login
Digiscrap Digitaal scrappen

wie zou het nu leuk vinden om designer te worden

Conversatie gestart op Designeruitdaging 2018

De designeruitdaging was een groot succes vond ik, zo leuk om te doen en te zien wat iedereen maakt. En ook om te zien dat jullie er zoveel plezier in hadden.
Ik denk dat jullie veel geleerd hebben.

En dan de vraag, wie zou het nu leuk vinden om designer te worden bij digiscrap?

Jullie hebben nu gezien wat het inhoud. Er zijn zeker dingen die je leuker vindt om te doen als andere, denk aan het uitknippen van de elementen. Saai werk maar als je klaar bent ook wel weer een voldoening dat je het helemaal zelf gemaakt hebt. En ja het maakt je hoofd leeg, dat is zeker.

Een beginnende designer hoeft natuurlijk niet direkt met heel veel elementjes aan te komen. Je kunt rustig beginnen met papers, word art, kadertjes. Als je aparte setjes verkoopt dan is dit een goed begin.

Ben benieuwd te lezen wat jullie ervan vinden.

Linkback: https://digiscrap.nl/index.php?topic=7505.0
#1 - 01-06-2018, 11:41:50

ik zou het misschien wel leuk vinden, maar ik heb geen idee wat het verder inhoudt, dus hier komt onzeker tutje weer om de hoek kijken...sorry, maar ik ben echt heel onzeker over alles wat nieuw voor mij is, zit al bijna 65 jaar in mijn genen en zal er niet meer uit gaan  :rofl:
is er bijv. een frequentieverplichting?
zijn er andere dingen waar je dan aan verbonden bent met verplichtingen?
misschien komen er nog meer vragen opborrelen  icon_redface
#2 - 01-06-2018, 12:24:56

@dunkie, ik had precies hetzelfde met de vorige designeruitdaging, waar ik aan mee heb gedaan. Ook zo onzeker als de pest. Maar ik dacht, als ik het nu niet doe, doe ik nooit iets, dus ik ben met mezelf ook de uitdaging aangegaan  :smiley_superwink:
Maar het gaat hier superrelaxed en als iets niet lukt, het hoeft niet meteen. Als je ergens niet uit komt is er hulp genoeg en op een gegeven moment wijst alles vanzelf.
Ik kan je aanraden, doe ook de sprong in het diepe. Het is zo leuk!  :smiley_swing:
#3 - 01-06-2018, 13:50:29

Ik heb er wel over gedacht om het te doen :yes:, maar net als dunkie zit ik met vragen als frequentie en andere verplichingen. Maar op zich lijkt het mij heel leuk om weer te doen, na 6 jaar designpauze  ;)
#4 - 01-06-2018, 16:52:19

En hier is ook nog zo een onzeker tutje  :blush:
Ik vind het ontzettend leuk om te doen en het maakt me rustig na een drukke werkdag, nooit gedacht, maar wel waar  :smiley_swing:
#5 - 01-06-2018, 19:29:44
« Laatst bewerkt op: 02-06-2018, 14:32:27 door mamapippa »

De verplichting hier bij digiscrap is meedoen met de DC, eens in de 2 maanden.  Komt een maand je niet uit dan kan je dat aangeven.
De kleuren zijn begin van het jaar al bekend, dus je kunt gerust vooruit werken.
Dat hoeft niet veel te zijn, een paper pack,w at word arts, mini kit, template. Wat je maar wilt.
En zoals Erna als schreef, heb je vragen dan is er altijd wel iemand die kan helpen.
#6 - 01-06-2018, 20:12:16

Ik zou het zeer leuk vinden ! Ik ben klaar om te proberen. De enige  moeilijkheid was de taal. Ik heb al lang niet meer Nederlands gesproken maar de woorden komen terug en als ik niet zeker ben, vraag ik aan mijn vriend Google  :rofl: :rofl:

Ik moet alleen zeggen dat ik op vakantie voor 2 weken ga.  We nemen het vliegtuig naar Rhodes op zondag 3 Juni. Zo kan ik niet morgen beginnen !  :oohja:

Ik ben zeker dat ik veel plezier met u allemaal zal hebben ! Heel hartelijk bedankt . Zeg mij wat ik nu moet doen.
#7 - 01-06-2018, 20:39:47

Mij lijkt het ook heel erg leuk, maar weet niet wat er verder bij komt kijken. Aanmelden bij KvK? Ik woon in BelgiŽ en werk normaal in Nederland (woon net over de grens). Nu net per 1  juni zonder werk en weet niet wat de consequenties zijn ivm uitkering. Die moet ik nl. in BelgiŽ aanvragen en volgens mij mag ik niks bijverdienen, of ik moet het aangeven als bijberoep (waardoor je gekort wordt op je uitkering). Hopelijk vind ik snel weer een nieuwe baan en het liefst in Nederland, dus dan zou het volgens mij geen probleem moeten zijn. Dus voor mij nu nog een twijfelgeval  :sortof:, maar ik ga zeker door met zelf iets maken, dat is te leuk en wie weet voor in de toekomst :good1:

Groetjes, Charlotte
#8 - 01-06-2018, 21:03:49

@Vincent kan hier het best antwoord op geven denk ik.
#9 - 01-06-2018, 21:42:07

Helaas voor mij geen designerschap.  Door wisseling van baan waarbij ik meer uren ga werken, durf ik het niet aan om ook deze uitdaging erbij aan te nemen.  Maar ik wil heel erg graag volgend jaar weer meedoen met de designeruitdaging want ik leer hier iedere keer weer zoveel van!
Wel geweldig om te zien dat de andere deelnemers de uitdaging aangaan. Ik ga jullie mooie kits in de gaten houden!
#10 - 01-06-2018, 23:21:24

@Vincent kan hier het best antwoord op geven denk ik.
het zou fijn zijn als Vincent ons wat kan vertellen over de juridische kant, moeten we idd inschrijven bij KvK en wat houdt dat dan verder in?
het lijkt me leuk om te doen, zal nog veel moeten leren en er zullen zeker nog lang geen complete bundels geleverd kunnen worden, maar paperpack, templates en maskers kan ik wel maken  :smiley_superwink:
ik neem niet aan dat er veel van mij verkocht gaat worden, maar voordat ik hier aan begin wil ik wel weten waar ik aan begin en uiteraard met mijn man overleggen en dan moet ik wel iets meer weten
#11 - 02-06-2018, 10:02:10

Mij lijkt het ook heel erg leuk, maar weet niet wat er verder bij komt kijken. Aanmelden bij KvK? Ik woon in BelgiŽ en werk normaal in Nederland (woon net over de grens). Nu net per 1  juni zonder werk en weet niet wat de consequenties zijn ivm uitkering. Die moet ik nl. in BelgiŽ aanvragen en volgens mij mag ik niks bijverdienen, of ik moet het aangeven als bijberoep (waardoor je gekort wordt op je uitkering). Hopelijk vind ik snel weer een nieuwe baan en het liefst in Nederland, dus dan zou het volgens mij geen probleem moeten zijn. Dus voor mij nu nog een twijfelgeval  :sortof:, maar ik ga zeker door met zelf iets maken, dat is te leuk en wie weet voor in de toekomst :good1:

Groetjes, Charlotte

Ik zou niet weten wat jouw verplichtingen zijn in BelgiŽ @Lotje66xx en hoe dit zit met uitkeringen. Dit is per land en ook zeker per persoon verschillend. En ik weet het dan ook alleen voor mijn eigen situatie. Dit zul je zelf even na moeten vragen e/o uit moeten zoeken hoe het voor jouw situatie geldt.....

Wat de KvK in Nederland betreft: wanneer je in Nederland woont dan hoef je niet perse in te schrijven bij de KvK. Heeft voordelen om het wel te doen en valt qua werk erg mee (kleine ondernemersregeling). Als je niet ingeschreven staat moet je wel bij de jaarlijkse belastingaangifte jouw inkomsten opgeven. Er komt nog een separate "hoek" in het forum voor dit soort zaken wanneer je start met designen.....
#12 - 02-06-2018, 12:09:36
Droom niet je leven,
Leef je droom!

Bedankt Vincent voor je uitleg, het is inderdaad een lastig verhaal en ik moet uitzoeken hoe dat zit in BelgiŽ belastingtechnisch. Ik zal het sowieso op moeten geven als inkomsten uit Nederland om zeker geen problemen te krijgen. Voorlopig ga ik me even focussen op een nieuwe baan en dan kijk ik of ik tijd (over) heb om ook te designen. Wordt vervolgd en wie weet in de toekomst  :yes:
#13 - 02-06-2018, 12:20:57

Bedankt Vincent, ik ga eens opzoeken wat betreft KvK
#14 - 02-06-2018, 12:43:56

ik zit nog met een aantal vragen, misschien voor @Vincent
1. kan ik elk moment stoppen als designer wanneer het me niet gaat lukken?
2. wat gebeurt er in dat geval met het door mij aangeboden materiaal wat dan in de winkel staat?
3. wat ontvangt de designer van een verkocht product en hoe?
4. blijft de designer eigenaar van de producten in de winkel of gaan alle rechten naar digiscrap?
5. krijgt de designer een maandelijks/jaarlijks overzicht van de verkochte producten (dan denk ik aan belasting aangifte)
6. wie bepaalt de prijzen van de producten...digiscrap of designer zelf?

7. Nu ga ik er van uit dat wanneer ik er voor ga de eerste tijd niet veel zal produceren en al helemaal niet verkopen, maar aan welke bedragen moet ik denken op jaarbasis voor een designer die al langer meedraait en een aardige productie aanlevert? Dit is voor mij belasting technisch belangrijk omdat wij de komende jaren geen hoog inkomen hebben en recht op toeslagen; als ik ga verkopen moet dat natuurlijk niet ten koste van onze toeslagen gaan.

Sorry dat ik nog met zoveel vragen zit, maar het is een behoorlijke stap voor mij en iets geheel nieuws; als ik iets maakte gaf ik het altijd weg, heb ook nog nooit iets gevraagd voor iets wat ik op verzoek maakte (denk aan kaarten e.d.), dus hobbyen en verkopen is geheel nieuw voor mij.
#15 - 04-06-2018, 17:16:24

leden:

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.


* Share Topic

Share via facebook Share via linkedin Share via pinterest Share via twitter

* Similar Topics

xx
Wat vinden jullie...

Gestart door Bakemaatje Gepost op Overige tips en vragen

12 Reacties
8501 Gelezen
Laatste bericht 26-03-2008, 10:09:31
door Bakemaatje
xx
Wie weet waar ik Dani Mogstad kan vinden?

Gestart door MaiGaz Gepost op Hulp nodig? Zoek je iets?

2 Reacties
4994 Gelezen
Laatste bericht 31-07-2009, 21:14:57
door MaiGaz
xx
Nergens kan ik een leuke kit met puzzels en honden vinden

Gestart door moonlight53 Gepost op Hulp nodig? Zoek je iets?

7 Reacties
5582 Gelezen
Laatste bericht 12-05-2012, 22:23:43
door moonlight53
xx
Waar kan ik de gamut warning-kleuromvangwaarschuwing vinden in psp

Gestart door Eileen Gepost op Paintshop Pro (PSP)

2 Reacties
5643 Gelezen
Laatste bericht 18-08-2009, 22:11:19
door Eileen