login
Digiscrap Digitaal scrappen

Wat kan ik met deze website digiscrap.nl?

Conversatie gestart op Algemene Digiscrap informatie


Wat kan ik met deze website, digiscrap.nl?

Inleiding | Welkom op Digiscrap.nl
Index | De index
Forum | Een internetforum of discussieforum
Help | Uitgebreide uitleg over alle mogelijkheden
Zoek | De bomen in het bos
Profiel
Vrienden
Mijn berichten
Kalender
Galerie
 - Plaatsen van een layout in de Galerie
 - Ongezien
 - Mijn Favorieten
 - Notificatie updates
 - Zoeken
Winkel
Freebies
Artikelen
Leden
Uitloggen


Inleiding - Naar boven

Welkom op Digiscrap.nl
De grootste en bekendste website die nagenoeg in alle gemakken voorziet wat betreft het digitaal scrappen, digiscrappen, digital scrapbooking of hoe het ook genoemd mag worden. Het scrappen vond zijn oorsprong in Amerika waar bijna ieder huishouden zich bezig houdt met digitaal scrappen. Langzamerhand is het ook in Nederland opgedoken en begint het scrap virus zich langzaam maar gestaag te verspreiden. In 2006 is het scrap virus ook bij ons binnen gedrongen en al snel ontstond de behoefte en vervolgens het idee om een website op te gaan zetten met als enig doel het digitaal scrappen in Nederland meer op de kaart te zetten.

Eindelijk op 1 november 2007 was het dan zover, de lancering van Digiscrap.nl

Op dat moment hadden wij nog geen enkel idee wat ons te wachten stond en waar we anno 2010 zouden staan. Ook gedurende de afgelopen jaren zijn er een aantal tegenslagen geweest maar bovenal ook heel veel positieve dingen zoals het snel groeiende aantal leden, het aantal bekeken pagina's en de mooie layouts in de galerie. Ook niet te vergeten de moderatoren en sponsoren. Ook de komst van de Digiscrap winkel op 1 september 2009 bracht veel verandering en veel werk met zich mee. We hebben de afgelopen tijd goed rond gekeken en geluisterd om steeds maar weer verbeteringen door te kunnen voeren ten gunste van de leden en het gebruikersgemak. Zo ook deze handleiding. Een handleiding voor het gebruik van Digiscrap.nl omdat we toch wel eens de vraag horen: "Wat kan ik met deze website?". In deze handleiding pakken we elk hoofdstuk of menu item apart aan. Ook van de specifieke functies proberen we zoveel mogelijk duidelijke informatie te geven.

Veel plezier bij het lezen en uiteraard hopen wij dat jullie er iets aan hebben.


Index - Naar boven

De index
- is de voorpagina van de website waar je als eerste op komt wanneer je http://digiscrap.nl in de adresbalk van jouw browser typt. Op de voorpagina staan de hoofdlijnen van de laatste berichten in het forum, nieuwe items in de winkel en ook een uitgebreide navigator om eenvoudig de ongelezen berichten in het forum te vinden. Ook vind je op de voorpagina of 'index' jouw eigen forum gegevens en het menu bovenaan de website.


Forum - Naar boven

Een internetforum of discussieforum (meestal gewoon: forum; meervoud: fora of forums) bestaat uit digitale en deels publieke discussie-pagina's op digiscrap.
Op de voorpagina van het forum staan een aantal hoofd onderwerpen. In een aantal gevallen ook weer sub onderwerpen. Binnen deze onderwerpen (boards) vind je alle berichten (topics) die heel veel informatie bezitten. Met de zoekfunctie kun je zoeken naar een antwoord op jouw vraag of, wanneer je het antwoord niet hebt gevonden, je plaatst de vraag in het meest passende board. Vragen over Photoshop plaats je in het board Photoshop en Photoshop Elements, vragen over PSP (PaintShopPro) in Paintshop Pro, GIMP vragen in GIMP en vragen over digitaal scrappen (digiscrappen of digital scrapbooking) bij het onderwerp Digiscrap tips en vragen.

Een deel van het forum is afgesloten voor niet geregistreerde bezoekers. Dit deel van het forum is uitsluitend voor geregistreerde leden beschikbaar.

Voor een uitgebreide uitleg over het gebruik en de mogelijkheden van het forum kun je het volgende onderwerp in deze handleiding - help raadplegen.


Help - Naar boven

Uitgebreide uitleg over alle mogelijkheden.
De help spreek voor zich. Hier vind je een uitgebreide uitleg over alle mogelijkheden en de werking van het forum en jouw profiel. Ook lees je daar hoe je een bericht kunt plaatsen of op een ander bericht kunt reageren. Wanneer je helemaal nieuw bent bij het gebruiken van een forum dan is de menu functie help een goede start om te beginnen.


Zoek - Naar boven

De bomen in het bos
Met de zoekfunctie van het forum kun je eenvoudig de 'bomen in het bos' vinden. Het zal je verbazen hoeveel van 'dezelfde bomen' erin het bos staan. Met de zoekfunctie vind je dus de weg naar de boom die je zoekt. Om de moderatoren, support specialisten en de beheerders van Digiscrap te ontlasten is het de bedoeling dat je eerst de zoekfunctie gebruikt voordat je een vraag in het forum gaat stellen.

Volg deze link voor een duidelijke uitleg over de zoekfunctie en hoe je het beste iets kunt vinden.


Profiel - Naar boven
Hier kun je jouw profiel aanpassen. In het profiel plaats je persoonlijke informatie maar stel je ook in waarvoor en wanneer je notificaties (meldingen) wilt hebben van nieuwe posts in het forum.

Vrienden - Naar boven
Deze functie is sinds kort verdwenen.

Mijn berichten - Naar boven
In mijn berichten kun je jouw prive of persoonlijke berichten lezen maar ook een persoonlijk bericht versturen. Deze berichten kunnen door niemand anders worden gelezen dan alleen die gene voor wie het bericht bestemd is. Met filters kun je een filter aanmaken zodat berichten sneller gevonden kunnen worden.


Kalender - Naar boven
In de kalender vind je de verjaardagen van de leden die een geboortedatum hebben ingegeven in het profiel en de vakanties vind je hierin terug.


Galerie - Naar boven

Plaatsen van een layout in de Galerie
In de Galerie kun je jouw ontwerpen tentoonstellen zodat andere leden inspiratie op kunnen doen of jou kunnen helpen wanneer je even geen inspiratie meer hebt. De Digiscrap Galerie bestaat uit 3 hoofd categorien:
-     Galerie, layouts van gebruikers Hier kun je jouw mooie ontwerpen plaatsen.
-     In de Project 365 categorie komen alle layouts te staan die gemaakt zijn voor het project 365.
-     En Ik wil een tip is speciaal bedoeld om reacties of opbouwende kritiek te vragen over een ontwerp waarvan je even niet weet hoe je het nog mooier kunt maken.

Een layout plaatsen in de Galerie doe je als volgt;
Klik op Galerie in het hoofdmenu en vervolgens op Mijn Layouts. Bij Mijn Layouts zie je alle ontwerpen die door jou in de Galerie zijn geplaatst. Uiteraard is deze pagina leeg wanneer je nog niets hebt gepost. Onderaan deze pagina vind je een link met de tekst: "- layout toevoegen (Maximaal 250kB groot)" en klik hier op om een layout aan de Galerie toe te gaan voegen. In het daaropvolgende scherm moet je een aantal gegevens invullen en de juiste categorie selecteren waar de layout geplaatst moet worden. Met dit laatste gaan we beginnen. Bij Categorie: selecteer je de juiste categorie. Nu gaan we de overige gegevens invullen. Bij Naam: de naam van het ontwerp, bij Beschrijving: een duidelijke omschrijving over dit ontwerp. Denk bijvoorbeeld aan waarom je deze layout hebt gemaakt en waarom je het op deze manier hebt ontworpen. Verder kun je hier ook de credits vermelden van het gebruikte materiaal. Daaronder vind je het veld Sleutelwoord: en hier kun je een specifiek woord plaatsen waarop jij wilt dat de layout in de Galerie wordt gevonden. In het geval van een van de uitdagingen dien je het sleutelwoord van die uitdaging te vermelden om mee te dingen voor de mooie prijzen.

Nu kunnen we de layout gaan selecteren. Dit doe je bij het veld Layout uploaden: Klik hier op de knop Bladeren.. om de layout op jouw computer te selecteren. Let op! Deze layout mag maximaal 250kB groot zijn. Zie het forum hoe je een layout kleiner moet maken.
Selecteer de layout en klik op OK.

Om wat overzicht en inzicht te krijgen wat je met de spullen van de designers kunt maken, om bijv. inspiratie op te doen hebben we subgalerien voor de designers gemaakt.

Als je iets gemaakt hebt met een kit van een designer, is het wel leuk dat deze layout dan in de betreffende categorie staat. Maar alleen als je ook meer dan ca. 50% hebt gebruikt van deze designer. De designer zelf kijkt ook regelmatig in haar categorie, zo kan zij beter/sneller zien wat er allemaal gemaakt is met haar spullen, en (evt.) reageren.

Je hoeft jouw layouts niet dubbel te posten hoor, tenzij je dit zelf graag wilt natuurlijk.

Als je op 'alles weergeven' klikt, zie je alle layouts van alle categorien bij elkaar staan.

Bij de uitdagingen hoef je alleen maar na het plaatsen van jouw LO in de galerie een link in het forum te plaatsen. Deze link kun je heel makkelijk kopiren en plakken.

Als laatste staan er 3 regels bedoeld voor de credits van het gebruikte materiaal. Hier is het de bedoeling dat je het gebruikte materiaal plaatst wanneer je dit nog niet hebt gedaan bij de Beschrijving: van de layout.
Bij de Aanvullende opties: kun je aangeven of je een notificatie wilt ontvangen wanneer iemand een reactie plaatst bij jouw layout. Dit is uiteraard wenselijk en staat daarom standaard aangevinkt.

Wanneer je alles correct hebt ingevuld kun je op "Layout toevoegen. Maximaal 250kB groot." klikken. De layout wordt nu in de Galerie geplaatst.

Galerie - Naar boven

Ongezien
Met de optie "Ongezien" kun je alle layouts weergeven die je nog niet hebt bekeken. Deze optie vind je rechts naast "Mijn layouts". Na het klikken op Ongezien opent een scherm met alle layouts die je nog niet hebt bekeken. Alle layouts die je bekijkt verdwijnen uit dit overzicht.

Galerie - Naar boven

Mijn Favorieten
Wanneer je een layout bekijkt (nadat je op de thumbnail van het overzicht hebt geklikt) zie je linksboven de layout een aantal opties. Hier vind je ook Favoriet Toevoegen. De galerie van Digiscrap heeft een unieke mogelijkheid om de layouts of ontwerpen te verzamelen die voor jou van extra waarde zijn of die je wilt bewaren voor een later tijdstip, bijvoorbeeld om deze te gaan scrapliften. Na het klikken op Favoriet Toevoegen verschijnt een scherm met alle door jou als favoriet toegevoegde layouts. Wanneer je nog niets hebt toegevoegd zal dit scherm leeg zijn. Wanneer je n van deze favorieten uit jouw favorieten wilt halen kun je dezelfde procedure herhalen. klik op de thumbnail van de betreffende favoriet. Nu krijg je weer de normale layout view maar nu staat er Favoriet Verwijderen in plaats van toevoegen. Na het klikken op Favoriet Verwijderen zal de layout niet meer in de favorieten omgeving zichtbaar zijn. Het later weer toevoegen kan natuurlijk altijd. Rechtsboven de layout heb je ook een aantal opties waaronder "Mijn Favorieten". Klik hierop als je al jouw opgeslagen favorieten op een rijtje wilt zien.

Galerie - Naar boven

Notificatie updates
Een andere unieke optie van de Digiscrap galerie is een notificatie ontvangen wanneer jouw favoriete designer of ontwerper een layout post in de galerie. klik op de thumbnail van n van de layouts en dan verschijnt linksboven de layout de optie "Notificatie Updates". Na het klikken op Notificatie Updates zie je een melding op het scherm dat je dit vanaf nu ontvangt. Door te klikken op "Mijn Layouts", rechtsboven de layout, verschijnt het scherm met alle door jou geplaatste layouts in de galerie. linksboven het overzicht zie nog 2 opties verschijnen:
"Van wie ontvang ik een notificatie" en "Wie ontvangt van mij een notificatie?". De titel van de opties zegt al genoeg. Om te bekijken van wie jij een notificatie ontvangt klik je op Van wie ontvang ik een notificatie. Na het klikken kom je in een volgend scherm met een opsomming van alle leden waarvan jij een notificatie krijgt. Wil je van iemand geen notificatie meer hebben, klik dan op "Notificatie uitzetten van Leden Updates" achter de naam. Wil je weten wie er van jou een notificatie ontvangt? klik dan op Wie ontvangt van mij een notificatie?.

Galerie - Naar boven

Zoeken
De galerie heeft een uitgebreide zoekfunctie. Klik op "Zoek" rechts naast de optie "Mijn Favorieten". In het daarop volgende scherm kun je zoeken naar een omschrijving in de titel, layout beschrijving of het Sleutelwoord. Je hebt de mogelijkheid de zoek functie uit te breiden met zoeken in specifieke categorie, van een lid of op datum.


Winkel - Naar boven
In de Digiscrap winkel kun je materialen kopen voor het digitaal scrappen. Deze materialen zijn gemaakt door de Digiscrap Designers en allemaal op kwaliteit gecontroleerd waardoor je met zekerheid kwalitatief goede materialen koopt. Gebruik vooral de uitgebreide zoekfunctie in de winkel om materialen te vinden. Dit maakt het vinden van materialen aanzienlijk makkelijker.


FreeBies - Naar boven
De naam FreeBies staat voornamelijk voor gratis. Gratis te verkrijgen materiaal. Ondanks dat de designers veel tijd besteden aan het materiaal geven ze toch af en toe dingen gratis weg. Dit vind je dan bij de FreeBie download. Deze materialen zijn vaak eenvoudiger en over het algemeen niet op kwaliteit gecontroleerd. Vooral voor de beginnende scrapper is hier voldoende materiaal te vinden.


Artikelen - Naar boven
Bij Artikelen vind je de digiscrap lessen, Link pagina met interessante links, handleiding of help over digiscrap.nl en het ABC digiscrap woordenboek


Leden - Naar boven
Een overzicht van alle leden van Digiscrap.nl.


Uitloggen - Naar boven
Hiermee log je uit. Dit is echter niet noodzakelijk. Je kunt ook bij het inloggen 'altijd ingelogd blijven' zodat je bij het volgende bezoek niet in hoeft te loggen.


Naar boven

Linkback: https://digiscrap.nl/index.php?topic=7061.0
#1 - 06-07-2017, 21:13:49
Droom niet je leven,
Leef je droom!

leden:

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.


* Share Topic

Share via facebook Share via linkedin Share via pinterest Share via twitter

* Similar Topics

xx
Hoofdtermen digiscrap, website, webwinkel, koopjes!!..

Gestart door cinnepin Gepost op Overige tips en vragen

3 Reacties
13147 Gelezen
Laatste bericht 25-03-2014, 22:29:33
door cinnepin
xx
veiligheid website

Gestart door aliba2 Gepost op Het Forum

4 Reacties
32755 Gelezen
Laatste bericht 29-07-2017, 14:31:46
door Vincent
xx
afbeeldingen gebruiken in website

Gestart door Joyce61 Gepost op Overige tips en vragen

3 Reacties
16221 Gelezen
Laatste bericht 27-10-2013, 00:23:11
door Anja Wens
xx
Polkadotty + iNSD sale + nieuwe website

Gestart door Anja Wens Gepost op Nieuwe releases

2 Reacties
10407 Gelezen
Laatste bericht 04-05-2014, 07:11:39
door Jopke