Digiscrap Digitaal scrappen

recepten sauzen en dressing digiscrapevent 2013

Conversatie gestart op Digiscrap Event

nachtmol

Omdat ik van diverse mensen vragen heb gekregen over de recepten van de sauzen en dressings voor de pasta en de salades op het event 2013 plaats ik de recepten hier, zodat iedereen die dat wil ze kan kopiëren.

De rode saus: nodig voor 4 personen: 2 rode paprika’s, 4 tomaten, 2 stengels bleekselderij, 2 grote of 3 kleine uien, 2 teentjes knoflook, 1 pot pastasaus (welke je maar lekker vindt, maar wel zonder vlees), een flinke scheut vietnamese loempiasaus (sweet chili), een scheutje gembersiroop.
Als vlees kun je er rundergehakt of spekjes door doen of beide kan ook, als variatie kunnen er blokjes ham door, is ook lekker!.

Bak je gehakt rul en/of je spekjes uit tot ze net niet helemaal hard zijn,  snijdt alle groentes, doe ze (behalve de tomaten) bij het vlees in de pan en bak ze aan tot ze gaar zijn, doe dan de tomaten erbij en laat het even een poosje sudderen tot de tomaten zacht zijn geworden en het vocht bijna verdampt is. Dan de pot saus erbij en de chilisaus en het scheutje gembersiroop. Warm laten worden. Klaar!

De witte saus: nodig: een grote bak champignons, 1 tot 2 pakjes houdbare slagroom, drie deciliter melk, één tot twee kippenbouillonblokjes (naar smaak), de spekjes voegen ook al zout toe, dus wees er niet te scheutig mee. Een dubbelpakje magere spekreepjes (geen zuurkoolspek), allesbinder of maizena, een bosje peterselie.

Maak de champignons schoon en snijdt ze in plakjes. Bak je spekjes uit tot ze net niet helemaal hard zijn. Bak je champignons apart in een pan tot alle vocht verdampt is. Doe de melk erbij, de bouillonblokjes en de slagroom. Warm laten worden tot het bijna kookt, binden tot een licht lobbige saus (mag niet te dik, dan wordt ie heel machtig) met allesbinder of maizena. Als laatste knip je de peterselie boven de pan uit. Deze saus mag niet koken, wel net tegen de kook aan zitten!

Dressing over de tomaten/mozzarella salade (salade Caprese). nodig: balsamico azijn, (niet die stroperige, maar gewoon een goed vloeibare), olijfolie, de groene olijfolie is voor dressings geweldig, een scheutje gembersiroop, verse basilicumblaadjes, geroosterde pijnboompitjes,peper en zout

Meng 3 delen olie, 1 deel azijn en een flinke koffielepel gembersiroop met een snuf zout en een flinke snuf peper. Klop het goed zodat alles goed door elkaar gaat. Even proeven voor de smaak en evt. nog iets toevoegen aan zout of gember als je dat mist. Giet dit over de salade. Garneren met verse basilicumblaadjes en geroosterde pijnboompitjes.

Dressing over de groene salade: nodig: een paar eetlepels yoghurtmayonaise, een eetlepel mosterd (welke je maar lekker vindt), honing naar smaak en iets melk om de saus te verdunnen.
Klop alles goed door elkaar en zet het bij de salade. Iedereen kan het naar behoefte over de sla doen.

Eet smakelijk!


Linkback: https://digiscrap.nl/index.php?topic=5303.0
#1 - 27-03-2013, 13:18:56
« Laatst bewerkt op: 27-03-2013, 13:36:02 door Jeanine (aka nachtmol) »

bublefish

Mmmm lekker Jeanine. Dank je wel!! :smiley_cooking:
#2 - 27-03-2013, 13:29:39

Ehhh kan da niet allemaal tegelijk uit een potje komen ??? Ik raak nou al in de war met die tomaten en spekjes... :smiley_toohot:
Haha ik ben een echte kook GEK  :wave:
Nee hoor Jeanine... Ik ga het echt eens op jou manier proberen  :yes: :yes: want hij was lekker.
#3 - 27-03-2013, 16:25:50

nachtmol

Graag gedaan meiden.

Hihi Petra, als je de spekjes en het gehakt apart bakt en de groentes in één pan doet, dan kun je variëren zoveel je wilt. Met of zonder vlees, gehakt of spekjes...

Maar ik had twee soorten vlees, omdat er ook een witte saus was. Daar paste het gehakt niet zo goed bij, vandaar de spekjes. Dus die kun ej bij de rode saus ook weglaten of de gehakt weglaten...wat je wilt....verwarrend he...hihi
#4 - 27-03-2013, 16:32:59

Haha daarom vind ik koken al niet leuk.... Maar ik wil t wel eens uitproberen met spekjes  :yes:
#5 - 27-03-2013, 16:52:01

MaiGaz

Bedankt Jeanine, ik ga je sauzen zeker ook een keer maken, YUM!
#6 - 27-03-2013, 17:21:23

ze waren ook zo heerlijk, die sauzen van jou! ik had hier thuis, nogal wat veren op jouw hoed gezet over je kookkunsten. en omdat je in september (ergens) komt logeren en ik dat vertelde tegen de heren hier, zeiden ze 'en wat gaat ze dan voor ons klaarmaken'???  :rofl:
#7 - 27-03-2013, 18:08:56
Jopke

MaiGaz

Hihi, dat is een goeie Jopke! Leg de lat maar lekker hoog  :smiley_toohot: :smiley_swing:
#8 - 27-03-2013, 18:28:01

nachtmol

Ik flans wel wat in elkaar hoor, no problem! Dan wil ik wel weten wat ze beslist niet lusten natuurlijk.  ;)
#9 - 27-03-2013, 19:58:02

zeg... ik laat mijn gasten niet voor hun zelf (en de hele meute) koken hoor! ...
Dat laat ik Peter wel doen! WHOAHAHAHAHAHAHA.... :rofl: :laugh: :yes: :rofl:
#10 - 28-03-2013, 07:35:16

Mmm Lekker,
 dat ga ik vast een keer maken.  :smiley_cooking:
#11 - 04-04-2013, 19:51:33

leden:

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.


* Share Topic

Share via facebook Share via linkedin Share via pinterest Share via twitter

* Similar Topics

xx
Carpoolen Digiscrapevent 2013

Gestart door nachtmol Gepost op Digiscrap Event

17 Reacties
3629 Gelezen
Laatste bericht 08-03-2013, 12:56:28
door Anja Wens
xx
coupon Digiscrapevent 2013

Gestart door nachtmol Gepost op Digiscrap Event

0 Reacties
1623 Gelezen
Laatste bericht 27-03-2013, 13:22:47
door nachtmol
xx
Digiscrapevent 2013 PSP deelnemers wat willen jullie leren??

Gestart door jumlai (Corrie) Gepost op Digiscrap Event

0 Reacties
1218 Gelezen
Laatste bericht 15-01-2013, 17:07:49
door jumlai (Corrie)
xx
Digiscrapevent 2013 PSE deelnemers wat willen jullie leren??

Gestart door nachtmol Gepost op Digiscrap Event

16 Reacties
9394 Gelezen
Laatste bericht 06-03-2013, 13:56:24
door nachtmol