meer! Een laptop ontsiert je eettafel niet eens hoor, ff weg leggen en het geeft niet veel ruimte en boven heb ik een iMac maar zit veel liever beneden.

Jij hebt meer ervaring met Photoshop dan ik, ik moet nog van alles uitvogelen.
Scannen van oude foto's is niet moeilijk hoor ook heb ik een eenvoudige dia- en negatievenscanner maar het is niet zo echt perfect! Ik ga zo en dan met mijn dia's en of negatieven naar een fotozaak en al kost het wel wat geld.

Ik heb zoveel foto's als jij van vroeger en de laatste tijd, van mijn honden en mijn kleindochtertje.
Hiermee ga ik wel handmatig scrappen anders zonde van al die foto's!

Jij heel veel succes met het scannen van oude foto's en digi scrappen! Het is heel leuk om naar  leuke freebies te zoeken en of kits hier te kopen!
#10 - 14-02-2011, 16:57:10

leden:

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.


* Share Topic

Share via facebook Share via linkedin Share via pinterest Share via twitter

* Similar Topics

xx
Digitaal scrappen ofwel digitaal scrapbooken

Gestart door Vincent Gepost op Algemene Digiscrap informatie

0 Reacties
9515 Gelezen
Laatste bericht 06-07-2017, 21:12:37
door Vincent
xx
Digitaal Scrappen

Gestart door Vincent Gepost op Hoe beginnen met scrappen?

25 Reacties
37309 Gelezen
Laatste bericht 25-01-2021, 20:02:27
door Anja Wens
xx
Re: Digitaal Scrappen

Gestart door Els AW Gepost op Hoe beginnen met scrappen?

3 Reacties
7655 Gelezen
Laatste bericht 03-07-2012, 22:11:08
door Els AW
xx
Digitaal scrappen - Beginnersles 1

Gestart door Vincent Gepost op PaintShopPro scraplessen

0 Reacties
17022 Gelezen
Laatste bericht 06-07-2017, 22:14:58
door Vincent