login
Digiscrap Digitaal scrappen

Hallo!

Conversatie gestart op Even voorstellen

Mijn naam is Janett, ben 38 jaar, getrouwd en moeder van een prachtige dochter van 2 jaar.
Ik heb al wel het e.e.a. met papier gescrapt, er ligt nog genoeg papier op zolder...maar vind het digitaal scrappen ook erg leuk.
En helemaal nu ik deze mooie site heb ontdekt, wat ben ik dan een beginneling!!  :blush: Ik zie echt de meest prachtige voorbeelden voorbij komen, dus hoop hier lekker inspiratie op te kunnen doen en vooral: heel veel leren.
Ben nu met een album voor onze dochter bezig, van haar 1e jaar en dan is het bij mij toch wel erg simpel, ook een tijdkwestie, anders ben ik helemaal eindeloos lang bezig. En heb al een achterstand  ;)
Maar ja, er eenmaal mee bezig te zijn, wil je toch op elke blz. iets leuks toevoegen.

Wat me opvalt, is dat jullie in bv Photoshop eerst een lay-out maken en pas in je album toevoegen. Doe je dit via achtergrondfoto invoegen?
Ik ben nu bij de Hema met het album bezig en ik maak dus rechtstreeks in hun software de pagina's.
Nu heb ik wel Photoshop CS5, maar ook daar heb ik nog heel wat in te leren...

Zoals de templates, die kun je niet rechtstreeks in de software van bv een Hema gebruiken? En wat is jullie ervaring met frames en kaders, die kun je wel rechtstreeks in de software gebruiken?

Nou, ik hoop hier nog veel te leren en inspiratie op te doen!

Groetjes Janett

Linkback: https://digiscrap.nl/index.php?topic=5715.0
#1 - 24-10-2013, 22:13:41

Hoi Janett,

Van harte welkom op Digiscrap! Ook nog even via deze weg ;)
Wat leuk dat je ons hebt gevonden, je zult zien dat er een wereld voor jou opengaat als je je een beetje in het digitaal scrappen hebt verdiept.

De meeste scrappers die hier in de galerie hun pagina's posten, hebben deze in photoshop o.i.d. gemaakt. Het is een hobby op zich om een zo leuk mogelijke layout te maken. Net zoals 'gewone' scrappers dit doen zeg maar. Lekker bezig zijn met je fotobewerkingsprogramma en leuke herinneringen van jouw kindje vastleggen en vertellen. Ook erg leuk voor haar voor later ;)

Digiscrap heeft sinds kort ook een eigen afdrukservice, met mooie software en een perfecte afdrukkwaliteit. En wat ook zo leuk is, en nieuw, dat hiervoor ook templates gemaakt zijn die je rechtstreeks in de software kunt gebruiken. Deze staan er nog maar net in, en dit worden er de komende tijd meer en meer. Speciaal voor diegene die in de afdruksoftware hun boek willen maken.

Dit is de link naar onze afdrukservice http://fotoservice.digiscrap.nl

Wij kunnen je helpen met jouw ontwerp en hoe je eea in jouw boek moet plaatsen.

Hier kun je deze templates vinden http://winkel.digiscrap.nl/Klik-en-Klaar/

Maar als je eenmaal photoshop onder de knie hebt, weet ik zeker dat jou dit ook heel leuk zal bevallen.
Kijk gerust rond, probeer eens wat scraplesjes met photoshop en show ze gerust.

Enne, als je nog vragen hebt weet je ons vast wel te vinden  :smiley_girlgiggle:


#2 - 24-10-2013, 23:08:18

Welkom Janett, leuk dat je je hebt aangemeld. Kijk rond, stel vragen, volg wat lesjes en dan heb je binnen de kortste keren ook het digiscrappen helemaal onder de knie.  :good1:
#3 - 25-10-2013, 16:03:08

Hallo Anita en Anja,

Bedankt voor jullie berichten! Ja, ik weet idd hoe verslavend het is...daarvoor is het al te laat, haha. Ookal maak ik dan nog niet rechtstreeks lay-outs in Photoshop, ook rechtstreeks in de software probeer ik toch net iets extra's te doen.
Ik heb idd jullie eigen software al gedownload, om eens te kijken en te vergelijken met de Hema en ook qua prijs. Nu ziet jullie software er ook niet verkeerd uit. En wil ook zeker eens album via jullie software maken. ( heb nog genoeg projecten liggen...). Maar ja, ik ben nu al bij de Hema met dit album begonnen en om nou weer opnieuw te beginnen...ik heb sowieso al een aantal pagina's die ik nog wil aanpassen.

Ja, ik zag de stoere meiden no.1, erg leuk! Maar dat is dus niet rechtstreeks in software Hema te gebruiken? Wel in Photoshop neem ik aan??

Nu ben ik idd het lesje templates gaan doen, echt geweldig wat je op die manier al in Photoshop kunt doen. Ik heb gewoon een proefje gemaakt, ook om te kijken hoe ik dat daarna in het album plaats. Ik heb een fotokader over de hele blz. ingevoegd en toen de lay-out er naar toe gesleept en lijkt me dat dat er goed uitziet.
Alleen liep ik wel op een paar punten "vast" tijdens het maken, die me niet goed lukte. Ik zal die vragen bij dat lesje stellen en dan kan wellicht 1 van jullie me erbij helpen?

Fijn weekend alvast!

Groetjes Janett
#4 - 25-10-2013, 22:43:29

Hey hallo, welkom hier!
Ik heb al verschillende boeken bij de hema gemaakt, je kunt en LO maken in een fotoprogramma en deze dan als pagina vullende foto invoegen in het album....

Veel scrap plezier!
#5 - 25-10-2013, 22:57:44

Hoi Hellen,

Bedankt voor je bericht! Idd, zo heb ik hem gister ook ingevoegd, om te testen of het een beetje werkt ;-).

Nu had ik een paar vragen bij de Templatesles ( 3) van Photoshop en ik dacht dat ik daar reactie kon geven/vragen stellen, maar ik zie het er niet bij staan? Klopt het dat je daar niet op kunt reageren? Moet ik daar dan nieuwe topics voor aanmaken?

Groetjes Janett
#6 - 26-10-2013, 22:51:13

Op de lessen zelf kan je niet reageren, maar iedere les heeft een eigen topic in het forum. Daar kun je je vragen stellen. Als je deze link klikt kom je in het topic van de templates les:
http://digiscrap.nl/photoshop-scraplessen/photoshop-scraples-3-een-template-gebruiken/
#7 - 26-10-2013, 23:52:58

Bedankt Anja! Ga daar even om hulp vragen.
#8 - 27-10-2013, 20:45:01

leden:

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.


* Share Topic

Share via facebook Share via linkedin Share via pinterest Share via twitter

* Similar Topics

xx
Hallo!

Gestart door Camelot Gepost op Even voorstellen

12 Reacties
3631 Gelezen
Laatste bericht 15-08-2013, 20:12:50
door Guinevere
xx
Hallo !

Gestart door mamapippa Gepost op Even voorstellen

11 Reacties
2264 Gelezen
Laatste bericht 26-01-2012, 11:10:38
door Henrike
xx
hallo

Gestart door srevami Gepost op Even voorstellen

12 Reacties
3097 Gelezen
Laatste bericht 22-09-2010, 20:05:25
door MaiGaz
xx
hallo

Gestart door wandie Gepost op Even voorstellen

8 Reacties
2518 Gelezen
Laatste bericht 16-04-2008, 23:31:51
door Fryske


Widget